Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Régi Újra meg Újra blog

Régi Újra meg Újra blog

Az MMS legmélyebb bugyrai

2016. március 21. - KisKirály

distortion.jpg

Hanula Zsoltnak hála, az MMS-helyzetről áttekintést kaphattunk a közelmúltban, azonban vajon van ennél lejjebb? Elkeserítő a tény, hogy bizony, van. Hála égnek, idehaza még nem tudjuk, hogy mennyire durvult el a helyzet, de gyámügyes legyen a talpán, akinek nem állna fel minden szőr a hátán a jelenségtől, melyről most írni fogok.

clip_image00212.jpg

Túl hosszan nem kívánom ecsetelni, mi is az a Magic Miracle Solution, vagy rövidítve MMS. Lényege, hogy nátrium-kloritot "aktiválunk" (sic?!) valamely savval, mostanság első sorban sósavval, és ezt vízben oldva felhörpintjük. A téveszme szerint ez az oldat mindenből meggyógyítja az embert: nem viccelek, mindenből. Legyen az megfázás, rák, vagy autizmus, a halálból feltámadás, az MMS megoldja. És hogy mi is a valóság? A valóság az, hogy a reakció során klór-dioxid keletkezik, ami hát nem éppen a legbarátibb anyag: vízkezelésre, és fehérítésre használja az ipar. Ráadásul nem gyógyít semmit. Néhány téveszmés megpróbálhatja az embert akciós potenciálok emlegetésével hülyére venni, azonban ennek bedőlni, nem szabad. Így aztán, a félreértések elkerülése végett tisztázzuk mielőbb: tudom, hogy ez nem hipó, de én a posztban, a továbbiakban annak fogom nevezni, és az MMS-kezelés (sic!) folyamatát hipózásnak. További remek információkat találhattok a már említett cikkben: link ITT. Tényleg olvassátok el, különben a poszt java értelmetlen lesz. Jelen poszt fókusza, az autizmus, és annak gyógyítása MMS-el, és egy egészen szélsőséges példa erre, folytatva a nem régen posztolt anyag tematikáját. 

 

Az autizmussal kapcsolatos kutatások élvonalában

Az autizmus elsősorban az aggyal kapcsolatos elváltozások eredménye. Gondoljuk persze. Tapasztalatok, és kutatások alapján kimondhatjuk, hogy tízből kilenc, autisztikus spektrumzavarral (ASD a következőkben) élő ember küzd gasztrointesztinális problémákkal, mint a Crohn-betegség, vagy az "áteresztő gyomor" szindróma. Régóta gondolkodnak egyesek így aztán, hogy az emésztőrendszer mikrobiomja (az emésztőrendszer mikroorganizmusai alkotta rendszer) az autista betegeknél más lehet, és talán ez felelős a tüneteikért. Így aztán tanulmányok hada készült ez ügyben, reménykedvén abban, hogy ezen rendszer helyreállítása (amennyiben hibás) javíthat a betegek állapotán.

leggyakoribb-tunetek.jpg

Ez a tanulmány az elsők között hasonlította össze egy ASD-s, és más gyerekek egy-egy csoportját, hogy kiderüljön, van-e különbség ezen csoportok mikrobiomjai között. Érdekes módon, a vizsgálat egyik eredménye, hogy az autista gyerekek esetében azt fedezték fel, hogy a Clostridium baktériumtörzs, és főképp a C. histolyticum fajta, az ASD-s csoportban sokkal magasabb, mint az egészséges csoportokban. A Clostridium törzs ismerten neurotoxin-termelő, így egyesek úgy gondolják, hogy példának okáért, ez a differencia a bélflórában, vezethet ahhoz, hogy túl sok toxin jut a vérbe, mely aztán ASD-hez vezethet. Érdekes módon, autista szülők gyermekei arról számolnak be, hogy a fellángoló gyomorbántalmak alkalmával az ASD tünetek is romlanak. Ezen keresztül jöttek rá arra is, hogy a Vancomycin nevű, baktériumfertőzések ellen használatos antibiotikum átmenetileg javíthatja az autista betegek állapotát. Azonban ez is csak egy összetevője annak a roppant komplex körülmény együttesnek, mely az autizmushoz vezet(het), és ezzel párhuzamban gyógyult autisták ezreit hallucinálni nettó blődség. 

 

Téveszméből épített ingatag vár szindróma

Így aztán, ezt nagyon-nagyon sok csodamódszert önmagából kiokádó ember fel is kapta, és egyesek szigorú diétával próbálják gyógyítani az autista gyermekeiket. Kertész Nikoletta Zita, egy magyar ASD-vel élő gyermek anyukája, aki belekergült ebbe a témába, és olyan őrületet épített köré, amit bárki megirigyelne. Csak egy pár példa, az autizmus gyógyítását mivel is képzeli el: biomedicina, homeopátia, táplálékkiegészítők, mágnesterápia (nehézfémkivezetés, méregtelenítés), Vargha -gyógymód. Kell többet mondjak? Előadásaiban vegyülnek a veszettebbnél veszettebb téveszmék, mint az oltásoktól való rettegés, egy szimpla diétával, és mozgásterápiával, és egyéb, bizonyítottan (és bizonyítottan nem) hatékony terápiás módszerek leírásával. Ami a borzasztóan megtévesztő ebben, hogy talán valódi eredmények érhetőek el, azonban azoknak semmi köze nincsen a homeopátiához, vagy Vargha ál-doktorhoz. Így aztán a tudatlan és tapasztalatlan felhasználót ezekbe a súlyosan konteós világokba vezeti szépen Nikoletta, ami finoman szólva sem túl jó dolog - Facebook-csoportjában (ami valamiért zárt, mert ugye ez egy nagy titok!) burjánzik az oltásellenesség és az egyéb téveszmék. Így megy ez kérem szépen. Wakefield ismét megdörzsölte a tenyerét valahol.

valiniki.png

Egyik kedvenc meglátásom tőle a lyukas bél szindróma fejtegetésénél található, ahol is azt írja: "A lyukakon keresztül az emésztetlen ételek kikerülnek a véráramba." Nos, megpróbáltam egy pillanatra elképzelni a véráramban úszkáló nem rendesen megrágott rántott húst, de nem igazán sikerült. Biológia egyes. Vargha, Váli, soroljam még? Elég csak végignézzük az általa kínált "gyógymódot". Súlyosabbnál súlyosabb biológiai tévedések követik benne egymást, mely persze egy aggódó szülőnek mit sem számít. Annyira tudományosnak néz ki az egész, hogy bárki könnyen megtéveszthető a dologgal, a sok-sok táblázatával, és laikusnak is átadható formában közzé tett biológiai nonszenszek, tudással megalapozottnak tűnő prezentálásával. Aztán még mielőtt a szabadon ébredők honlapot, a mindenegybenblogot, és youtube videók garmadáját is felsoroló halál komolynak gondolt "forrásokhoz" jutnánk, terül elénk a lenti látvány. Kérdem én, normális dolog ez? Van baj a toronyban, kétségkívül.

nevtelen_6.png

 

Egy (ál)szent!

És akkor jött Kerri Rivera, az amerikai, hipóba mártott szent, kiemelkedvén a Genezis Egyházából. Ő is a fent említett hipotézisbe őrült bele, azonban egy sokkal de sokkal durvább módon. Kerri megalkotta a saját úgynevezett CD-protokollját (klór-dioxin protokoll), mely állítása szerint, meggyógyítja az embereket az autizmusból. És most jön a dolog kemény része. Ugyanis Kerri elképzelése szerint, az ASD tüneteket a gyomorban, és végbélben lakó férgek okozzák. Így aztán mint megszállott MMS-üzletasszony mit is tesz? Hát MMS beöntést tanácsol! Igen, jól olvastátok. Hipóval beöntést. Aztán a gyerekek a képzeletbeli "kötélférgektől" megszabadulnak.

rope-worms-480x320.jpg

A gond az, hogy a "kötélférgek" nem léteznek. Viszont a gyomor és bélfalakról leszakadozott darabok igen. (A félreértések elkerülése végett: igen, a gyerekekkel itatják is az anyagot, a beöntéseken túl.) Azért van amit a gyomor és a belek sem sem bírnak el: például a konstans, napi többszöri, végbélen át történő hipós beöntést. A gyerekek betegessé válnak, hánynak, belázasodnak, rohamaik vannak, amiket a szülők kitörő örömmel ünnepelnek, hiszen az autizmus "távozik a testükből". Kerri egy másik kedvenc tébolya: a beöntéseket 18 nappal telihold előtt a legérdemesebb kezdeni, ugyanis ekkor a legaktívabbak, és ilyenkor szaporodnak a paraziták. Mindezt egy olyan szekta tagjaként hiteti el emberek ezreivel, melynek főpapja azt képzeli hogy az Androméda nevű égitestről küldték a Földre hogy meggyógyítsa az embereket. A tiltakozó gyerekekkel szemben a protokoll dupla beöntést javasol. Elborzasztó. Elmebeteg dolgaik közt van az is, hogy amennyit csak bírnak, lenyomnak a gyerek torkán a Vermox nevezetű, bélféreghajtó gyógyszerből, súlyosan túladagolva vele őket. A cél szentesíti ugyebár az eszközt, de kérdem én: szülők ezek?! Aztán ott vannak még Rivera csoportjában a minden bizonnyal fizetett felszólalók, akik az egekbe magasztalják a módszert, és rendszeresen meg-meg jelennek, halálra hálálkodva magukat, hogy meggyógyult gyermekük egy jelenleg gyógyíthatatlan kondícióból. 

12802932_785462024919926_326476921886436454_n.jpg

Aztán ott vannak a hamis képeket posztolgatók, akikre Kerri kitartóan lecsap, és blődségeket beszél hozzá. Ez kérem szépen, amit látunk, az önigazolás felsőfoka. Ugyanis a fenti képpel egyetlen gond van, de az elég súlyos: mégpedig hogy ezt nem a tisztelt anyuka gyereke kakilta. Ugyanis alaposabb utánajárás után az ember PONTOSAN ugyan ezt a képet találja meg egy 5 évvel ez előtti fórumbejegyzésben. Ehhez csak gratulálni lehet.

12042698_785462051586590_1013365834670689281_n.jpg

A teljesség igénye nélkül, pár további képpel szeretnék hozzájárulni a téboly teljesebb megértéséhez és elborzadáshoz:

12794745_784725624993566_658012642906460668_o.jpg

"Minden adag CD után a 3 évesem azt mondja depresszív hangon "Nem érzem magamat túl jól, valami nincs rendben velem." Csak két cseppen van (szuperlassan haladunk) és ezt a férgek távozásával asszociálom. Most már valahogy harcol velem az adagok ellen. Lymeos. Mit tehetek érte, hogy segítsem őt a detoxikálásban?"

12768343_781987858600676_89921225839111218_o.jpg

"A fiam egy éve van CD-vel kezelve, és most kezdtük GCMaf permettel (konteós immun-aktivátor) kezelni, és eszi a bravo yoghurtot is (a GCMaf konteós "probiotikus joghurtja) arcüreggyulladása van és gyomorfájásra panaszkodik és már három napja sír felfüggesszem a joghurtot és a permetet? Nem tudom mit tegyek egyáltalán nem úgy néz ki mint aki jól érzi magát"

12790883_784002671732528_1583484397383524061_n.jpg

"Csak tudatni akarom, hogy fogadjátok elismerésem és megbecsülésemet az áldozataitokért."

 

 

A téboly időközben nemzetközivé súlyosbodott. Jim Humble, különböző keresztény szervezeteken keresztül Afrikába juttatta az anyagot, ahol elmondása szerint 175 ezer (!) embert gyógyított meg vele maláriából. Kár hogy ezt nem mondta el senki más, csak ő, meg a szektája. 

wpid-img_20150626_083656.jpg

2015-ben Riverát sorozatos támadások érték, és az egész MMS-társulatot hála égnek. Miután Daniel Smith MMS-forgalmazót perbe fogták, Rivera is lelőtte honlapját egy időre, azonban napokkal később újra elérhető volt. 2015 Július 6.-án aztán Illinois állam perbe fogta a gyerekkínzót fogyasztóvédelmi okokból, miután végre kitette a lábát Mexikóból, ahol meghúzta magát, és elérték hogy Rivera ne népszerűsíthesse és forgalmazhassa az MMS-termékeket, ugyanis semmiféle tudományos bizonyítéka nincsen annak hatásosságára. Kis lépés Illinoisnak, de nagy lépés az emberiségnek. Ettől függetlenül, a szekta kitartóan működik, Amerikában a téboly egyházát nehéz lelőni. De mindennek eljön a maga ideje.

Természetesen azért, mind minden humbugoldalon, ahol "gyógyszereket" kínálnak alternatív forrásból, ott a kis kitétel a lap alján:

(kivonat) Egészségügyi tájékoztatás: a weblapon közzétett információ nem alkalmas a szakképzett orvos által adott egészségügyi tanácsok, diagnózisok, vagy kezelések kiváltására. Minden itt fellelhető tartalom csak általános információs célokat szolgál. Kerri Riviera, az Autismo2 és társvállalkozásai nem vállalnak felelősséget a weblapon található információkkal kapcsolatban. Egyedül Ön a felelős a gyermeke, és önmaga egészségével hozott döntésekkel kapcsolatban.

 

Kell itt többet mondani?

 

Források:

https://nomorebleach.wordpress.com/2015/06/26/illinois-gives-kerri-rivera-her-walking-papers

https://www.the-newshub.com/general/louis-daniel-smith-convicted-for-marketing-and-selling-miracle-mineral-solution-or-chlorine-dioxide-as-a-miracle-cure

http://debunkingdenialism.com/2015/07/06/kerri-rivera-to-stop-promoting-and-selling-bleach-quackery-in-illinois/

http://www.scientificamerican.com/article/gut-bacteria-may-play-a-role-in-autism/

http://cdautism.org/

A bejegyzés trackback címe:

https://ujramegujraarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr1912492221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2016.03.22. 11:51:15

Ezek az ok az esetek, amikor az ilyen embereket bezárnám (ha már amerikai a téma) egy börtöncellába sok alulképzett mexikó kartelltaggal. Aztán meg nem segítenék, amikor "kezelik"...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás 2016.03.22. 11:52:01

"áteresztő gyomor" szindróma. Régóta gondolkodnak egyesek így aztán, hogy a gyomor mikrobiomja (a gyomor mikroorganizmusai alkotta rendszer)"

Apró pontosítás:
Ez a bélre vonatkozik bármilyen okból is jön létre, sport vagy egyéb ok!

"A nagyfokú fizikai terhelés kapcsán kialakuló gastrointestinalis ischaemia és emelkedő hőmérséklet hatására az epithelialis permeabilitás („leaky gut”) és így az endotoxaemia fokozódik, az LPS toxicitásának jelentőségét fokozatosan növeli az állapot romlásában (endotoxaemia-modell) (Ng 2008). A végeredmény SIRS* klinikai képe és ún. hősepsis lehet. Ez feltehetőleg összefüggésben van egyes állatkísérletek eredményével, amelyekben a hyperthermia nagyfokú visceralis vasodilatatióhoz vezetett, a teljes perifériás ellenállás csökkenésével, következményes vérnyomáseséssel (Kregel 1988). A gyulladásos citokinek szintje is jellemzően emelkedik (Jeukendrup 2000), amely folyamatot az NSAID-ok sem képesek meggátolni, sőt fokozott kockázatról beszélhetünk, mivel a bél permeabilitását növelhetik (Lambert 2007; Nieman 2006).
A hősérülések fent ismertetett magyarázata jelenleg még igazolásra szorul, ma még nem állíthatjuk, hogy a bél permeabilitásának zavara a tünetek elsődleges oka."

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás, 2012 (kötetem)

Intimitás Gourmet 2016.03.22. 12:01:05

Ámulok. Mikor ezek a szülők gyerekek voltak biztos találkoztak klóros fertőtlenítővel, és tudták, hogy milyen káros. Most szűlőként pedig nem. Igazából a tagadás miatt egyre nagyobb őrületbe kergetik magukat. Tagadják a betegséget, tagadják az orvoslást.

BircaHang Média 2016.03.22. 12:12:25

A táblázatban felsoroltak csak az autizmus magasabb fokára jellemzőek, az enyhébb fokra - pl. asperger - csak ezek része.

KisKirály 2016.03.22. 12:17:38

@BircaHang Média: illusztrációnak szántam, hiszem nem volt célom az autizmus mint olyan kivesézése, hiszen az egy egész könyv is lehetne akár. De köszönöm a meglátást, időm engedi, hozzáteszem.

s 2016.03.22. 12:29:19

Az evolúció jelenleg is folyik. Nem is lehetne letagadni. Ezek a szülők - és sajnálatos módon gyermekeik - már nem lesznek velünk a következő körben. Nem tudják bedobni a zsetont a villanyautóba, mert nem fognak eljutni az ivarérett korig. Ezzel védve az emberiséget, mint fajt.

Látens Inszinuáció 2016.03.22. 12:33:46

Erre mondja a magyar, hogy amíg lószar van, veréb is van.
Sittre az egész bandával, napi szinten lenyomni a torkukon néhány decit, hogy fehéredjen ki a belük!

De azért az is igaz, hogy bár elég nagy az Isten állatkertje, ekkora sötétség nem lehet a fejekbe!

Ha meg mégis, akkor az a mondás is igaz, hogy megérettünk a pusztulásra!

commando 2016.03.22. 12:42:38

@Látens Inszinuáció:
Sajnos maximálisan egyet tudok érteni. Bár nem újdonság, amit a fenti cikkben olvastam, de mégis minden alkalommal meg tud döbbenteni. Vagyis csodálatos az emberi elme ragyogása, de igazán "lebilincselő" a sötétség tud lenni. Pokolba az ilyen szülőkkel!!!

vizsla_barat 2016.03.22. 13:22:50

Az ezust kolloidot kellene a hipoval kombinálni. Mekkora flash lenne. Vagy simán benyelni TNT-T.

KisKirály 2016.03.22. 13:28:08

@vizsla_barat: nem lepne meg. Erre szoktam volt eldurrantani a tudnodkellahülyeséget.info-s alapmondantot: az emberiség selejtezése elkezdődött. De legalább valamiben igazuk volt, érted.

szamok embere 2016.03.22. 13:32:21

A lúgivás különösen az Alföldön volt gyakori műdja az öngyilkosságnak.
Apró pontosítás, az aktiválásnak nevezett reakció során klór-dioxid, nem klór-dioxin keletkezik.

KisKirály 2016.03.22. 13:45:44

@szamok embere: tegnap ellenőrzés közben írtam át dioxidról xD Bele lehet ám ebbe is hülyülni mint látod :D

Pierr Kardán 2016.03.22. 15:38:13

Az ilyen szülők nem attól lettek hülyék, hogy x-y-z szindrómás (ide tetszés szerint lehet beilleszteni különböző kórképeket) gyerekeik születtek, hanem azért születtek x-y-z szindrómás gyerekeik mert hülyék.

Isten nem akarja, hogy az ilyen emberek génjei öröklődjenek, ezért küldi rájuk ezeket a betegségeket.

Ettől függetlenül a gyerekeket nagyon sajnálom, két okból is (betegség, plusz hülye szülők).

Mr Eggs 2016.03.22. 16:01:15

Én arra a verzióra várok amikor kitalálják hogy az oltástól kerül féreg a szervezetbe. Ami aztán autizmust okoz a végbélen át.

victor vacendak 2016.03.22. 17:11:49

"a gyomor mikroorganizmusai alkotta rendszer"

A gyomornak milyen mikroorganizmusai vannak? Mos komolyan... A H. pylori kivételével, mert kórokozó és semmi keresnivalója az egészséges gyomorban.

Advanced Flight 2016.03.22. 19:32:38

@Mr Eggs: ezt az elméletet gyorsan védesd le, alapíts rá üzletet, és máris megalapoztad a magad, a gyerekeid és még talán az unokáid anyagi helyzetét is :-)

KisKirály 2016.03.23. 13:20:24

Tekintve hogy elég sokan támadtak a legutóbbi poszt kapcsán, így egyértelműsítendő a lényeget, egy részletes poszt lesz a következő, a Nikolett-féle autizmusgyógyító módszerről, és az azokkal felmerülő problematikákkal kapcsolatban, és az amúgy elismerhető részeiről. Stay tuned.

Minnaminna 2016.03.24. 22:02:31

Azért még mindig tartom a gondolatom, hogy ha ez az érdeklődőszám az, amit ez a felhúzott, más kárára megírt, utána nem olvasott, ténybeli tévedésekkel teli szenzációhajhász izével el tud érni a szerző, akkor talán más hobbi után kéne nézni. Horgászat pl. megnyugtatja az idegeket. Ugyanerre az akvarisztika is kiváló.

Minnaminna 2016.03.24. 22:05:10

A módszertanon viszont érződik már, hogy szerzőnk a mindenegyben blog lelkes olvasója :P ott is azt hiszem az olvassanak-minél-többen-most-jól-megijesztem-meghökkentem-vagy-valami-őket... a fő csapásvonal.
Sokat kell még tanulni, hogy ebből valóban tényfeltáró írások és korrekt vélemények szülessenek. Stay turned... ugyanmár.

KisKirály 2016.03.25. 08:01:54

@Minnaminna: nagyon vicces lányka vagy. Tudtátok hogy a messiásotok egy olyan gyártó termékeivel tömi a gyereket, amelynek a termékeiben rendszeresen nehézfémszennyezések vannak? Csak egy példa a sok közül. Mesélj a ténybeli tévedésekről. Kérlek :)

Minnaminna 2016.03.25. 10:09:34

Te még gyenge cikkíró. Tudtad, hogy Új-Zéland egyes területein évi 300 napot esik? Vagy mégsem? Vagy mégis? Megírtam cikknek? Szóval ne dobálózz, bizonyíts. Kicsit több munka, kevesebb kattintás, több tapasztalat, kevesebb elvakultság. De akkor abban ahogy nézem egyetértünk, hogy az általad nem kikémlelt zárt csoportban, amelyik szerinted szaros, tehát te ugyan nem érinted, ahogy írtad valahol, nincs mms reklám... Én ugyanis igen, úgyhogy tudom. Akkor minek hurcolsz még itt valakit névvel, ártatlanul? Miért nem mész el egy előadásra és kérdezel? A lehetőség adott. Vagy tárd fel a saját motivációidat. Az is érdekes kalandtúra lenne

KisKirály 2016.03.25. 11:28:50

Miért volna? Egy percig sem mondtam, hogy a Niki csoportjának, vagy a tevékenységének bármi köze lenne az MMS-hez, azon túl, hogy mint azt ottani egyes beszélgetések mutatják, egyfajta "kapudrog" a dologhoz (onnan tudtam meg pl., hogy Magyarországon is van aki kipróbálta már). A motivációm elég egyértelmű: rendet rakni a fejekben. Nyugodjon meg, attól megnyugszik. Mégis mire számított valaki? Ha én újságcikkekkel, előadásokkal, állítok valamit, akkor nem csak arra fogékony, hanem az azzal kapcsolatban szkeptikus hallgatókat is meg kell hallgassam, tehát a kritikára is nyitott lettem. Ezért nem egy ZÁRT csoportban írok én sem, és ezért beszélgethetünk arról, hogy én miért is vagyok szálka, mondjuk a maga szemében. De mondom, nyugodjon meg, már írom a posztot, tudja, az nem olyan mint betegségekre gyógymódot találni, hogy főmegyek a zinternetre, oszt a szabadonébredők gyíklényes írása mellett ott van hogy a rákra ma éppen mi a gyógyszer. Kitartás, még várok egy levelet is az egyik Autistákkal foglalkozó szövetségtől, illetve adatot gyűjtök.

Minnaminna 2016.03.25. 13:33:16

AZ autistákkal foglalkozó szövetségtől tessék mán megkérdezni legyen szíves, hogy a szülők Magyarországon miért maguk fizetik a gyógytornát (tsmt, inpp, dévény, hrg) ami másutt európában JÁR. Meg a logopédiát. Meg a gyógypedagógiát. A maga adója hova megy ehelyett, tessék mondani? Ezek legalább annyira érdekes kérdések (amúgy bocs, a vicces lány felütés miatt azt hittem, tegeződünk. Pedig nem is vagyok lány, vagy ki tudja...) szóval mi most a fejlesztések után épp stadionokba feccölünk. Ez nem zavaró?

Minnaminna 2016.03.25. 13:38:01

Szóval nem minden sarlatánság, ami fizetős, csak épp nálunk nem jár. Engem még nem is annyira az érdekel, hogyan ír, hanem a hangulatkeltés és a mocskolódás pszichológiát, ami mindkét oldalon ugyanaz. A szkeptikusok között is vannak gondolkodók, a másik oldalon is. És vannak vagdalkozók. Kérdés ki hova akar tartozni.

Minnaminna 2016.03.25. 13:43:40

A harmadik érdekes kérdés. Ha a szülő nem keresi és fizeti meg a gyereknek a tornát, logopédust, stb. ami kell, hanem azt mondja, ó hát tudja az állam mi jár, mi ELÉG, mondjuk egy integrált nem beszélő óvodának heti kétszer húsz perc, amiben benne van a logopédiai torna és a gyógypedagógusokra. akkor az a szülő tényleg mindent megtett? Maga így csinálná?

Minnaminna 2016.03.25. 13:45:47

Logopédiai, torna, gyógypedagógia lett volna. Bocs.

AluneLoup 2016.03.25. 15:37:05

@Minnaminna: Nő vagy, 30 év körüli és komoly gondjaid vannak az önkifejezés és szövegfogalmazás terén. Bár én ilyen embernél aki ennyire be akarja bizonyítani, hogy okos és mindenáron olyan témával próbál felvágni amiről ő úgy gondolja, hogy a beszélgetőpartnere nem tud hozzászólni ,mindenképp 30 év alatti személyre tippelek.
A cikk egy gondosan megírt, összeszedett és érdekes téma. Az már más kérdés, hogy milyen emberek és miképpen támadták az írót, aminek köszönhetően, amiből kiindulva utána nézett az említett embereknek és láss csodát ezek az emberek ahelyett, hogy nem foglalkoznának vele, mert nincs igaza, mindenáron be akarják bolondnak, rosszindulatúnak, "mocskolódónak" állítani a blogolót. Tehát elgondolkodtató, hogy akkor hogyan is van ez. Ha tudom, hogy nincs igaza valakinek valamiben valószínűleg nem fog érdekelni a véleménye, viszont ha van mitől félnem és sáros a kezem akkor foggal-körömmel harcolok, hogy nehogy fény derüljön az igazságra.

KisKirály 2016.03.25. 16:48:50

@Minnaminna: látom már hol van elásva a deglett kutya. De miért kell orvosilag bizonyíthatatlan dolgok felé fordulni, ha az állam nem adja meg a kellő segítséget? Értse már meg könyörgöm, hogy nem támadni, hanem tájékoztatni akarok. Magukat is, hogy megértsék, hogy Nikolett módszere miért is több mint megkérdőjelezhető. El fogom azt is mondani, hogy Nikolett módszerében igen is van megfontolandó dolog, és hogy mennyire nagyra értékelem az igyekezetét, mert mindenképpen tisztelendő, és nem egy pénzéhes sarlatán, mint sokan. Igen is kellenek emberek, akik felkarolnak ilyen ügyeket, de nem így, ahogy ő teszi, mert ez így nagyon veszélyes játék. Mielőtt a fejemet vennék, és dárdára tűzve körbehordanák, álljanak már meg két másodpercre, rendben van? És igen, a "Konteó amiről nem szabad beszélnünk" (hosszabb légvételben elolvasható) című írásomban ott van ez a borzalmas dolog, hogy miként fordulnak az emberek inkább a megbízható hazugság felé, a megfizethetetlen, vagy épp értékét vesztett egészségügy helyett. Tudom, mondhatok vagy írhatok én akármit, akkor is rühellni fog, rühellni fognak. Most erre mit mondjak? Nikolett módszere orvosi csúsztatásokkal, gyenge minőségű táplálékkiegészítőkkel, értéktelen és nemzetközileg elfogadottnak hazudott módszerek tömegével van tele, amikkel kapcsolatban átverések ezreit tudnám példának hozni. Ott van pl. a bizonyítottan értéktelen "ion cleanse", ami miatt példának okáért több ezres (!) kárvallott-maggal kapcsolatos nyomozás folyik egy ilyen termék gyártójával kapcsolatban az egyik rendőrségen. És ez csak a kezdet. Én elmondom, leírom. Ha nem tetszik, le kell szarni, és csinálja, nem érdekel, nem az én pénzem, időm, hitem. De engedje már meg hogy másét megmentsem, köszönöm.

Minnaminna 2016.03.25. 17:25:47

Nem kell. 1. ez nem egy szekta. 2. én pl. sosem fordulnék megbízhatatlan dolgok felé, szerintem senki nem kísérletezik a gyerekén normális fejjel. 3. éppen itt mosódnak össze ezen a blogon a dolgok. Olyan tevékenységeket tulajdonítanak egy anyukának, amit NEM csinál (na most nekem is beakadt az MMS, gratulálok, ennyi ereje máris volt az írásnak)... Ha egy csoportot nézünk, legyen az pl. a Chemtrail csoport (hahahaha) nehéz lenne azt állítani, hogy az emberek mindenről ugyanazt gondolják. Nehéz lenne olyan általánosításokat tenni, hogy a Chemtrail csoportban MINDENKI szidja Dévény Anna módszerét, szerencsére nem, rajtunk meg sokat segített, így örülök, hogy azért van, aki elismeri a munkáját.
És sorolhatnám. Meg lehetne ezeket a dolgokat értelmesen is beszélni.
És lehetne másképp is.
Én pl. nagyon szívesen éltem volna egy olyan világban, ahol odajön hozzám mondjuk 9 szakember, egyik gógyped, másik gyógytornász, harmadik szociális munkás, negyedik pszichológus, ötödik szakápoló és sorolhatnám, és az elmúlt években együtt dolgozhatunk a gyerekért, nem nekünk kell mindent megoldani.
Mondjuk egy példa. Az ULWILLA zeneterápia NEM sarlatánság. Elismert módszer, meg lehet nézni a You Tube-on. Anya beszédeleg a Szakértői Bizottsághoz, a Nevelői Tanácsadóhoz, és megkérdezi, frissen beköltözöttként mondják már meg, van-e a magyében ilyen. SENKI nem tudta.
Ha nincsenek ezek az anyacsoportok, akkor itt SEMMI nincs.
Ebben tessék gondolkodni.
Én meg következő életemben már csak Norvégiában szülök, ott normális a szakértői team létezése is. Itt sarlatánság. Minek is. Hahaha

Minnaminna 2016.03.25. 17:30:54

@AluneLoup: baromira megtisztelsz, de nagyon mellélőttél.

Minnaminna 2016.03.25. 17:51:26

még egy elvi kérdés, ha már így felhergelődtem ezen. ha A anyuka TB-re kapja a Dévény-terápiát, B anyuka fizet érte alkalmanként 3500 Ft-ot vagy kicsit többet (mert ma csak akkor TB támogatott, ha a kórházi gyógytornásznak megvan a végzettsége és ezt alkalmazza, vagyis szerencséd van és hozzákerülsz), akkor B anyuka sarlatán, vagy az állam cserbenhagyta?
És akkor miért nem zavar senkit, hogy itt nálunk javában, évek óta CENZUS van, és messze jobbak azoknak a sérült gyerekeknek az esélyei, akik tehetős családba születtek, hogy magasról tesznek az UNICEFre, hogy nincs Alkotmány, ami védené a jogaikat.
Valahányszor sérült gyerekekről olvasnak, EZ jusson eszükbe. A magukrahagyott családok, és hogy MAGUK éppúgy nem tesznek értük semmit, mint más sem. Mert ezek az irományok öngerjesztésen kívül másra nem jók, és helyzet mit sem javul tőlük.
Szóval ez az én személyes átkom, kedves Kiskirály. te már sose fogsz tudni úgy elmenni egy sérült gyereket nevelő család mellett, hogy ez eszedbe ne jusson.

KisKirály 2016.03.25. 19:42:33

@Minnaminna: olvasás közben válaszolok. Pontosan, viszont Nikolett módszerében kísérletezés zajlik. Tudja mi az a hipotézis? Bizonyításra szóló tudományos feltevés. Jelenleg pont azt kísérletezik a saját gyerekeiken, mennyire áll meg ez a hipotézis, név szerint az autizmus emésztőrendszeri eredete. Nyugodtan jusztifikálja a dolgokat, ettől függetlenül senki sem bizonyította be azt, hogy ez tartós javulást hoz. Senki. Gondolom maguk sem álltak még meg egyszer sem huzamosabb ideig a dologgal, hogy megfigyeljék, vajon marad-e az állapot. Ha már úgyis kísérleti nyúlnak használják a gyerekeiket, hol lenne ez gond? Senki sem mondta hogy a zeneterápia ökörség, sőt. Senki sem mondta, hogy egy az egyben ökörség az egész. Viszont azzal hülyíteni az embereket, hogy GYÓGYÍTJA az autizmust, mikor gőze sincs még arról sem, hogy tartós-e az állapotváltozás vagy sem, hát... B anyukát az állam cserben hagyta. Ez indok hogy a gyerekükből kísérleti nyulat csináljanak? Azt mondja sosem fordul megbízhatatlan dolgok felé. Akkor miért fordul egy olyan dolog felé, melyben egy olyan cég gyártotta táplálékkiegészítő egy PILLÉR, amely cég rendszeresen hív vissza készítményeket NEHÉZFÉMszennyezettség miatt? Ja hogy megoldja a nehézfémkivezetés, ami egy tudományos ökör lehetetlenség?! Valahányszor a gyermekét kísérleti nyúllá alakítja, EZ jusson eszébe! Ne a gyereken bosszuld meg hogy így született, hanem szeresd, a fenébe is. Na csak sikerült elpattintani egy ért az agyamban, gratulálok, ez azért elég keveseknek megy.

AluneLoup 2016.03.25. 19:47:34

@Minnaminna: Identitás zavaros vagy? Egyre biztosabb vagyok ebben. (Ezt nem sértegetésnek szánom, de ha te elolvasnád amiket irkálsz valószínűleg neked sem egy épelméjű ember lenne a szemeid előtt.) Azt veszem ki a kedves mondanivalódból, hogy jobb ha az emberek nem tudnak a rosszról, mintha tudnának róla, mert ha tudják, hogy mi történik a világban rosszul alszanak?! Ez egy elég érdekes gondolat. Neked lehet kényelmesebb hülyén meghalni, de vagyunk páran akik szeretünk tisztán látni. Mindenkinek saját döntése mit olvas el és mit vesz tudomásul. Ha valami nem tetszik, nem itt kell elrondítani a dolgokat, persze mondjuk el nyugodtan a véleményünket hiszen SZÓLÁSSZABADSÁG van, de ne spameljük már tele az oldalt anélkül, hogy egy értelmesen összerakott mondatot le tudnánk írni. Irritáló.

Minnaminna 2016.03.25. 20:48:04

@AluneLoup: gyíkember vagyok.

Minnaminna 2016.03.25. 20:53:18

@KisKirály: sajnálom, ha úgy érzed, nem szeretnék eléggé, vagy nem tudnak elfogadni. De nincs jogod ezt másokra vetíteni. Egyszer talán lesz majd gyereked, sokmindent átértékelsz majd.
Kíváncsi lennék melyik gyártón rugózunk. A mi vitaminjainkat orvos írja fel, nem a Niki. Szkenneljek? Vagy az is zavarna?

Minnaminna 2016.03.25. 21:04:14

@AluneLoup: az, hogy mi megy át abból amit mondok, nem feltétlen az én saram... Kapaszkodj meg, de a hallgató képességei is lehetnek korlátozottak. Kár ezt azzal leplezni, hogy a másikra mondogatunk.
Minnaminna vagyok. Akinek látsz, az vagyok. Személyiségzavaros, lány, 30 alatt, önkifejezési problémákkal, egyre jobb. Egyre jobban csodálkozom. Minek költenék pszichológusra, mikor itt ingyér elemeznek.

AluneLoup 2016.03.25. 21:18:15

@Minnaminna: Így van, mindenki az aminek látjuk. Fantasztikus felfedezésnek lehettünk szemtanúi! Ennek örömére elmegyek és alszom. Egyébként csak a hozzád hasonlóknak jut eszébe olyasmiben reménykedni, hogy más gyerekének is szüksége lesz gyógyszerekre. Undorító vagy és rosszindulatú. Ha gyereke van az embernek, mindent átértékel, de nem feltétlen kell megőrülni és ész nélkül mindenáron meggyógyítani a gyereket ahelyett, hogy magunkban keresnénk a hibát. Mert akár hiszed, akár nem, igen is a szülő tehet róla, hogy a gyereke beteg. Mivel egy gyereknek nincsenek problémái (normál esetben) és egy ideje már köztudott, hogy a betegségek lelki dolgok kivetülései. Tehát ha a gyereknek nincsenek problémái valószínűleg a szülő miatt lett beteg. Mielőtt mindenáron abban a szerencsétlen gyerekben kezditek keresni a nem létező hibát és betegséget, először nézzetek magatokba aztán tömjétek tele minden szarral. (Még mielőtt kifordítanád a szavaimat: nem vagyok sem gyógyszerellenes, sem homeo párti.)

KisKirály 2016.03.25. 21:28:41

@Minnaminna: övön alul, de nem rossz, kár hogy nem veszem magamra. Ki mondta hogy bármi is zavar? És az orvos vajon mennyi pénzt kap a Kirkman Labstől azért hogy felírja? Ah, csupa megválaszolatlan kérdések. De csak mert ezek megbízható dolgok ugyebár. Most bizonyára úgy érzed, megnyerted a beszélgetést, csak nem értem, hiszen én nem akartam veled harcolni. Ugyanis nincsen min. Le fogok mindent írni, mindenki maga eldönti, vajon az mennyire jó, vagy sem. Ha pedig nem tetszik, gondold újra amit csinálsz - jó-e vajon minden, ha ilyen indulatokat vált ki belőled. Én megtettem, és rohadt mód irritál, hogy egyesek kísérleti patkánynak használják a gyereküket. De amint mutattok egy GYÓGYULT autistát, én térdre borulok, mea culpát üvöltök, és mindent megteszek hogy a módszert támogassam. Addig is ez csak emberi kísérletezés.

KisKirály 2016.03.25. 21:40:32

@Minnaminna: még valami, amit le szeretnék itt írni neked, mert a hőzöngésed tökéletes részévé vált a posztnak. Azzal, hogy azt mondjátok, hogy az autizmus gyógyítható, azt betegségnek címkézitek. De az autizmus nem egy betegség, hanem egy fejleszthető állapot. Azt sugallja kifelé a "módszer", hogy az autista egy hibás része a társadalomnak. Pedig nem az. Sok időt töltök a kollegám autista fiával, imádom őt. Nagyon is értékes emberek, egytől egyig. Ti pedig bőszen azt reklámozzátok, hogy gyógyítani való, hibás elemek. Hát kifordul a gyomrom tőletek. Észre sem veszitek, mennyit ártotok az egész ügynek a téveszmés hebrencskedésetekkel. Saját magatok, és több évtizednyi kimagasló autizmus-kezelésnek böktek a szemébe. Milyen alapon? Semmilyen alapon. Azon az alapon, hogy ti is hibás elemeknek látjátok a saját gyermekeiteket. Úgy gondolom ez pont úgy magáért beszél, mint akik Rivera őrületét követik. Lehet tiltakozni, de leírom még egyszer: tudom, nagyon nehéz - de nincsen lehetetlen. Szeretni kéne őket, és nem "meggyógyítani" a meggyógyíthatatlanból. Peace.

Minnaminna 2016.03.25. 22:03:53

@AluneLoup: Drágaszívem. Én nem kívántam még életemben egyetlen embernek sem, legyen akármekkora görény (és nem a cikkíróra gondolok), hogy legyen beteg gyereke. Ez megint csak a terólad ad korrekt jellemrajzot, a te értelmezésed ugyanis.
De ha egy embernek nincs gyereke, az másképp látja az életet , mintha van. Ebből a szempontból kétségtelen előnyben vagyok.

Örülök, hogy felfedezésem így hatott, jobb hát ha tudod, hogy te is az vagy, akinek én látlak. Ez a te szempontodból a dolog szarabbik része. Jóccakát.

Viszont az utolsó mondataid azért kíváncsivá tettek, Szent Lélekgyógyász: szerinted, ugyan mi okozza az autizmust?
Bónuszként, ha megmondod, és igazad lesz, tuti Nobel-díjas vagy, lehet csak posztumusz, attól függ, mikor jönnek rá, mostanság ugyanis ezt SENKI nem tudja.

Minnaminna 2016.03.25. 22:23:20

@KisKirály: SENKI nem gyógyított tudtommal autizmust. Vannak gyerekek, akik nagyon jó állapotba kerültek, a szoros és idejekorán elkezdett fejlesztéseknek hála. Ha egy gyerek felnő, be tud illeszkedni a társadalomba, és teljes életet tud élni, mondhatjuk, hogy gyógyult, tökmindegy, rajta van-e a BNO-kód, vagy nincs. A gyerekem kóddal vagy anélkül ugyanaz a gyerek.
Ha nem kiszolgáltatott, azaz a szülők halála után nem egy tömegintézményben sorvad el néhány hónap alatt, akkor gyógyult.
Ha van az agymenésedben közös pont a mi állításainkkal, az éppen ez, hogy MINDEN ember értékes. Fogantatása, születése, és nem a sikeressége vagy a teljesítménye alapján.
Tisztázzuk, ugyanezen okokból még Te is értékes vagy, sőt, AluneLoup, akit menetközben ugyancsak megszerettem, ő is.
Hát még az én gyerekem nekem.
De akkor most harapja a kígyó a saját farkát meg még egyszer.
Ha szereted a kollégád gyerekét és nem kívánnád neki, hogy olyan sorsa legyen, ami manapság igen sok gyereknek van, begyógyszerezve, pszichiátriai intézetbe zárva, iskola nélkül, otthon a négy fal közé zárva, stb. akkor légy szíves EZÉRT tegyél valamit. Esküszöm leborulok.
A másik fele, a betegség vagy nem betegség kérdése ugyancsak érdekes.
Gondold el, a Down-szindrómások betegek vagy ez egy állapot?
Azt szoktuk mondani, egy genetikai betegség, ha jól tudom, tévedhetek éppen. Tudjuk, hogy vannak társult betegségeik, pl. szívbetegségek, egyebek.
Az autikról is tudjuk (orvosi tény), hogy az átlagosnál többen szenvednek emésztőrendszeri panaszoktól, allergiáktól, stb. Ezt tekintheted úgy, hogy nem része a betegségnek /állapotnak, hanem ettől teljesen független dolog. De mivel az esetek többségében (gyanítom az általad ismert gyermek nem ilyen) ezek a gyerekek nem tudják elmondani, jelezni a fájdalmukat, amikor az allergiák kiderülnek és elkezdődik a kezelés, a jel, amin látszik, hogy jó nyomon vagy, az az, hogy csökkennek az auti tünetek. Mondjuk nem veri a gyerek a fejét a falba. Mert mondjuk nem azért verte, mert autista, hanem mert fájt a hasa, csak éppen nem tudta elmondani.
Van még pár ilyen, nem részletezem. Nyugodj meg.
Ha az autizmust betegségnek tekintjük, akkor jár rá fejlesztés, kezelés, spéci orvosok, akik meg tudják vizsgálni őket (láttál már ötemberes vérvételt?), ELLÁTÓKÖZPONTOK.. Ha ez egy állapot, akkor ezen nem kell és talán nem is lehet változtatni, tehát az előbbiekre nincs szükség. EZ A CSAPDA. Úgy néz ki, mintha szeretet lenne, hogy ők ilyenek és így kell elfogadni őket. de nem az. Sorry.
A szeretet az, ha segíted kibontakozni.
Nem a szépeket beszélek, de tartalmatlanul az.

A felhívás továbbra is áll. Csinálj értük olyasmit, aminek haszna van.

KisKirály 2016.03.25. 22:47:21

@Minnaminna: az megvan, hogy az első bekezdéssel totál mellém álltál? Alakul az az ébredés, hála égnek nem szabadonébredés. Igen, érte, értük teszem amit teszem. Lehet nem értetted akkor amit írtam, sőt biztos, de haladunk. Az megvan, hogy ő most egy imádnivaló gyerek, viszont a sikertelenül alkalmazott protokoll után már csak egy nem meggyógyult autista lesz? Én értem, te nem érted az én problémámat: a Nikolett kitartóan a gyógyulás szót használja. Már kétszer leírtam, miért árt ez az ügynek. Nem fogom harmadszor is, bár három a magyar igazság. Teljesen fordítva gondolkodsz. Az is megvan, hogy én gyógyíthatatlan beteg vagyok, hiszen megpróbáltál vele belém szúrni már. És azt is meg kell értsd akkor, miért tök fordítva gondolkodsz. Pont hogy a fejlesztést, állapotjavulást igénylő betegségeknek nő igazi infrastruktúrája, ellátóközpontok. De, lehet rajta változtatni, hiszen az állapot sem mindegy milyen állapot. Nem azt mondom, hogy a mindenkor aktuális állapotukat kell szeretni, hanem azt, hogy elfogadni az elfogadhatatlant, hogy ez NEM gyógyítható, és akként hozzáállni. Teljesen két nézőpontból látjuk a dolgot, így aztán nem is érted azt meg, hogy miért csinálok olyasmit, aminek haszna van. Tudod, én is nagyon jó gyógyszereket kaptam, teljesen frankón egyben vagyok, még ha el is kellett fogadjam, hogy pl. négy éven át olyan dologgal kezeltek, ami belehalhattam volna. Igen, a gyógyszer mellékhatása egy halálos betegség volt. És mégsem mentem ilyen alternatív butaságokba bele, mert akkor már réges-régen kerekesszékes lennék, ahogy arra van jó pár példa előttem. Kérdezik is sokszor, hogy hogyan csinálom. Úgy, hogy elfogadtam hogy ez van, és ezzel élek. Megértem, hogy elfogadhatatlan az, hogy az autizmus nem gyógyítható, borzalmas dolog lehet a tudat, emlékszem még mikor közölték velem a diagnózist, egy hétig csak néztem ki a fejemből. Amit meg akarok értetni az az, hogy ezzel ártotok az ügynek. A Magyar Autisták Szövetségétől válaszul konkrétan felháborodott volt a levél hangulata, amit reakció gyanánt kaptam. Szóval megkérdem: szabadonébredők, tudnodkell.info, egy hipotézis kipróbálásából eredő, nagy valószínűséggel IDEIGLENES javulás ---- vagy, több évtizednyi orvosi kutatás és gyakorlat nyújtotta VÉGLEGES fejlődés? Értsétek már meg, hogy ez nagyon hasonló a placebohoz. A Vermox elhagyása után is, romlott ismét az állapota az autistáknak. Jelenleg arra mutatnak rá a kutatások zöme, hogy valóban étrenddel javítható a dolog, de nem gyógyítható! Félrevezető. Én megértem, hogy Niki megörült, hogy jobban van a gyerek, de ez nem egy végleges állapot, ez nem gyógyulás. Legfeljebb jusztifikálja azt olyan blődségekkel mint a biorezonancia, és társai. Ha azt mondaná, hogy kidolgozott egy olyan étrendet, ami a mozgás -és figyelemterápiákkal együtt nagyobb hatásfokkal javítja a betegség következtében fellépő tüneteket, azt mondom teljesen rendben van. De ez, így, parasztvakítás, már bocsánat.

KisKirály 2016.03.25. 22:53:20

@Minnaminna: "Viszont az utolsó mondataid azért kíváncsivá tettek, Szent Lélekgyógyász: szerinted, ugyan mi okozza az autizmust?
Bónuszként, ha megmondod, és igazad lesz, tuti Nobel-díjas vagy, lehet csak posztumusz, attól függ, mikor jönnek rá, mostanság ugyanis ezt SENKI nem tudja." Amúgy eltaláltad. SENKI. Nikolett sem tudja. Kezdesz önmagad ellen fordulni, nem lesz ez így jó. Idővel az ember kiesik az önigazolás köréből, ez viszont teljesen jó. Feltűnt hogy magad mondod ki az igazságokat?

Minnaminna 2016.03.26. 00:00:29

Sosem mondtam mást. Kezdettől fogva azt állítom, ok nélkül rontasz neki egy csoportnak, olyan dolgokat terjesztesz, ami nem igaz. A törölt posztodnál se írtam mást, minthogy ezzel a vaktában vagdalkozással ártasz. Leírtam, mit jelent a gyógyult. És hidd el kedves a belenyugvás, megbarátkozás idején te még tán iskolás voltál. Nem tudom a Niki mivel hozott ki téged a sodrából, innen mondom, félreérted őt, és egyszer eljön az idő, mikor bánni fogod, amiket írtál. Az átkaim fognak és az idő megtermi a maga gyümölcsét. Nem én írtam mást, csak lassan leesik, mit írtam.
Az aoszról jó ha tudod, hogy az a természetes állapotunk, hogy felháborodnak,. Emiatt aztán érdekvédelemre nem igazán futja az idejükből. Ha még írsz nekik, kérd meg majd őket, legyenek szívesek frissítsék az iskola listájukat, rég nem aktuális.

AluneLoup 2016.03.26. 08:27:04

@Minnaminna: Az átkaid? És az idő megtermi gyümölcsét? Te nem tudod kivel állsz szemben barátom.

A tegnapira visszatérve: Nem az a lényeg, hogy én mit mondok rólad vagy mit kérdezek, hanem, hogy te hogyan esel bele a saját hülyeséged csapdájába. Én elértem a célom, te viszont csak átkokkal és egyéb szennyel dobálózol, úgy hogy fogalmad nincs én milyen ember vagyok. Gratulálok.

Én nem állítottam, hogy gyógyítható az autizmus, mivel ez nem egy betegség ez egy adott dolog. Csak sok szülő elfelejti, hogy nem a gyereknek érdem, hogy megszülethet, hanem a szülőnek érdem, hogy hozzá leszületik egy gyerek. Én hiszem, hogy minden okkal történik és ezek a gyerekek/emberek (mint bárki más) azért vannak köztünk, hogy tanuljunk tőlük. Az is egy marha nagy tévedés ám, hogy a szülő tanítja a gyereket, mert ez egy oda - vissza dolog, de valószínűsítem az aki kínozza a gyerekét és minden áron meg akarja gyógyítani az nincs ezzel tisztában. Amíg TI mindenáron a hibát keresitek a gyereketekben addig más a két kezét összetenné ha gyereke lehetne. Gondolkozz el egy picit, ha van gyereked és még így sem érted, akkor picit sem érdemled meg, hogy szülő legyél.

Tudod nagyon érdekes, de csak a hozzád hasonló igazán gonosz és primitív embereknek születnek ilyen beteg gyerekei, de már leírtam miért.

"Úgy néz ki, mintha szeretet lenne, hogy ők ilyenek és így kell elfogadni őket. de nem az. "
Ezzel a mondatoddal kiérdemelted, hogy ember számba ne vegyelek többet és ne reagáljak a kommenteidre. Ne a gyereket próbáld meggyógyítani, hanem a beteg elmédet, mert ott nagyon nagy problémák vannak!

UI: Nem vagyok kedves lélekgyógyász. Te azt a szót nem ismered és fel nem foghatod ami én vagyok.

KisKirály 2016.03.26. 09:38:37

@Minnaminna: nem igaz? Értelmező olvasás megy? Látom napestig "vitatkozhatnánk", de ha már hipotézis, ajánlom neked a "kognitív disszonancia" szócikket. Sok szerencsét, ezt a meddő dolgot nem forszírozom tovább, úgyis neked KELL hogy igazad legyen. Szép napot.

Minnaminna 2016.03.26. 09:57:52

@KisKirály: kognitív disszonancia elsőre sikerült leírni, vagy sokat gyakoroltad? Olvastad is? ;)

Főjj a levedben, kedvesem.

Minnaminna 2016.03.26. 10:00:57

@AluneLoup: nem vagyok a barátod.

Olvasd el légyszi Kiskirály válaszát, ő nyomokban megértette, amit írtam.

Te vagy a legminuszosabb iq-jú teremtmény, akit valaha látni volt alkalmam. Jézusom. Valóban kegyelem, hogy hozzád hasonló létezők élnek a földön, sötétségben látszik a fény. Lucifer, a Fényhozó. Legfeljebb enyi vagy, "barátom" -pffffffff.

ansha 2016.03.27. 15:56:14

Látom jó kis vita alakult itt ki. Nekem is van egy autista kisfiam. Szerintem az akarja mindenáron "kigyógyítani"gyerekét az autizmusból, aki képtelen elfogadni, hogy a gyereke auti. Ez nekem is időbe telt, kerestem az alternatív terápiás lehetőségeket is, mi is valamelyest rámentünk a bélrendszeri dolgokra, de nem találtunk semmi értékelhetőt, aztán nem is vetettük bele magunkat az ilyen őrületbe. Ennek ellenére szépen fejlődik a gyerekem, a beszédfejlősése is elindult és még nincs 4 éves, pedig nem csinálunk mindenféle diétát, nem tömjük 100féle táplàlékkiegészítővel. Hallottam sok szülői beszámolót, hogy van olyan auti gyerek, akiknél kiderült gasztro probléma és bizonyos diétával javult a gyerek állapota, DE hozzáteszem olyan nincs, hogy meggyógyul. Ha a tipikus fejlődésű embet nem tolerál valamilyen ételt, puffad tőle, fáj a hasa, rossz a közérzete, akkor nyílván ez hat az ő teljesítményére, lelkiállapotára stb. Ez egy autistánál sincs másképpen, csak lehet hogy mondjuk ő úgy fejezi ezt ki, hogy üti a fejét, vagy a falba veri és amikor jobban lesz a diétától, akkor ezek a viselkedésproblémák eltünnek, jobban alszik, jobb lesz az életminősége, de az autizmus maga nem múlik el. Én ezt így látom.

ansha 2016.03.27. 16:01:59

Szerintem fogadjuk el gyermekeinket és az ő képességeikhez mérten hozzuk ki belőlük a fejlesztésekkel, amit lehet, csodát viszont ne várjunk. Amióta nem várom a csodát, sokkal nyugodtabb vagyok és a családom is.

ansha 2016.03.27. 16:33:58

És még valami, a fiam korábban képes volt akár egy órát üvölteni, csapkodni, ütni-vágni. Ez szinte teljesen elmúlt, vagy néha van ilyen kiborulás, de elég hamar meg is nyugszik. Ennek az az oka, hogy egyrészt mi is megtanultul kezelni az ilyen helyzetet és ezáltal ő is megtanulta valamelyest kezelni az indulatait. Nincs itt kérem semmi varázslat, tisztítókúra stb. Egyszerű viselkedésterápia van, amihez nagyon következetesen ragaszkodni kell, sok sikerélményhez kell juttatni, sokat kell vele foglalkozni, ami oldja a szorongást ezáltal csökken a dühkitörések száma. Azt gondolom, legtöbbször igen egyszerű okok állnak a háttérben.

AluneLoup 2016.03.27. 16:50:09

@ansha: Örülök, hogy vannak még emberek a Földön, akik ahelyett, hogy facebookon egy csoportban sírnának a gyerekük miatt, inkább leülnek és foglalkoznak vele. Minden tiszteletem a tiéd!
süti beállítások módosítása
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <data:blog.pageTitle/> <b:else/> <b:if cond='data:blog.pageType != "error_page"'> <data:blog.pageName/> - <data:blog.title/> <b:else/> ERROR 404 - <data:blog.title/> </b:if> </b:if> ----------------------- */ a,abbr,acronym,address,applet,b,big,blockquote,body,caption,center,cite,code,dd,del,dfn,div,dl,dt,em,fieldset,font,form,h1,h2,h3,h4,h5,h6,html,i,iframe,img,ins,kbd,label,legend,li,object,p,pre,q,s,samp,small,span,strike,strong,sub,sup,table,tbody,td,tfoot,th,thead,tr,tt,u,ul,var{padding:0;border:0;outline:0;vertical-align:baseline;background:0 0;margin:0} ins{text-decoration:underline} del{text-decoration:line-through} dl,ul{list-style-position:inside;font-weight:700;list-style:none;} ul li{list-style:none} caption,th{text-align:center} img{border:none;position:relative} .clear{clear:both} .section,.widget,.widget ul{margin:0;padding:0} h1,h2,h3,h4,h5,h6{padding:0;margin:0} a:link,a:hover,a:visited{color:$(color.theme);text-decoration:none} :focus{outline:0} a img{border:0} #navbar-iframe{display:none;height:0;visibility:hidden} span.item-control,a.quickedit{display:none!important} body{background:$(body.background);color:#222;font-size:14px;font-family:'Open Sans',sans-serif;line-height:22px;padding:0;word-wrap:break-word} .preload{display:none!important} code{padding:2px 4px;font-size:90%;color:#c7254e;background-color:#f9f2f4;border-radius:4px} .archive .home-link,.index .home-link{display:none} .uk-post-title,h2.post-title,h3.wrp-titulo,.PopularPosts ul li a,.item .post-title,.static_page .post-title,.related-title a,.cmmwidget a,ul.post-nav span,.comments h4,.comments .comments-content .comment-header a,ul.post-nav{font-family:'Roboto',sans-serif} p.recent-des,.resumo span,.resumo a,.item .post-body,.static_page .post-body{font-family:'Open Sans',sans-serif} .status-msg-body{font-size:13px} .status-msg-wrap{font-size:13px;margin:0 auto 25px} .status-msg-border{border:1px solid #f0f0f0;opacity:1} .status-msg-bg{background-color:#fff} .status-msg-wrap a:hover{text-decoration:underline} #outer-wrapper{max-width:1130px;margin:0 auto;background-color:#FFF;} .row{width:1055px} #topnav{width:100%;height:50px;margin:0} .tm-head{margin:0 auto;height:49px;line-height:49px; border-bottom: 1px solid #eee;} .tm-menu{float:left} ul#nav {text-align: center;} #nav1 li{float:left;display:inline-block;line-height:49px;padding:0;margin-right:15px} #nav1 li a{ margin-right: 10px; font-family: 'Montserrat'; position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 400; text-decoration: none; text-transform: uppercase; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; color: #444;} #nav1 li a:hover,.tn-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} .tm-menu ul li a .fa{margin-right:5px} .tn-right{float:right;height:50px} .social-area{float:left;margin-right: 10px;} .tm-head #social-top{position:relative;display:block;margin-right:0} .tm-head #social-top ul{overflow:hidden} .tm-head #social-top ul li{line-height:50px;display:block;float:left;margin-left:15px;padding:0} .tm-head #social-top ul li a{display:block;float:left;text-decoration:none;font-size:14px;color:#222} .tm-head #social-top ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .tm-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} #social-top .facebook:before{content:"\f09a"} #social-top .reddit:before{content:"\f281"} #social-top .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-top .vk:before{content:"\f189"} #social-top .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-top .twitter:before{content:"\f099"} #social-top .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-top .rss:before{content:"\f09e"} #social-top .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-top .youtube:before{content:"\f167"} #social-top .skype:before{content:"\f17e"} #social-top .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-top .tumblr:before{content:"\f173"} #social-top .vine:before{content:"\f1ca"} #social-top .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-top .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-top .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-top .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-top .behance:before{content:"\f1b4"} #social-top .digg:before{content:"\f1a6"} #social-top .instagram:before{content:"\f16d"} #social-top .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-top .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-top .codepen:before{content:"\f1cb"} .uk-search-header{ position: relative; height: 49px; margin: 0; padding-left: 20px; border-left: 1px solid #f0f0f0; font-size: 12px; float: right; margin-left: 10px; background: #fff;} .uk-search-header .fa-search{ color: #222; position: absolute; line-height: 50px; font-size: 14px;} .uk-search-header .uk-searchbox-header{height: 50px; border: 0; background-color: transparent; padding-left: 24px; font-size: 12x; color: #000;} #header-blog{padding:50px 0;background-color:#fff;position:relative; text-align: center;} .header-content{margin:0 auto;overflow:hidden} .header-logo img{height:auto;margin:15px 0 0;max-width:100%;margin: 0 auto;} .Header h1{color:#171717;margin-bottom:10px;margin-top:15px;font-size:30px} .header-ads{width:729px;max-width:100%;max-height:90px;float:right;margin:0} #ads-content .widget h2{display:none} #header-navigation{margin:0 auto;top:0;height:55px} .nav-wrapper{font-family:'Montserrat',sans-serif; width: 100%; margin: 0 auto; box-sizing: border-box; height: 55px; border-bottom: 1px solid #eee; border-top: 1px solid #eee;} .header-menu li.home-child{float:left;background-color:#000;height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;width:50px;text-align:center;margin-top:-1px;} .header-menu li.home-child a{height:50px;line-height:51px;font-size:22px;font-weight:400;color:#FFF} .header-menu li.home-child a:before{content:'\f015';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:normal} .header-menu li.home-child:hover{} #menu{display:none} #menu ul li{height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important; margin-top: -1px;} #menu ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li:hover a{color:#fff} #menu ul li a{height: 55px; line-height: 55px; padding: 18px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul > li > a .fa{margin-right:8px} #menu ul li.hasSub a:after{margin-left:8px;margin-top:0px;position:relative;display:inline-block;content:'\f107';font-family:FontAwesome;font-weight:400;font-size:11px;text-rendering:auto;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important} #menu ul li.hasSub ul li a:after{display:none!important} #menu ul li:hover ul{left:auto;z-index:9999} #menu ul li ul{position:absolute;left:-9999px;z-index:9999;width:170px;margin:0;padding:0; text-align: left;box-shadow:0 1px 3px rgba(0,0,0,.3)} #menu ul li ul li{background-color:#fff;float:none!important;display:block;padding:0;margin-right:0;height:auto} #menu ul li ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li ul#sub-menu li a{ line-height: 36px; text-decoration: none; height: auto; padding: 12px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul li ul#sub-menu li:hover a{color:#FFF!important} #menu ul li ul li:hover a{color:$(color.theme)!important} #menu ul li,#menu ul li ul,#menu ul li a,#menu ul li ul#sub-menu li a i{outline:0;transition:all 0s ease!important;-webkit-transition:all 0s ease!important;-moz-transition:all 0s ease!important;-o-transition:all 0s ease!important} .selectnav{display:none} #selectnav1{margin-top:10px} select.selectnav{color:#fff;padding:6px 5px 5px;border:0;background-color:#292929;font:14px Roboto,sans-serif;cursor:pointer;width:100%;height:30px} .header-random{position:relative;float:right} .header-random li{list-style:none} .header-random a.rdn-icon{-webkit-transition:all .3s ease-out 0;-moz-transition:all .3s ease-out 0;transition:all .3s ease-out 0;background-color:#000;cursor:pointer;display:block;height:50px;text-align:center;position:relative;right:0;top:-1px;width:50px;border-radius:0} .header-random a.rdn-icon:before{color:#fff;content:'\f074';font-family:FontAwesome;font-size:16px;text-rendering:auto;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;line-height:50px} #content-wrapper{margin:40px auto;overflow:hidden} .error_page #main-wrapper{width:100%!important;margin:0!important} .error_page .sidebar-wrapper,.error_page .status-msg-wrap{display:none} #error-wrap{color:$(main.text.color);text-align:center;padding:60px 0 80px} .error-item{font-size:160px;line-height:1;margin-bottom:20px} #error-wrap h2{font-size:25px;padding:20px 0 10px} #error-wrap .homepage{padding-top:10px;display:block} #error-wrap .homepage i{font-size:20px} #error-wrap .homepage:hover{text-decoration:underline} #main-wrapper{float:left;overflow:hidden;width:700px;word-wrap:break-word} #feat-sec h2,#feat-sec .widget-content{display:none} div#feat-sec h2.title { display: none!important; } .box-title h2{display:block!important;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;margin-bottom:15px} .box-title h2 a{color:#222} .uk-featured-post{overflow:hidden;display:block;margin-bottom:25px} .uk-featured-post .uk-column1{float:left;width:67%;box-sizing:border-box;padding-right:20px} .uk-featured-post .uk-column2{float:right;width:32%} .uk-featured-post .uk-column2 .item2{margin-bottom:15px} .uk-featured-item{overflow:hidden;position:relative;padding:0} .uk-post-thumb{width:100%;height:150px;display:block;overflow:hidden;position:relative} .uk-post-thumb .uk-image{display:block;height:150px;overflow:hidden} .uk-column1 .uk-post-thumb,.uk-column1 .uk-post-thumb .uk-image{height:308px} .uk-post-caption{position:relative;width:100%;padding:10px 0 0;box-sizing:border-box} .uk-column1 .uk-post-caption{padding:18px 0 0} .uk-post-title{ margin-bottom: 5px; font-size: 16px; line-height: 22px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-column1 .uk-post-title{ font-size: 22px; font-family: 'Montserrat'; line-height: 28px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-post-title a{color:#222} .uk-post-title a:hover{color:$(color.theme)} .uk-post-meta{font-weight:400;display:inline-block} .uk-snippet span{margin-top: 0; color: #666666; font-size: 13px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px; font-family: 'Open Sans',sans-serif;} .uk-post-meta span{float:left; padding: 0; margin: 0; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .uk-column1 .uk-post-meta span{font-size:11px;line-height:1.3em} .uk-post-meta span strong{color:#222} .uk-post-meta span:after{content:"-";margin:0 8px} .uk-post-meta span.uk-date:after{display:none} .uk-column1 .meta-border{margin:3px 0 8px} .uk-post-thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .uk-post-thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } ul.roma-widget li { padding: 0!important; } ul.roma-widget { border: 1px solid #eee; } .about-me-widget { overflow: hidden; max-width: 100%; display: block; } .author-img { height: 150px; width: 150px; border-radius: 100%; margin: 0 auto 15px; overflow: hidden; text-align: center; } .author-img img { width: auto; } .author-description { margin: 0 2.5% 15px; text-align: center;} .author-description h3 { font-size: 16px; font-weight: bold; margin: 0 0 10px; text-transform: Capitalize; } .author-intro { font-size: 13px; line-height: 1.65; margin: 0 0 15px; } .about-me-widget .social-icons { font-size: 14px; text-align: center; } .about-me-widget .social-icons p { display: none; } .about-me-widget .social-icons a { color: #333; display: inline-block; font-size: 12px; width: 20px; height: 30px; margin: 0 1px; padding: 0; } .about-me-widget .social-icons a, .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #333333; } .side-menu .about-me-widget .social-icons a, .side-menu .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #999999; } #ads-home{width:728px;max-width:100%;max-height:90px;margin:0 auto 25px;overflow:hidden} #ads-home .widget{line-height:0} #ads-home .widget h2{display:none} .post{display:block;overflow:hidden;word-wrap:break-word} .index .post,.archive .post{ margin-bottom: 40px; padding-bottom: 40px; border-bottom: 1px double #ebebeb} .index .post-outer:nth-of-type(1) .post{padding-top:0} .block-image{float:left;width:34%;position:relative;padding-right:20px;} .block-image .thumb{width:100%;position:relative;display:block;overflow:hidden} .block-image .thumb a{width:100%;display:block;height:250px} .block-image .thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .block-image .thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } .postags a{ font-family: Montserrat; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; font-weight: 400; font-style: normal; font-size: 11px; opacity: 1; visibility: visible; position:relative; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear;} .postags a{display:none} .postags a:first-child{display:inline-block} .postags {margin-bottom: 12px; } /*** About Widget ***/ .about-widget { float: left; text-align: center; width: 100%; } .about-widget > img { display: inline-block; margin-bottom: 25px; -webkit-border-radius: 50%; -moz-border-radius: 50%; -ms-border-radius: 50%; -o-border-radius: 50%; border-radius: 50%; } .about-widget > p { float: left; width: 100%; } .postags a:after { content: ''; display: block; position: absolute; width: 0%; left: 0; height: 1px; background-color: rgba(26,26,26,.6); bottom: -1px; -webkit-transition: width .3s linear; -moz-transition: width .3s linear; -ms-transition: width .3s linear; -o-transition: width .3s linear; transition: width .3s linear; } .postags a:hover:after { width: 100%; } div#meta-post { display: inline-block; } .published.timeago { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; } .post:nth-child(2) .postags a{background-color: #000000 !important; color: #fff !important;} div#meta-post:before { display: inline-block; content: '|'; margin-left: 7px; margin-right: 7px; height: -5px; color: #bbb; } .post-outer .postags a { color:#a77158 !important; } .post-outer .postags a:after { background-color: #a77158; } .retitle h2{margin:8px 0;display:block} .post h2 a {font-size: 22px; line-height: 28px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none;color:#000; background-image: linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -webkit-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -moz-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom left; -webkit-background-size: 0% 1px; background-size: 0% 1px; -webkit-transition: background .2s linear; -moz-transition: background .2s linear; -ms-transition: background .2s linear; -o-transition: background .2s linear; transition: background .2s linear;} .post h2 a:hover{ -webkit-background-size: 100% 1px; background-size: 100% 1px;} .post_author_date{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-weight:400;line-height:23px;margin:0 0 25px;text-transform:uppercase} .post_author{font-weight:600;margin-right:5px} div.post_author_date a{text-decoration:none} .resumo{ color: #666666; font-family: 'Droid Serif'; font-size: 14px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px;} .resumo span{display:block;margin-bottom:10px} .resumo a{background-color:#171717;color:#fff!important;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .resumo a:hover{background-color:$(color.theme)} .post .post-bottom { position: relative; font-size: 10px; padding: 10px 0 0; } .post .post-bottom .post-comment, .post .post-bottom .post-views { position: relative; display: inline-block; margin: 0 15px 0 0; text-transform: uppercase; } .post .post-bottom .post-comment a,.post .post-bottom .post-views { color: #B7B7B7; line-height: 1.42857143; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; font-family: 'Montserrat', sans-serif; } .post-views i, .post-comment a i { display: inline-block; margin: 0 1px 0 0; } .post-share-bar { display: block; text-align: left; line-height: 0; } .post-share-bar-inner { position: relative; display: inline-block; cursor: pointer; height: 32px; width: 32px; border: 1px solid #cbcbcb; border-radius: 50%; } .post-share-bar-inner:before { display: block; position: absolute; left: 0; top: 0; content: "\f064"; font-family: FontAwesome; line-height: 33px; width: 32px; text-align: center; font-size: 14px; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner:hover:before { opacity: .5; } .share-bar-total { display: inline-block; z-index: -1; pointer-events: none; line-height: 33px; white-space: nowrap; vertical-align: top; margin-left: 10px; color: #cbcbcb; -webkit-transition: all .2s linear; -moz-transition: all .2s linear; -ms-transition: all .2s linear; -o-transition: all .2s linear; transition: all .2s linear; } .post-share-bar .share-bar-el { display: block; background-color: #fff; padding-left: 2px; padding-right: 2px; position: absolute; opacity: 0; visibility: hidden; left: 0; top: 0; text-align: center; z-index: 1; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; backface-visibility: hidden; -webkit-backface-visibility: hidden; transition-delay: 0s; -webkit-transition-delay: 0s; } .share-bar-el i { display: block; text-align: center; font-size: 14px; height: 32px; width: 32px; line-height: 32px; border-radius: 50%; color: #fff; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; transition-delay: 0s !important; -webkit-transition-delay: 0s !important; } .share-bar-el:hover i, .share-bar-icon:hover i { background-color: #111; border-color: #111; color: #fff; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el { visibility: visible; pointer-events: auto; opacity: 1; z-index: 0; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(2) { z-index: 2; -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(2) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); transition-delay: .1s; -webkit-transition-delay: .1s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(3) { z-index: 3; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(3) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); transition-delay: .2s; -webkit-transition-delay: .2s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); z-index: 4; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); transition-delay: .3s; -webkit-transition-delay: .3s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); z-index: 5; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); transition-delay: .4s; -webkit-transition-delay: .4s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); z-index: 6; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); z-index: 7; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); z-index: 8; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); transition-delay: .6s; -webkit-transition-delay: .6s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); z-index: 9; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(320px); -moz-transform: translateX(320px); -ms-transform: translateX(320px); -o-transform: translateX(320px); transform: translateX(320px); transition-delay: .7s; -webkit-transition-delay: .7s; } /* social color */ .icon-facebook i, .bg-facebook { background-color: #899DCE; } .icon-twitter i, .bg-twitter { background-color: #60D2F5; } .icon-google i, .bg-google { background-color: #DC4047; } .icon-youtube i, .bg-youtube { background-color: #EF464B; } .icon-linkedin i, .bg-linkedin { background-color: #007BB6; } .icon-pinterest i, .bg-pinterest { background-color: #F74C53; } .icon-flickr i, .bg-flickr { background-color: #FF0082; } .icon-tumblr i, .bg-tumblr { background-color: #32506D; } .icon-skype i { background-color: #00AAE1; } .icon-reddit i { background-color: #F16A5A; } .icon-email i { background-color: #ffcf51; } .icon-digg i { background-color: #505050; } .icon-vimeo i, .bg-vimeo { background-color: #44BBE1; } .icon-rss i { background-color: #F4A62A; } .icon-dribbble i, .bg-dribbble { background-color: #FB70A6; } .icon-instagram i, .bg-instagram { background-color: #709CBF; } .icon-500px i { background-color: #222222; } .icon-vk i { background-color: #4C66A4; } .icon-soundcloud i, .bg-soundcloud { background-color: #fd794a; } span.share-bar-total { /* font-family: "Noto Sans"; */ text-transform: capitalize; font-weight: 400; font-style: normal; color: #bbb; font-size: 12px; opacity: 1; visibility: visible; -webkit-transition: opacity .24s ease-in-out; -moz-transition: opacity .24s ease-in-out; transition: opacity .24s ease-in-out; } .meta-border{display:block;width:60px;height:1px;background-color:#f0f0f0;margin:6px 0 10px} .widget iframe,.widget img{max-width:100%} .index .post-footer,.archive .post-footer{display:none!important} .index .post h2,.archive .post h2{margin:0 0 8px;padding:0} .item .post,.static_page .post{padding:0 0 25px} .date-header{color:#222;display:block;overflow:hidden;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0!important;padding:0} .date-header a{color:#222} #meta-post a { font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 11px; text-transform: uppercase; color: #666;} #meta-post a:after{content:"-";margin:0 8px} .post-meta{color:#222;display:block;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0;padding:0} .hreview{display:none!important} .breadcrumbs .fa-angle-right:before{margin:0 5px} .breadcrumbs{ margin: 0; margin-bottom: 10px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .breadcrumbs i{color:#888} .breadcrumbs span a{color:#222} .breadcrumbs span{color:#888} .breadcrumbs span a:hover{color:$(color.theme)} .item article{margin-top:20px} .item .post-head,.static_page .post-head{ position: relative; margin: 0 0 10px; border-top: 1px solid #f8f8f8; padding-top: 15px;} .item .post-title,.static_page .post-title{display: inline-block; position: relative; font-size: 32px; line-height: 40px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none; color: #000;} .item .post-body,.static_page .post-body{width:100%;font-size:15px;line-height:1.5em;overflow:hidden} .item .post-outer{padding:0} .item .post-body img{max-width:100%} .post-meta a,.post-meta i{color:#222} .post-meta .post-author a:after{content:"-";margin:0 6px 0 8px} .post-timestamp{margin-left:0} .label-head{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin-top:20px;padding:0} .label-head span{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#f0f0f0;color:#222;padding:0 8px} .label-head a{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#222;color:#fff;padding:0 8px;margin-left:3px;margin-bottom:3px} .label-head a:hover{background-color:$(color.theme)} .main .widget{margin:0} .main .Blog{border-bottom-width:0} .share-art{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin:30px 0;padding:15px 0;border-top:1px dotted #f0f0f0;border-bottom:1px dotted #f0f0f0} .sa-title{display:block;float:left;height:30px;line-height:30px;margin:8px 15px 8px 0;padding:0} .sa-title strong{font-size:16px;display:block} .share-art a{float:left;font-size:12px;line-height:30px;color:#fff;-webkit-border-radius:2px;-moz-border-radius:2px;border-radius:2px;margin:8px 3px;padding:0 20px;height:30px;min-width:30px;text-align:center} .share-art a:hover{background-color:#222;color:#fff} .share-art a i.fa{margin-right:7px;font-size:15px} .share-art .facebook{background-color:#003471} .share-art .twitter{background-color:#00BFF3} .share-art .googleplus{background-color:#EA4D29} .share-art .pinterest{background-color:#C6393D} .share-art .linkedin{background-color:#0077B5} #related-posts{margin-bottom:10px} .related-headline{display:block;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;overflow:hidden;margin-bottom:15px} .hide-label{display:none} .related li{width:31%;position:relative;overflow:hidden;float:left;display:block;box-sizing:border-box;margin:0 0 0 3.5%;padding:0} .related-thumb{width:100%;height:200px;overflow:hidden} .related li .related-img{width:100%;height:200px;display:block} .related-title a{ padding: 10px 5px 10px 0; color: #222; display: block; color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;} .related-title a:hover{color:$(color.theme)} .related li:nth-of-type(1),.related li:nth-of-type(4),.related li:nth-of-type(7){margin-left:0} .static_page .post-meta,.static_page .old_new{display:none} .firstcharacter{float:left;color:$(color.theme);font-size:75px;line-height:60px;padding-top:4px;padding-right:8px;padding-left:3px} .post-body h1,.post-body h2,.post-body h3,.post-body h4,.post-body h5,.post-body h6{margin-bottom:15px;color:#222} blockquote{font-style:italic;border-left:5px solid #222;font-size:18px;line-height:1.3em;margin:15px;padding:10px 15px} blockquote:before{content:'\f10d';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-right:10px} blockquote:after{content:'\f10e';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-left:10px} .widget .post-body ul,.widget .post-body ol{line-height:1.5;font-weight:400} .widget .post-body ul li{font-size:13px;margin:5px 0;padding:0;line-height:1.5} .post-body ul li:before{content:"\f105";margin-right:5px;font-family:fontawesome} .blogger-tab{display:block} .comments{clear:both;margin-top:0;margin-bottom:0;color:#222} .comments h4{font-size:13px;text-transform:capitalize;font-weight:400;padding:10px 0;margin:0;border-bottom:1px solid #eee} .comments .comments-content{padding:10px 0} .comments .comments-content .comment{margin-bottom:0;padding-bottom:8px} .comments .comments-content .comment:first-child{padding-top:0} .cmm-tabs .content-tab{background-color:transparent;padding:0} .cmm-tabs-header{background-color:#171717;height:32px;margin-bottom:0px;position:relative} .cmm-tabs-header h3 {display:inline-block;margin:0;color:#fff;font-family:'Montserrat',sans-serif;font-weight:500;text-transform:uppercase;font-size:13px;height:32px;line-height:32px;padding-left:10px} .cmm-tabs-header h3 h9{display:none} .simplyTab .cmm-tabs-header .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs-header .wrap-tab a{height:auto;line-height:32px;padding:0px 10px;font-size:14px;display:inline-block} .cmm-tabs-header .wrap-tab li{float:left;width:auto} .facebook-tab,.fb_iframe_widget_fluid span,.fb_iframe_widget iframe{width:100%!important} .comments .item-control{position:static} .comments .avatar-image-container{float:left} .comments .avatar-image-container,.comments .avatar-image-container img{height:35px;max-height:35px;width:35px;max-width:35px;border-radius:2px} .comments .comment-block{padding:10px;box-shadow:none;border:1px solid #eee;border-radius:2px} .comments .comment-block,.comments .comments-content .comment-replies{margin-left:47px;margin-top:0} .comments .comments-content .inline-thread{padding:0} .comments .comments-content .comment-header{font-size:14px;border-bottom:1px solid #eee;padding:0 0 3px} .comments .comments-content .user{font-style:normal;font-weight:500} .comments .comments-content .icon.blog-author{font-weight:400} .comments .comments-content .comment-content{text-align:justify;font-size:13px;color:#444;line-height:1.4em} .comments .comment .comment-actions a{margin-right:5px;color:#fff;background-color:#171717;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .comments .comment .comment-actions a:hover{background-color:$(color.theme);text-decoration:none} .comments .comments-content .datetime{margin-left:0;float:right;font-size:11px} .comments .comments-content .comment-header a{color:inherit} .comments .comments-content .comment-header a:hover{color:$(color.theme)} .comments .comments-content .icon.blog-author:before{content:"\f007";font-size:12px;font-family:FontAwesome} .comments .thread-toggle{margin-bottom:4px;font-size:13px} .comments .comments-content .comment-thread{margin:4px 0} .comments .continue a{padding:0;padding-top:10px;font-size:13px;padding-left:47px;font-weight:700} .comments .comments-content .loadmore.loaded{margin:0;padding:0} .comments .comment-replybox-thread{margin:0} iframe.blogger-iframe-colorize,iframe.blogger-comment-from-post{height:283px!important} .cmm-tabs.simplyTab .content-tab{background-color:transparent;padding:0;margin-top:0} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a{font-family:'Roboto',sans-serif;text-transform:uppercase;color:#fff;font-weight:400;background-color:#222;height:32px;font-size:10px;letter-spacing:1px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a.activeTab{background-color:$(color.theme);color:#fff} .posts-title h2 a:before{margin-right:10px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li{padding:0;line-height: 0;margin-left:0} .wrap-tab{list-style:none} .content-tab{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} #blog-pager{clear:both;text-align:center;margin:0;font-family:'Montserrat',sans-serif} .index .blog-pager,.index #blog-pager{display:block} .index .blog-pager,.index #blog-pager,.archive .blog-pager,.archive #blog-pager{text-align: left; color: #a0a0a0; padding: 1rem 2rem; border: 3px #ebebeb solid; display: inline-block; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 700; font-size: 16px; line-height: 1; letter-spacing: -1px; text-transform: none;} .showpageNum a,.showpage a,#blog-pager-newer-link a,#blog-pager-older-link a{ display: inline-block; padding: 0 .5rem;color:#000} .showpageNum a:hover,.showpage a:hover,#blog-pager-newer-link a:hover,#blog-pager-older-link a:hover{decoration:none;color:$(color.theme)} .showpageOf{display:none;font-size:0} .showpagePoint { margin-right: .5em; margin-left: 0.5em; } span.showpageNum:last-child a:after { content: '\f178'; font-family: 'FontAwesome'; margin-left: .8em; font-weight: 100; } span.showpageNum:last-child:before { content: '...'; margin: 0 0.4em; } span.showpage:before { content: '\f177'; font-family: 'FontAwesome'; margin-right: .8em; font-weight: 100; } .feed-links{clear:both;display:none;line-height:2.5em} .sidebar-wrapper{float:right;overflow:hidden;width:300px;padding-top:0;padding-bottom:20px;word-wrap:break-word;color:#666;line-height:1.5em} .sidebar-wrapper .widget{ overflow: hidden; margin: 0 0 50px; } .sidebar h2{ margin: 0 0 20px; font-style: normal; line-height: 1.45; letter-spacing: -0.15px; color: #333333; border: 1px solid #ebebeb; font-family: Montserrat, sans-serif; font-weight: bold; font-size: 12px; margin-bottom: 30px; padding: 10px 0; position: relative; text-align: center; text-transform: uppercase;} .sidebar-wrapper .widget h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; background-color: #fff; padding: 0 0px 0 0; z-index: 1; color:#000; } .sidebar ul{list-style:none} .sidebar li{margin:0;padding-bottom:.25em;padding-right:0;padding-top:0} .sidebar .widget-content{margin:0} #sidebar_tabs .widget h2{display:none} #tab1,#tab2,#tab3{transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} .tab-opt{padding:0} .tab-opt li{width:33.3333%;background-color:#171717;display:inline-block;padding:0;float:left} .tab-opt{overflow:hidden;clear:both;margin:0 0 10px} .tab-opt li.active,.tab-opt li.active a{background-color:$(color.theme)} .tab-opt li a{text-align:center;padding:0;color:#fff;font-weight:500;font-size:11px;text-transform:uppercase;height:32px;line-height:32px;letter-spacing:1px;font-family:'Montserrat',sans-serif;display:block} .tab-opt li:hover{background-color:#222} #sidebar_tabs .cmmwidget{margin-bottom:20px} .sidebar .roma-widget li:first-child,.sidebar .cmmwidget li:first-child{padding-top:0} .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 15px; margin-bottom: 15px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} #footer .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 20px; margin-bottom: 20px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} .list-label-widget-content li:last-child{padding-bottom:0;border-bottom:0} .list-label-widget-content li a,.list-label-widget-content li span:first-child{color:#222;font-size:13px;font-weight:400} #footer .list-label-widget-content li a,#footer .list-label-widget-content li span:first-child{color:#fff;font-size:13px;font-weight:400} .list-label-widget-content li a:hover,.list-label-widget-content li span:first-child{color:$(color.theme)} .list-label-widget-content li span:last-child{color:#aaa;font-size:13px;font-weight:400;float:right} .cloud-label-widget-content{margin-top:10px} .cloud-label-widget-content span a{font-size:12px;color:#999;border:1px solid #eee;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 1px 1px 0;text-transform:capitalize} #footer .cloud-label-widget-content span a{border:none;} .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#fff;background-color:$(color.theme)} .cloud-label-widget-content span span{font-size:13px;color:#757575;background-color:#f9f9f9;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 5px 5px 0;text-transform:capitalize;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px} .label-size-1,.label-size-2{opacity:100} .FollowByEmail td{width:100%;float:left} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit{margin-left:0;width:100%;border-radius:0;height:30px;font-size:11px;font-family:'Montserrat',sans-serif;color:#fff;background-color:$(color.theme);text-transform:uppercase;letter-spacing:1px} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#171717;color:#FFF} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{padding-left:10px;height:32px;border:1px solid #EEE;margin-bottom:5px;font:normal normal 13px Roboto;font-size:12px;box-sizing:border-box} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address:focus{border:1px solid #EEE} .FollowByEmail .widget-content{background:#f0f0f0;padding:10px} .FollowByEmail .widget-content:before{content:"Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.";font-size:12px;color:#222;line-height:1.4em;margin-bottom:5px;padding:0 3px;display:block} .flickr_widget .flickr_badge_image{float:left;margin-bottom:5px;margin-right:10px;overflow:hidden;display:inline-block} .flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(4),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(8),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(12){margin-right:0} .flickr_widget .flickr_badge_image img{max-width:67px;height:auto} .flickr_widget .flickr_badge_image img:hover{opacity:.5} #ArchiveList select{border:1px solid #EEE;padding:6px;width:100%;cursor:pointer;font:normal normal 13px Roboto} .PopularPosts .item-thumbnail{ margin: 0 10px 0 0 !important; width: 85px; height: 80px; float: left; overflow: hidden;} .PopularPosts .item-snippet{display:none} .PopularPosts ul li img{ padding: 0; width: 80px; height: 80px; border-radius: 50%;} .PopularPosts .widget-content ul li{overflow:hidden;padding:15px 0; } .sidebar .PopularPosts .widget-content ul li:first-child{padding-top:0; border-top:none;} .PopularPosts ul li a{ color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; line-height: 18px; font-size: 14px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.15px; margin: 0; margin-bottom: 10px; text-transform: capitalize;} .PopularPosts ul li a:hover{color:$(color.theme)} .PopularPosts .item-title{margin:0;padding:0} .PopularPosts .item-title .popular_span{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-style:normal;line-height:21px;margin-top:3px} li.postz img { height:auto; width: 100%; } ul.roma-widget li { position: relative; overflow: hidden; background-size: cover!important; background-position: center center!important; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; padding:0px; } ul.roma-widget li~li { border-top:1px solid #eee; } ul.roma-widget li a { position: relative; display: block; padding:20px; text-decoration: none; background-color: rgba(255, 255, 255, 1); -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { position: relative; font-size: 15px; line-height: 22px; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; z-index: 1; margin: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { margin:0; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { line-height: 19px; } ul.roma-widget .post-meta { margin:0; padding:0; border:0; } ul.roma-widget li .post-meta .post-date:before { content: ''; } ul.roma-widget li a .post-date { position: relative; z-index: 1; } ul.roma-widget li a span { display: none; } ul.roma-widget li:first-child a { padding:0; background-color: #000; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { opacity: 0.6; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { margin: 0;line-height: 0; } ul.roma-widget li:first-child .post-title { position: absolute; bottom: 35px; } ul.roma-widget li:first-child .post-title h6 { font-size: 15px; line-height: 21px; color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child .post-meta { position: absolute; padding: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 0.4); } ul.roma-widget li a:hover .post-title h6 { color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 1); } ul.roma-widget li:first-child a .post-title h6 { padding: 0 0 0 25px; } .post-date { font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; margin-top: 7px; } .box-title h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; background-color: #fff; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; color: #000; } .box-title h2:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 2px; background-color: #eee; top: 5px; z-index: 0; } .box-title h2 { position: relative; margin: 0 0 30px; } .cmmwidget li .avatarImage{position:relative;overflow:hidden;padding:0} .cmmwidget li{background:none!important;clear:both;list-style:none;word-break:break-all;display:block;overflow:hidden;margin:0;padding:10px 0} .cmmwidget li span{margin-top:4px;color:#aaa;display:block;font-family:'Open Sans',sans-serif,sans-serif;line-height:1.3em;text-transform:lowercase;font-size:12px;font-weight:400} .avatarRound{width:45px;height:45px} img.rc-img{width:100%} .cmmwidget a{color:#222;position:relative;font-size:14px;text-transform:capitalize;display:block;overflow:hidden;font-weight:500} .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .cmmwidget{list-style:none;padding:0} .cmmwidget li .avatarImage{float:left;margin:0 10px 0 0} .post-nav li{padding:0;display:inline-block;width:50%} .post-nav li strong{display:block;padding:0 0 5px;font-weight:700;letter-spacing:1px;font-size:13px} .post-nav li strong i{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li.previous a strong:before,.post-nav li.next a strong:after{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400} .post-nav li.previous a strong:before{content:"\f104";margin-right:8px} .post-nav li.next a strong:after{content:"\f105";margin-left:8px} ul.post-nav{background-color:#FFF;border-top:1px dotted #f0f0f0;display:block;width:100%;overflow:hidden; margin: 30px 0 0;} .post-nav li a{color:#222;line-height:1.33;display:block;padding:15px 0 0;transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li:hover a{color:$(color.theme)} ul.post-nav span{font-size: 13px; font-weight: 400; padding: 10px 5px 10px 0; display: block; color: #000; font-size: 15px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;0} .post-nav .previous{float:left;box-sizing:border-box;padding-right:10px} .post-nav .next{text-align:right;padding-left:10px;box-sizing:border-box} h2{margin:0} .footer-column .roma-widget li{overflow:hidden;border-bottom:1px solid #eee;padding:10px 0} #footer-wrapper{background-color:#1E1E21;} #footer{display:block;overflow:hidden;width:100%;border-bottom: 1px solid #0e0e0e;} .footer-sections{overflow:hidden;margin:0 auto;padding:50px 0} .sect-left{display:inline-block;float:left;width:30%;margin-right:5%} .sect-left .widget:nth-child(2){margin-top:15px} .sect-left:nth-child(3){margin-right:0} .sect-left .widget-title{position:relative;margin-bottom:25px;} .sect-left h2{ color: #aaa; margin-bottom: 8px; font-family: 'Montserrat',sans-serif; position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; } .sect-left h2 a{color:#fff} .sect-left .PopularPosts ul li a,.sect-left .cmmwidget a,.sect-left .roma-widget .wrp-titulo a{color:#fff} .sect-left .roma-widget li{overflow:hidden;padding:10px 0} .sect-left .PopularPosts .widget-content ul li:first-child,.sect-left .roma-widget li:first-child{padding-top:0} .sect-left .roma-widget .wrp-titulo a:hover,.sect-left .PopularPosts ul li a:hover,.sect-left .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper{color:#aaa;display:block;overflow:hidden;padding:15px 0 13px;width:100%; border-top: 1px solid rgba(255, 255, 255, .1); padding-top: 40px; padding-bottom: 40px; } .footer-wrapper .footer-sec{margin:0 auto} .footer-wrapper .copyright{font-size: 14px; line-height: 40px;} .footer-wrapper .copyright a{color:#fff} .footer-wrapper .copyright a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer{float:right;position:relative;display:block;margin-right:-12px} .footer-wrapper #social-footer ul{overflow:hidden} .footer-wrapper #social-footer ul li{ font-size: 18px; padding: 0; display: block; height: 40px; float: left; text-align: center; margin-right: 10px; width: 40px; line-height: 40px; border-radius: 50%; color: #111; background-color: rgba(0, 0, 0, .05); -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; color: #fff; background-color: rgba(255, 255, 255, .1);} .footer-wrapper #social-footer ul li a{display:block;text-decoration:none;color:#aaa} .footer-wrapper #social-footer ul li a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .footer-wrapper a:active,.footer-wrapper #social-footer ul li a:active{color:$(color.theme)} #social-footer .facebook:before{content:"\f09a"} #social-footer .reddit:before{content:"\f281"} #social-footer .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-footer .vk:before{content:"\f189"} #social-footer .twitter:before{content:"\f099"} #social-footer .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-footer .rss:before{content:"\f09e"} #social-footer .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-footer .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-footer .youtube:before{content:"\f167"} #social-footer .skype:before{content:"\f17e"} #social-footer .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-footer .tumblr:before{content:"\f173"} #social-footer .vine:before{content:"\f1ca"} #social-footer .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-footer .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-footer .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-footer .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-footer .behance:before{content:"\f1b4"} #social-footer .digg:before{content:"\f1a6"} #social-footer .instagram:before{content:"\f16d"} #social-footer .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-footer .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-footer .codepen:before{content:"\f1cb"} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{border:1px solid #333;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .widget-content{background-color:#222} .sect-left .FollowByEmail .widget-content:before{color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#333} .sect-left #ArchiveList select{border:1px solid #272727;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left #ArchiveList select option{color:#ddd} .sect-left .cloud-label-widget-content span a{color:#ddd;background-color:#101010} .sect-left .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#999;} #back-to-top{ color: #fff;background:#111; padding: 7px 10px; font-size: 14px; text-align: center; border: 3px solid #111;transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} #back-to-top:hover{transition:all .3s ease;-webkit-transition:all .3s ease;-moz-transition:all .3s ease;-o-transition:all .3s ease} .back-to-top{position:fixed!important; bottom: 70px; right: 34px; z-index: 999; width: 40px;z-index:9999} div#hague_widget_social-2 li { padding: 0px; } .social-media-widget ul { border-top: 1px solid #eee; border-bottom: 1px solid #eee; border-right: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li~li { border-top: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a{ display: block; font-size: 9px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; font-weight: 500; letter-spacing: 0.3px; text-transform: uppercase; text-decoration: none; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .social-media-widget ul li a i{ position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; width: 40px; height: 40px; text-align: center; line-height: 42px; margin: 0 10px 0 0; z-index: 1; border-right: 1px solid #eee; border-left: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a span{ display: inline-block; float: right; font-size: 9px; text-transform: uppercase; margin: 0 30px 0 0; line-height: 40px; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover{ background-color: #3b5998; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.twitter:hover{ background-color: #00aced; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.dribble:hover{ background-color: #ed689b; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.linkedin:hover{ background-color: #0077b5; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.flickr:hover{ background-color: #ff0084; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.tumblr:hover{ background-color: #3d5a70; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.vimeo:hover{ background-color: #1ab7ea; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.youtube:hover { background-color: #dd1a2a; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.instagram:hover{ background-color: #125688; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.google:hover{ background-color: #dd4b39; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.foursquare:hover, .sidebar-social ul li a.foursquare:hover { background-color: #f94877; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.pinterest:hover { background-color: #cb2027; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.deviantart:hover{ background-color: #04cc47; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.behance:hover{ background-color: #005cff; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover i, .social-media-widget ul li a.twitter:hover i, .social-media-widget ul li a.dribbble:hover i, .social-media-widget ul li a.linkedin:hover i, .social-media-widget ul li a.flickr:hover i, .social-media-widget ul li a.tumblr:hover i, .social-media-widget ul li a.vimeo:hover i, .social-media-widget ul li a.youtube:hover i, .social-media-widget ul li a.instagram:hover i, .social-media-widget ul li a.google:hover i, .social-media-widget ul li a.foursquare:hover i, .social-media-widget ul li a.pinterest:hover i, .social-media-widget ul li a.deviantart:hover i, .social-media-widget ul li a.behance:hover i{ border-color: #fff; } .cmm-tabs.simplyTab { margin-top: 30px; } span.reading-time { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #757575; } a.timestamp-link:after { content: "-"; margin: 0 6px 0 8px; } span.uk-date { color: #B7B7B7; } .footerwidget .widget h2 { display: block; position: relative; text-align: center; } div#footer-instagram { position: relative; margin-top: 0px; } .my-insta-box { position: absolute; z-index: 99; opacity: 0.95; padding: 10px; top: 50%; left: 50%; transform: translate(-50%, -50%); margin-bottom: 14px; } a.btn-style { background: rgb(255, 255, 255); padding: 10px 20px; color: #000; } div#footer-instagram h2 { display: none; } #instafeed{width:100%;display:block;margin:0;padding:0;line-height:0;} #instafeed img{height:auto;width:100%} #instafeed a{padding:0;margin:0;display:inline-block;position:relative} #instafeed li{ width: 30.3%; padding: 4px!important;float:left; -webkit-transition: all ease-in-out .5s; -moz-transition: all ease-in-out .5s; -ms-transition: all ease-in-out .5s; -o-transition: all ease-in-out .5s; transition: all ease-in-out .5s;list-style: none;} #instafeed .insta-likes{width:100%;height:100%;margin-top:-100%;opacity:0;text-align:center;letter-spacing:1px;background:rgba(255,255,255,0.4);position:absolute;text-shadow:2px 2px 8px #fff;font:normal 400 11px Montserrat,sans-serif;color:#222;line-height:normal;transition:all .35s ease-out;-o-transition:all .35s ease-out;-moz-transition:all .35s ease-out;-webkit-transition:all .35s ease-out} #instafeed a:hover .insta-likes{opacity:1} .group-share.pull-right li span { font-family: Istok Web,sans-serif; color: #4F5152; text-transform: uppercase; font-size: 12px; /* line-height: 1px; */ letter-spacing: 0.8px; } /*---Flicker Image Gallery-----*/ .flickr_plugin { width: 100%; } .flickr_badge_image { float: left; height: 68px; margin: 8px 5px 0px 5px; width: 62px; } .flickr_badge_image a { display: block; } .flickr_badge_image a img { display: block; width: 100%; height: auto; -webkit-transition: opacity 100ms linear; -moz-transition: opacity 100ms linear; -ms-transition: opacity 100ms linear; -o-transition: opacity 100ms linear; transition: opacity 100ms linear; } .flickr_badge_image a img:hover { opacity: .5; } /* Slider */ .slick-slider { position: relative; display: block; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -webkit-user-select: none; -moz-user-select: none; -ms-user-select: none; user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -khtml-user-select: none; -ms-touch-action: pan-y; touch-action: pan-y; -webkit-tap-highlight-color: transparent; } .slick-list { position: relative; display: block; overflow: hidden; margin: 0; padding: 0; } .slick-list:focus { outline: none; } .slick-list.dragging { cursor: pointer; cursor: hand; } .slick-slider .slick-track, .slick-slider .slick-list { -webkit-transform: translate3d(0, 0, 0); -moz-transform: translate3d(0, 0, 0); -ms-transform: translate3d(0, 0, 0); -o-transform: translate3d(0, 0, 0); transform: translate3d(0, 0, 0); } .slick-track { position: relative; top: 0; left: 0; display: block; } .slick-track:before, .slick-track:after { display: table; content: ''; } .slick-track:after { clear: both; } .slick-loading .slick-track { visibility: hidden; } .slick-slide { display: none; float: left; height: 100%; min-height: 1px; } [dir='rtl'] .slick-slide { float: right;