Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Régi Újra meg Újra blog

Régi Újra meg Újra blog

A biorezonáló bélbolyhok

2016. március 30. - KisKirály

autizmus_358.jpg

Azt hiszem, eljutottam egy pontra, ahol elegem van az egész témából. Kevés olyan veszélyes dolog van, mint egy elkeseredett anya. A kérdés adja magát: lehet-e gyógyítani az autizmust diétával? A válasz is adja magát: nem. Jelenleg olyan tetemes mennyiségű tudományos anyag foglalkozik a glutén -és kazeinmentes diéták hatékonyságával az autizmus terén, hogy az leírhatatlan. Töménytelen. Úgyhogy e tekintetben, teljességgel elhagyom Nikoletta biológiai nonszensz-áradatának a feszegetését, ugyanis a disszonens anyákat nem érdekelné, és egy teljesen másik irányból közelítem meg a témát.

A poszt megírására a múlt heti írásomra érkezett reakciók, mocskolódás, gusztustalan feljelentéssel-fenyegetőzés bírt rá.

Első sorban valamit meg kell értsünk: az autizmus nem egy betegség, ami gyógyítható. Bár Nikoletta "módszere" azt mondja, gyógyítja az autizmust, de sajnos nem gyógyítja. Kétségkívül, az autisztikus tünetek súlyosságát és mennyiségét csökkentheti. Egy 2014-es tanulmány áttekinti a glutén -és kazeinmentes diéták hatékonyságával kapcsolatos orvosi publikációkat, és megállapítja hogy négy darab tanulmány volt az elmúlt időszakban, mely tudományosan számottevő. Azonban mindezen tanulmányok végén azt találjuk: lehetséges hogy jó a dolog, viszont további feltárást igényel a téma. Ebből következik, hogy egyelőre hipotézis. Akad pár értekezés, mely a diéta veszélyeit is feltárta, első sorban a csontsűrűség csökkenését emelte ki mind. Az elsődleges probléma a kutatás területén abból fakad, hogy nem hajlandó senki sem abbahagyni a diétát: tehát nem tudjuk, hogy a hatás melyet elérnek vele, mennyire hosszú távú lehet.

Ne feledjük el, hogy ezen a vonalon már egyszer elindult a tudomány. A Vancomycin nevezetű antibiotikum használatával átlagosan 10 napig hasonló javulást értek el autista gyerekeknél, azonban miután a gyógyszer hatása megszűnt, az aktuális állapotuk ismét romlani kezdett, végül a korábbi állapotra visszatértek. Egyesek a Candida gombákra gyanakodtak, és azok jelenlétében "bátrabb" Clostridium-okra. A kérdés ami felmerül, jogos: akkor miért nem alkalmazható a gyógyszer hosszú távon? Nos, mert elég kellemetlen mellékhatásokkal járna a hosszú távú használata - a vérrögképződéstől kezdve a veseproblémákon át a hallásvesztésig. Kétségkívül, a diétának nincsenek ilyen brutális mellékhatásai (legalábbis egyelőre tudomásunk szerint), de ezt majd az idő eldönti. Ami faktort mindenképpen szem előtt kell tartani az az, hogy ha már nem tudjuk majd gyermekünkkel betartatni a diétát, vajon ő maga képes lesz-e betartani azt? Vajon mennyi kihagyás fog állapotromláshoz vezetni? Itt aztán, felmerül hogy miért is nagyon rossz Nikolett elképzelése: mikor azt mondja, hogy gyógyítja az autizmust, az azt a gondolatot kelti az emberben, hogy a gyermeket olyan szintre hozza fel vele, hogy az képes lesz már önállóan is, a teljes protokoll napi szintű, pontos betartására. Ezt csak az édesanyák tudják megítélni. És egy nagyobb számú csoporton végzett kutatás, mely nem kizárólag gyermekekből áll, hanem már felnőtt korú egyénekből is. Ugyan is, nem csak gyerekek autisták. Ezt az anyukák hajlamosak elfelejteni az autizmus felett aratott "diadaluk" örömmámorában. 

nevtelen_8.png

Mint az látható, ha nem is olyan meredeken, de a diagnosztizált ASD-vel élő felnőttek száma is növekszik. Ajánlatos volna Nikoletta módszerét nem csak gyerekeken kipróbálni, hogy tisztább képet kaphassunk a módszer hatékonyságát illetően. Ezt majd a jövő, ismét, el fogja dönteni: Nikoletta pörgése igencsak nehezen megállítható - olyan mennyiségű szidalmazást és ellenségeskedést még nem kaptam, mint amióta rossz szemmel néztem a munkásságára.

Pontosan ezen szempontból kellemetlen az, hogy úgy állítja be, mintha egy végleges megoldás lenne a diétája az ASD-problémakörre. Ugyan is jelenleg nem tudjuk, hogy valóban az-e, vagy csak egy ideiglenes állapottal szembesülünk - ugyan is szembesülünk: szülők hadának elbeszélése szerint, a módszer jól látható eredményeket hoz, minden szinten. Mindenképpen pozitív pont, hogy diétáját klasszikus terápiás módszerekkel vegyíti, melyek viszont igazolt, hosszú távú eredményeket hoznak. Ettől függetlenül, semmi esetre sem kéne azt mondani, amit előadása elején Nikolett mond: "Diagnózist nem érdemes megvárni és nem is érdemes diagnózist csináltatni, mert az ma stigma!" Ez egy őrület, hiszen ha a módszer nem válik be hosszú távon, és nem végleges megoldást kínál, ami sejthető, akkor ki fog gondoskodni a betegről, ha nem a diagnózis okán őt kezelő rendszer? Attól még, hogy diagnózisa van a betegnek a betegségéről, nem kell mindenkinek tudnia róla. Nekem is nyolc éve gyógyíthatatlan betegségem van, mégis, erről közvetlenül, ismerve hogy pontosan mi is az, talán hat-nyolc ismerősöm, családtagom ha tud. Egy egyelőre bizonytalan dologba, egy hipotézisbe, ne vessünk akkora hitet, mely aztán tönkreteheti a saját, vagy a gyermekünk életét. Diagnosztizáltassunk, a jövő ugyanis bizonytalan. 

natasha-campbell-mcbride.jpg

Ami további kétségekre adhat okot, az a GAPS-szindróma, és annak kitalálója, Dr. Natasha Campbell-McBride. Tulajdonképpen Nikoletta módszerének az egésze ezen nő szüleményére alapozik. Valószínűleg onnan ered az alapvető "gyógyítói" elképzelés, hogy Natasha szerint az autista gyermek teljesen egészségesen születik, és az emésztési problémákkal összeköthető toxicitás okozza pusztán a tüneteket, melyeket mi autizmusnak nevezünk. Tehát Nikoletta szentje szerint, az autizmus nem is létezik, és nem egy genetikai faktorok okozta állapot. Ezzel az a probléma, hogy tulajdonképpen egészen elképesztő adatbázist épített már fel a tudomány genetikai szempontból az autizmussal kapcsolatban, melyet mi magunk is megszemlélhetünk az http://autism.mindspec.org/autdb/Welcome.do oldalon. Natasha erősen oltásellenes is mindemellett, mondván hogy a nem megfelelő bélflórájú gyerekek nem képesek elégséges immunválaszt kifejteni a vakcinákra - azonban ez felveti azt a problematikát, hogy mi a fenéért kapott a hölgy doktori címet, mikor még én, laikus is jobban tisztában vagyok az immunrendszer működésével, mint ő. Én tudom, hogy borzasztóan  nehéz anyaként elfogadni az állapotot, hogy a gyermekünk egy gyógyíthatatlan állapotban van: de attól nem lesz jobb neki hosszú távon, ha homokba dugjuk a fejünket - az autizmus, nem egy gyógyítható állapot, mint azt állítja akár Natasha, akár Nikoletta. Persze, hosszú távon fejleszthető, de csodát, ne várjunk. Itt kell hozzátegyem, hogy Campbell, férjével karöltve milliókat termelő étrend-kiegészítő céget működtet. Egészen elképesztő, kobakonként ezer dollárt is meghaladó összegért oktatja módszerét. Érdekes módon, férje, már házasságuk előtt is táplálékkiegészítő-marketinges volt. Csak Nagy-Britanniában hét darab étrend-kiegészítőket gyártó céget működtet a Campbell-McBride család. Nem bűzlik itt véletlenül valami?

gaps-training.png

Ami engem igazán zavar az előadásban, az a bullshit-termelés és félretájékoztatási oldala. Ott van például az általa emlegetett Kryptopyroluria. Létezik ez a dolog? Igen, "létezett". A hatvanas években találta ki egy Dr. Abraham Hoffner nevű doki, hogy az LSD hatásai igencsak hasonlóak a skizofrén betegek mentális állapotához. Ezen felbuzdulva, biomarkereket keresett LSD-használók vizeletében, és a kryptopyrrolnak nevezett marker, feltételezése szerint a skizofrén betegek vizeletében is megtalálható volt. A betegségelmélet támogatói szerint, egy hemoglobin-szintézis hiba eredményeként pyrrol keletkezik a szervezetben, mely aztán változatos tüneteket okozhat, és a szervezetet megfosztja a B6-vitamintól és a cinktől. A pyrrol létezik valóban: azonban egyetlen tanulmány sem tudta bebizonyítani mindazt, amit feltételeznek róla. A hetvenes években tanulmányok sora döntötte romba Hoffner teljes elképzelését, a forrásomban ezeket megtaláljuk, és itt egy 2012-es írás a dologgal kapcsolatban. Időközben, a kryptopyroluria elmélete virágzani kezdett - skizofrén, depressziós, és egyéb mentális betegségekkel küzdőkkel hitette el az arra épült táplálékkiegészítő-maffia, hogy valójában ezen képzelt kórban szenvednek, melyre Ők, gyógyszert kínáltak, és kínálnak máig is: na kérem szépen, ez a gyógyszer-maffia, és nem az, amit annak hiszünk. 

wate-pleeze-i-iz-preparing-homeopathic-remedy-lol.jpg

Aztán jön a homeopátia. A nem létező gyógyszerrel gyógyítás pénzszivattyúja. Milliószor igazolták az elv totális képtelenségét, mégis, milliók őrülnek meg a bogyócskákba zárt placebóért. Erre egyszerűen nem lehet többet reagálni. Az ausztráliai National Health and Medical Research Center 1800 homeopátiával kapcsolatos kutatást vett metaanalízis alá, ezekből mindössze 225 ütötte meg a tudományosság minimális szintjét. A vizsgálatok alapján azt a következtetést vonták le, hogy a homeopatikus szereknek semmilyen egészségügyi hatásuk nincsen a minden esetben létező, ezért nullapontnak tekinthető placebóhatáson kívül, így gyógyszerként való alkalmazásuk nem felel meg az orvoslással szemben támasztott alapvető elvárásoknak sem. Igaz, hogy relatíve nehéz volt évekig e 200 éves hagyományt ostrom alá venni, azonban a modern tudomány már réges-régen meghaladta azt, gyakorlatilag marginálissá téve, még abban az esetben is, ha működött volna. Oltáskivezetés, CEASE-protokoll ("detoxifikálja az energiai blokkokat" tessék?!), mind-mind teljes humbugok, melyek cáfolata oldalakon keresztül folyhatna. Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy mint minden konteó, így az oltásellenesség is megtalálta a maga pénztermelő-mechanikáját a homeopátia formájában. 

Innen már meg sem lepő igazából az "Ion Cleanse" népszerűsítése. Igen, itt a "detoxifikáló" csodalábfürdőről van szó. Az elmélet szerint hidrogénionokat képez, melyek lyukat ütnek a bőrön, amin kiáramlanak a toxikus dolgok a szervezetünkből. Ezt alátámasztandó, igencsak visszataszító barna trutyi keletkezik a készülék működtetése során. Ebben az igazán elképesztő, hogy hogyan lehet még mindig ilyen marhaságot benyelni. Az egész nem több, mint egy rendszer, melynek működtetése során elektrolízis zajlik, és a barna trutyi nem toxin, hanem a vízbe mártott vasdarab korróziója során keletkező rozsda. Teljesen mindegy, hogy a lábunk benne van-e, vagy sincs, a trutyi keletkezni fog, mint azt az alábbi videón láthatjuk is:

De amúgy, Nikoletta, saját elmondása szerint, mint gépészmérnök, a tudomány embere, aki nem nyelne be ilyen buta hoaxokat.

Az őrület aztán folytatódik, mondjuk mágnesterápiával, melyet vizsgáltak már nem kevesen. Egy kutatócsoport mintegy tíz, a mágnesterápia hatékonyságával foglalkozó, korábban készült tanulmányt vizsgált meg. Sok esetben kiderült, hogy a „kontrollált” kísérletek eredményei már csak azért is félrevezetők, mert a mágnes jelenlétét nem lehetett elrejteni. A placebóként használt mágnes ugyanis nem vonzza a kulcsokat vagy más fémtárgyakat, így a résztvevők pontosan tudták, ki tartozik a kezelt, és ki a kontrollcsoportba. 

Kétségkívül, mint a diétánál, így a fizikai módszereknél is ott vannak az elfogadható pontok, mint például a Tomatis-terápia, ami elsőre őrültségnek tűnhet, mégis, működik. Ki kell még emelni a TSMT-módszert, mely hasonlóan roppant hatékonynak bizonyult. 

Ugyan azt mondják egyes anyukák, hogy valóban nem hiszik el, hogy az autizmus gyógyítható volna, de a tüneteinek a 100%-os szupressziójával gyakorlatilag gyógyultnak tekinthető a beteg. Egyfelől azonban, ma még nem tudjuk, hogy a fejükben mi marad a fizikai tünetek megszűnése után, másfelől, azok "eltűnése" olyan örömöt okoz a szülőknek, hogy abba a csapdába esnek, hogy elhiszik, gyermekük mégis "meggyógyult". 

nevtelen_9.png

Mivel nem jártam egy előadásán sem Nikolettnek (valószínű ezen változtatni fogok), így hiányolom hogy kihagyja munkájából az utóbbi években tett felfedezéseket, miszerint az autizmus kialakulásában jelentős szerepet játszhat a szoptatás időtartama, vagy megléte, illetve a születés módja, a hüvelyi mikrobákkal való találkozás, ha már baktériumokról beszélünk. Nagyon elszomorít, hogy a hasznos linkek között olyan dolgokat emleget, mint például szabadonébredők, vagy mindenegybenblog, akik valamelyik nap a következő csodával lepték meg követőiket:

nevtelen_10.png

Tényleg egy olyan oldaltól idéző embertől kéne a gyermekemre vonatkozólag egészségügyi tanácsokat készpénznek vennem, amelyik azzal hülyít, hogy a dohányzás valójában egészséges, és azért drága a cigi, mert az gyógyszer?

Ezen felül roppant aktív támogatója Nikolettának Antal Valéria. Gondolom, drága Vali, alig várja, hogy a piacra dobhassák a saját autizmus-gyógyító étrend-kiegészítő családjukat. Ügyes üzletasszony, még jó hogy nem halt bele a dezodorokba ugyebár. Lényeg a lényeg, Natasha nyomdokaiba lépve, ha így folytatja, kiépítheti Nikolett is a saját elképesztően hatékony üzletágát, szinte maffiaszintre szerveződik lassan a magyar téveszme-szcéna. Mondjuk valamelyest, már most is működik a rendszer. Nikoletta már így is elég sok szemetet reklámoz, igazán alapíthatnának Valikával egy közös céget, hogy végre ne szemetet reklámozzon. Egyik kedvencem például a Kirkman Labs, melynek történetéről tudni kell, hogy 1967-ben a cég akkori vezérét megkereste egy bizonyos Dr. Bernard Rimland, másik 26 céggel egyetemben, hogy speciális vitaminkészítményének gyártót találjon. Rimlandról tudni kell, hogy az egész autizmust a thimerosal-hoaxra alapozta, személyes meggyőződése volt az azóta ezerszer megcáfolt, pénzéhes csaló, Wakefield által kitalált hoax valóságtartalma. Nos, a Kirkman Labs volt az egyetlen cég, amely Rimland vitamin-komplexét felvállalta. Nemrég pedig, 2010. január 6-án a cég egy felhívást tett közzé honlapján, miszerint hét terméküket visszahívják a polcokról, mert azok határértéken túli antimonmennyiséggel voltak szennyezettek. Ebben az igazán érdekes, hogy egy gyógyászati termékeket gyártó cég, még az általa felhasznált alapanyagokat sem képes ellenőrizni? Vicc az egész, előbb adnék bármit a saját gyerekemnek, mint ettől a pénzéhes bandától bármit is. A forgalmazók felé építendő kapcsolat is megvan: az egyik, azóta megújult, magyar táplálékkiegészítő-forgalmazó reklámja is megjelenik Nikolett írásaiban - érdekes, hogy a cég PONT forgalmazza a Nikolett által a diétához javasolt termékeket? A már említett Kirkman termékek mellett pl. a Life Extension termékeit is, amelyek nem túl biztató kritikákat kapnak a 17 éve működő, megbízható, ConsumerLab.com cégtől, mely a táplálékkiegészítő termékek laboratóriumi vizsgálatokkal történő elemzésére, minőség-ellenőrzésére szakosodott. Szóval talán kellemest a hasznossal? Végső soron, a végén, minden téveszmén alapuló gyógyászati mítosznak van egy pénzügyi oldala.

homeopathy-mart.jpg

Tehát összegezzük: Nikoletta munkájában vannak megfontolandó, és vannak mindenképpen elvetni való dolgok. Bár dicsérendő, hogy így a vállaira vette az autizmus ügyét, azonban senki se hagyja megtéveszteni magát: az autizmus egy genetikai eredetű állapot, mely nem egy betegség, amit meg lehetne végleg gyógyítani! Főleg nem úgy, hogy mondjuk elektrolizáló-kádban fürdünk/fürdetünk. Gyermekünk jövőjét tartsuk szem előtt mindenképpen, mielőtt egy feltételezésekre és téveszmékre alapozott módszert ajnározni kezdenénk, csak mert eredmény mutatható fel vele.

És még egy fontos dolgot kihagytam: páran rám törtek, hogy hogyan merem Nikolettát, vagy a csoportját az MMS-es klór-dioxid beöntés mellett emlegetni. Nos, itt hagyok egy képet, ami magáért beszél.

ezzzzzzzz_2.png

Időközben az Alimento blogon is született egy csodás írás a témában.

Források az írásban linkelve, illetve:

http://autismjabberwocky.blogspot.hu/2010/01/kirkman-labs-recall-january-2010.html

http://mek.oszk.hu/10600/10658/10658.pdf

https://www.sciencebasedmedicine.org/gaps-diet/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujramegujraarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr112492219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélaléba 2016.03.30. 19:54:09

Ideje is lenne, hogy eleged legyen. Eleve nem tudom, mi közöd van neked ehhez az egészhez.. beleszállsz nálad ötvenszer tájékozottabb anyukákba, akik semennyire sincsenek elkeseredve, egyedül te vagy az, aki elkeseredett harcot vívnál velük, ha akarnák. De miért? Nem akarsz inkább olvasgatni a témában, és ha nem értesz egyet, azokkal vitatkozni erről, akik még az általad betalált anyukáknál is jobban értenek hozzá?

Itt van például ő, vitatkozgass vele egy kicsit, ja és posztolgass cikkeket róla is, légy szíves, hogy mekkora hülye.. www.amazon.com/Nourishing-Hope-Autism-Nutrition-Paperback/dp/0981655807/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1459360067&sr=8-1&keywords=matthews+julie

Vagy itt van ez az anyuka, ő biztos válaszol neked, ha beírsz egy jó kis vitriolos kommentet a könyve alá: www.amazon.com/Know-Youre-There-Winning-Against-ebook/dp/B00NDHXMYS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1459360127&sr=8-1&keywords=marcia+hinds

És írd meg neki is, hogy a diéta szar, nem jó semmire: www.amazon.com/No-Cows-Today-mothers-recovery/dp/0992353718/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1459360177&sr=8-1&keywords=no+cows+today - biztos örömmel fog tájékoztatni, lehet, hogy még videókat is küld arról, hogy milyen volt a gyereke diéták előtt és után.

Neki pedig azt próbáld megmagyarázni, hogy nem is gyógyult ki az autizmusból, illetve, hogy nem is volt autista, mert már megszokta az ilyen baromságokat, a könyvében ír is erről, valamint a diétáról, jaj úristen: www.amazon.com/Autism-Breakthrough-Groundbreaking-Method-Families/dp/1250063477/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1459360237&sr=1-1&keywords=raun+kaufman

Lehetne még linkelgetni több tucatnyi könyvet, de ezt a párat is értelmetlen volt, mert ugyanazt a süket dumát fújod majd tovább, mint eddig, amivel egyedül azt igazolod, hogy nem vagy hajlandó értelmesen gondolkodni, vagy legalább tanulni azoktól, akik megteszik: www.amazon.com/Children-Starving-Brains-Treatment-Spectrum/dp/1883647177/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1459360321&sr=1-1&keywords=mccandless+jacqueline

Neki ne írj, mert már elhunyt. Egyébként ő biztos azért volt orvos, hogy ezzel a titulussal még jobban átverje a kis pácienseit.

Szevasz okostojáska.

bélaléba 2016.03.30. 19:56:15

Ó tényleg, bocs, ezt lefelejtettem... velük nem akarsz egy kicsit kötekedni a diéta értelmetlenségéről? Igazán megtehetnéd: www.facebook.com/thinkingmomsrevolution/?fref=ts

KisKirály 2016.03.30. 20:47:02

@bélaléba: egy szóval sem elleneztem a diétát, de mint látom teljesen mindegy az ember miről beszél, ti megjelentek, és ömlik belőletek hogy mindenki féreg, aki veletek nincsen egy véleményen. Leírtam, meguntam, elegem van. Hála égnek felkapott lett a téma, és nemsokára komoly szakértők fognak értekezni erről. Beléjük is próbáljatok beléjük állni. Még mindig nem sikerült látom agyilag felfogni, hogy miről beszélek, de nem baj. Ez egy pszichés folyamat, soha nem is fogjátok. Értelmetlen vitákba, pedig nem megyek bele. Mint írtam is, töménytelen kutatás zajlik a témában, és a diéta szempontjából NAGYON sok van, amelyik pozitív eredményekről számol be. De bizonyára azt a részt átugortad mikor elöntötte a szar az agyadat. Nem az én problémám :)

klebsiella 2016.03.30. 21:00:19

@bélaléba:
Tudod, az én lányom nagyon súlyos tüneteket produkált, már csecsemő korától. Két évesen rendszeres dührohamai voltak. Nekünk is van rengeteg videó, szakmai vélemény, ami igazolja ezt. Most múlt öt éves,szülinapi zsúrt rendeztünk neki, normál oviba jár, tartja a szemkontaktust, egyre jobban nyit a kortársai felé, ölel, kimutatja szeretetét és sorolhatnám a "csodákat", amiket megélhetünk naponta. Olyan dolgokat, amikről egy éve nem is mertem álmodni. A cfgf nem segített semmit (sem az emésztési gondjain, sem az autizmuson), így elhagytuk. 3 hónapos kortól mozgásfejlesztés, 15 hónapos kortól gyógypedagógiai fejlesztés (ez mai napig), ezen kívül Tomatis tréning és TSMT volt, semmi más. Semmi gyógyszer, semmi vitamin az ajánlott D-vitamint leszámítva.
Az autista gyerekek döntő többsége fejleszthető, természetesen különböző mértékben. Ma már sok irodalom foglalkozik azzal, hogy lányok sokszor annyira ügyesen maszkírozzák tüneteiket, hogy nem veszi észre a környezet a másságukat. Rengeteg felnőtt él autizmussal, sokan a gyerekük diagnózisa után ismerik fel saját autizmusukat. Ők teljes életet élnek (akár diploma, család), de nehezebb dolguk van. Ők sem "gyógyulnak meg, csak ügyesen funkcionálnak.

Lehet, hogy egyeseknek segít a diéta, csökkennek egyes tünetek, és ez nagyon nagy dolog. De, ez még nem gyógyulás, egyáltalán nem figyelhető meg minden egyénnél ennek a pozitív hatása. Ráadásul fejlődés egyéb terápiák, az idő múlásának hatására is szinte mindig bekövetkezik. Egy-egy ilyen történetben egyáltalán nem biztos, hogy a diéta (vagy homeopátia, vagy biorezonancia) a kulcs.

A diagnózist nehéz feldolgozni, meg kell gyászolni - jól tudom, végigjártam az utat. Hamis gyógyulásról szóló remények ilyenkor ezt késleltetik, ami nem jó a családnak.

ansha 2016.03.30. 21:14:38

Mi tejmentes diétával próbálkoztunk kb. 4 hónapig. Semmi érdemleges nem történt. Általában akik diétát kezdenek más fejlesztést is csinálnak, így nehéz mehítélni, mi hat valójàban. Volt olyan, aki egyszerre kezdte el a Gaps diétát az ABA terápiàval. Nálunk a fejlődés akkor indult be, amikor utánaolvasva az autizmust fejlesztő tippeknek, azokat alkalmaztam és kb. 2 hónap alatt hatalmas változás állt be (szemkontaktus, segítséggel ugyan, de játszani kezdett a játékokkal, figyelni kezdett a nevére, jobban lehetett vele kommunikálni, megtanult evőeszközzel enni) de akkor nem tartottunk semmilyen diétát. 2 éves volt ekkor. Mindazonáltal van akinek a diéta segített koncenráltabbá tenni a gyereket, gyógyszereket is elhagyhatták.

Kalle 2016.03.30. 21:16:23

@bélaléba: Először azt hittem, ez vicc, de rájöttem, hogy komolyan gondolod, kretén barátom.

Ha érvelni akarsz, akkor publikációkra mutogass, ne képeskönyvekre. Könyvet akármilyen sötét alak megjelentethet, még te is pl, ha elég kitartó lennél a hülyeségedhez és lenne pénzed is kiadatni, árulhatnád az amazonon. Sajnos az orvosi diploma sem biztosíték arra, hogy a az illetőnek van gőze a modern biológiáról, vagy hogy akár csak értelmes ember lenne. Ha valaki bekattan, akkor bekattan, a konteóból nincs kiút.

Annyiból egyet értek, hogy nagyon felesleges az ostobaság elleni küzdelem, a jelenség kiirthatatlan. Ha sikerül is kiverni valami ostobaságot az emberek fejéből, már másnap benyelnek valami másikat.

Alapvetően a gondolkodási sémák hiányából illetve a hiszékenységből ered a probléma: ha gyerekkorban nem alakul ki, utólag már veszett fejsze. Az emberek döntő többsége képtelen felfogni az őt körülvevő világ működését, és a bizonytalanságnál még mindig jobb egyszerű igazságokban hinni.

Minden tiszteletem a szerzőé, és azt üzenem neki, hogy ne vegye a szívére amit a munkásságáért kap, az lenne a gyanús, ha nem köpködnének rá. Aki a hülyeség ellen akar harcolni, jobb ha megvastagítja a bőrt a pofáján :)

ansha 2016.03.30. 21:19:07

Az viszont biztos h az autizmusra hatalmas biznisz épült, jól kihasználják a családokat. Ma már szinte minden szuper terápiát, étrendkiegészítőt sok más mellett autizmusra is ajánlanak jó sok pénzért persze, ezért nem árt mindennek jól utánanézni.

Kalle 2016.03.30. 21:22:28

@KisKirály: Méltatlan a stílus a blog házigazdájához, csak azt tudom tanácsolni, hogy maradjon a tények talaján, akárcsak Meleg Sándor vagy Csupor Dezsőék a ködpszkálón. Bámulatos hidegvérrel állják a sarat.

KisKirály 2016.03.30. 21:35:42

@Kalle: sokáig mondogattam hogy kognitív disszonancia. Olyan szimpla fogalomnak tűnt. De mikor az ember élesben találkozik vele, mikor fortyogó dühöt szül, akkor valami egészen nyomasztó és ijesztő. És elborzasztó. Kétségkívül tőlem idegen vizekre eveztem, és nagyobb fába vágtam a fejszémet, mint azt először gondoltam. Pedig azért az oltásellenesek sem voltak egyszerűek, de ez... Nem is értem ezt a hihetetlen... agressziót? amit kivált a dolog. Azt hinné az ember, hogy gondolkodó lényekkel van körülvéve, erre tessék, egyenesen az arcába robban, hogy milyen mikor a józan észt elhajítják. Nehéz így elsőre feldolgozni, hogy mennyi ilyen ember lehet. És hogy a primordiális agressziójuk micsoda hatékonysággal döngöli földbe a gondolkodást. Ez borzalmas.

Kalle 2016.03.30. 22:11:14

@KisKirály: Ez mindig így volt és így is marad. Az nem árt, ha az illúzióiddal leszámolsz, mert szerintem az igazság az, hogy az emberiség ugyan sokat hisz magáról, de összességében sem érzelmileg sem értelmileg nem sokban klönbözünk az állatoktól, legalábbis a legtöbben, és a tetteink mögött zsigeri motivációk állnak. Nagyon sok ember - ahogy észrevettem, főleg anyukák, akár a sajátom, nők, illetve kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek - számára a tények semmit nem jelentenek, ha az az érzelmeikkel ellenkezik.

Az a mérhetetlen fejlődés is, amin keresztülmentünk mint faj, a mindenkori nagyon-nagyon szűk tudományos elitnek volt köszönhető, és a többség csak a haszonélvezője volt. Kár elvárni az átlagembertől, aki ráadásul mindig okosabbnak hiszi magát (Dunning-Kruger hatás), hogy felnőjön az aktuális ismereteinkhez, még akkor is, ha rossz így megélni a tudománytagadás korát az ilyen minnamanna-féle öko-ezo véranyukákkal szemben.

Az ilyen sarlatánságok egyébként is az ilyen zsigeri érzelmekre alapoznak, nem véletlen hogy az anyukák közt burjánzik minden ilyen hülyeség. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod megérteni a jelenséget, és felülemelkedsz a saját érzelmeiden, az ugyanis sehova nem vezet. Max a sötét oldalra :D

Engem is irritál a jelenség, időnként leállok egy-egy ilyen véglénnyel vitatkozni, de blogot nem vezetnék, annál reménytelenebbnek tartom a dolgot. Néha már arra gondolok, hogy ha már nem tudjuk megváltoztatni, az élére kellene állnunk, oly mindegy ezeknek a szerencsétleneknek, ki veri át őket és mivel... Csak hát az elvek :)

bélaléba 2016.03.31. 11:11:49

@KisKirály:

Tökmindegy, mindig írsz egy új posztot, hogy beleköthess olyan nőkbe, akiknek inkább hálás lehetnél, amiért a magyar orvosok helyett stbstb., hagyjuk.

Újra felhívnám a figyelmedet arra, hogy jogsértést követsz el, és eleve ez a módszer, hogy miután kitiltottak egy zárt csoportból, álnéven vagy valaki által onnan információkat hozol ki a nyilvánosság elé, ráadásul úgy ferdíted a valóságot, ahogyan te akarod - a fenti kommentekkel pl. mit akarsz bizonyítani? Tudod, mi az a CD Biotic? Mindegy. Megrágalmaztál egy nőt több ízben, jelenleg azzal, hogy pénzt keres a termékekkel, amelyeknek a nevét leírja, kimondja. Honnan gondolod ezt? De akár gondolod, akár nem, nem áll jogodban cikket írni egy zárt facebook csoport beszélgetéseiről eme diskurzusokat kimásolgatva, mert nem terrorcselekményt készít elő a csoport... nem rágalmazhatsz ártatlan embereket mindenféle hülyeségekkel. Olvasgathatnál egy kicsit, mondjuk itt: das.hu/jogi-esetek-es-hirek/szemelyhez-fuzodo-jogok-megsertese/

bélaléba 2016.03.31. 11:14:45

@Kalle: Minden tiszteleted a szerzőé, akit kitiltottak egy zárt csoportból, de kamunick vagy valakinek a segítségével visszament adatokat kilopni és a képernyőmentéseket felhasználva a nagy nyilvánosság számára elkezdett cikkeket gyártani (ugye itt semmilyen jogsértés nem történt), hetet-havat összehordva valamiről, amihez sem fogalma, sem köze nincs, több tisztességes, intelligens anyukát megrágalmazva. Ezért jár a tisztelet neki, ugye?

bélaléba 2016.03.31. 11:16:18

@Kalle: Lehet, hogy neked vannak kretén barátaid, ezt nem tudhatom, de téged minősít ez a lekreténezés, nem engem. További kellemes mindenbenigazatokvankodást kívánok.

bélaléba 2016.03.31. 11:22:11

@KisKirály: Az ugye nem agresszió, amit te művelsz? A rágalmaidat mivel tudod bizonyítani? Mert ha nem tudod, márpedig nem lenne könnyű, akkor akár..
"Rágalmazás

226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Te pedig névvel emlegetsz valakit, aki nem is ismersz, és ismételten bemószerolod a nyilvánosság előtt anélkül, hogy tényekkel tudnád igazolni, amiket összehordasz. Át kellene ezt gondolni ezt egy kicsit.

Kalle 2016.03.31. 11:26:10

@bélaléba: Lődd le magad, az intelligens anyukáiddal együtt, nem arról híresek. Ez a blog nem neked szól, hanem olyanoknak, akikben még pislákol az értelem szikrája. Ha feljelentgetni akarsz, irány a mindmeghalunk.com, ott aztán végképp lábbal tiporják a jogaitokat :D

KisKirály 2016.03.31. 11:44:34

@bélaléba: amint megtudom, mivel rágalmaztam bárkit is, én leszek aki visszavonja azt. Egyetlen rágalmat sem tettem. Pusztán közöltem tényeket, és kérdéseket tettem fel. Amúgy, ha jogszabályokkal dobálózunk, akkor tessék:

"187. § (1) Aki ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.
(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az,
a) akinek hazai egyetemen szerzett általános orvosi vagy fogorvosi oklevele van,
b) akinek külföldi egyetemen szerzett és honosított, egyenértékűségi záradékkal ellátott általános orvosi vagy fogorvosi oklevele van,
c) a külföldi állampolgár, aki engedély alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet,
feltéve, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.
(4) A kuruzslás elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van."

"...ilyen például a műtét végzése, A TERÁPIA KIALAKÍTÁSA, a gyógyszerek rendelése stb."

Mint a jogszabály, amit citáltál, ez is teljesen szubjektíven értelmezhető esetünkben. Szégyenletes a vergődés amit leművelsz, csak mert valaki ellent mert mondani, és nem tűritek a kritikát. Megverni nem akarsz? Megölni nem akarsz, csak maradjak már csendben?

Gondoltam...

KisKirály 2016.03.31. 11:55:25

Amúgy megnézném milyen "orvos" az, aki MMS-beöntést "ír fel" :D Jaj szegénykéim, de nagyon meg vagytok vezetve...:(

dukeekud 2016.03.31. 12:36:06

Szerintem azert ertheto, hogy ilyen sulyos problemaval kuzdo emberek, hinni akarnak a lehetetlenbe. Folleg, hogy azert vannak atmenti sikerek, latszat javulasok, amik taplaljak a remenyt. Es lehet, hogy annak ellenere, hogy ez egy genetikai eredetu allapot,amit nem valoszinu, hogy vegyianyagokkal helyre lehetne allitani, azert egyszer lesz olyan modszer technika, ami kepes lesz az agy normalis mukodeset kialakitani.

KalmanBlog 2016.03.31. 12:39:52

"Az elsődleges probléma a kutatás területén abból fakad, hogy nem hajlandó senki sem abbahagyni a diétát: tehát nem tudjuk, hogy a hatás melyet elérnek vele, mennyire hosszú távú lehet."
Jól értem, hogy sokaknak jót tett, akik kipróbálták, és ők nem hajlandóak abbahagyni? Ha egy majom ilyet lát, akkor utánozza. A blog szerzője inkább kritizálja :-)

KisKirály 2016.03.31. 12:47:15

@KalmanBlog: kicsit gondolkodj mielőtt írsz. Autistákról beszélünk. Tehát két lehetőség adott, HA úgy gondolkodunk, hogy mindenkinél beválik a módszer:
a.) a diéta olyan 100%-os állapotra hozza az egyént, hogy az utána teljesen önállóan, külső beavatkozás nélkül, pontosan végzi önmaga is a diétát.
b.) a diéta ezt a fent említett állapotot nem tudja elérni, így aztán folyamatos konstans segítségre lesz szüksége annak betartásával kapcsolatban.
Jelenleg erről gőzünk sincsen, hogy a.)-nak, mennyi az esélye, HA igaz, akkor tartós-e. Alapból feltételez egy olyan problematikát, hogy a szülő önfeláldozó, és azt mondja, egész életében segíti ezt a folyamatot b.) esetén, akkor mi lesz, ha bármilyen külső okból ezt nem képes megtenni? Ez egy hazárdjáték.

jojoka 2016.03.31. 12:53:06

Minek írni ilyen cikket? Hittel veszekszel. Jó tudom, hogy segíteni akarsz, hogy kétségbeesett szülők ne dobjanak ki százezreket hülyeségekre. De kb. olyan velük vitatkozni , mint katolikus pappal arról, hogy az, hogy jézus teste eltünt az angyobb valószínűséggel tudható be tolvajok működésének mint annak, hogy feltámadt.

KisKirály 2016.03.31. 13:00:15

@jojoka: mazochista jellemvonás. Vitatkozzon a halál velük. Először írtam egy posztot amiben tényszerűen leírom, hogy pl. mi is az áteresztő bél elmélet hivatalosan, hogy ne a prezentációban olvasható "vírusok és gombák gyökerei átfúrják a bélfalat" marhaság terjedjen. Aztán rájöttem hogy semmi értelme, és vagy öt posztnyi lett volna. Ha már egyetlen ember is a fejéhez kapott, és másként cselekszik ennek hatására, akkor elért valamit az írás.

Haibane 2016.03.31. 13:02:07

@jojoka: a fanatikus hívőket nem lehet észérvekkel megszólítani, szerintem nem nekik szól ez. Viszont, aki hall ezt is meg azt is és még nincs kialakult álláspontja, annak jól jön a korrekt tájékoztatás.

KalmanBlog 2016.03.31. 13:56:22

@KisKirály: Nem értem , hogy mit kockáztatna a szülő? Kipróbálja, hogy működik-e. Ha nem, akkor abbahagyja, és eszi tovább amit addig. Nem veszített semmit. Ha használ, akkor addig folytatja, ameddig bírja, és hatalmasat nyert vele. Ha meg nem tudja folytatni, akkor abbahgyja, és még mindig ott tart, mintha ki sem próbálta volna.
Szóval nem értem, hogy ebben a "hazárdjáték"-ban mit lehet veszíteni?

KisKirály 2016.03.31. 14:06:13

@KalmanBlog: "Ha meg nem tudja folytatni, akkor abbahgyja, és még mindig ott tart, mintha ki sem próbálta volna." És szerinted, ez milyen időintervallumot ölel fel, ami alatt olyan kezeléshez juthatna a gyerek, amivel "nem ott tartana, mintha ki sem próbálta volna"? Mennyi időt lehet, szabad, érdemes elvesztegetni a semmire? Pár hónapot? Hetet? Évet? Mit ér az, hogy addig jobban volt a gyerek, ha utána visszazuhan a korábbi állapotba?

KalmanBlog 2016.03.31. 14:13:53

@KisKirály: Szóval ha valaki jobban érzi magát egy ideig, az elvesztegetett idő, mert addig sem kezelték?

KisKirály 2016.03.31. 14:21:08

@KalmanBlog: tényleg nem érted? Figyelj, elmondom az én példámat. SM beteg vagyok, ugyebár ez egy gyógyíthatatlan betegség, amit gyógyszerekkel (egyesek szerint diétával) lehet kiküszöbölni. Jól vagyok, de amint nem kapok gyógyszer (vagy folytatom az állítólagos diétát), összeomlok, és maradványtünetekkel megyek tovább. Tehát volt értelme hogy jól legyek, ha a leállás után a korábbinál is rosszabb állapotra romlok le? NEM, nem volt. Tudod, valamit valamiért. Ne próbáld kiforgatni a szavaimat, hanem értsd meg, hogy ez időhúzás, ami alatt VALÓBAN hasznos módon fejlődhetne a gyermek, ahelyett hogy egy nagy valószínűséggel minden hatását elvesztő diétával hitegetnénk magunkat arról, hogy most már jó lesz minden.

KisKirály 2016.03.31. 14:30:18

Én tudom, hogy könnyebb a "most"-ban gondolkodni, mint a jövőben. Főleg ha a "most" azzal kecsegtet, hogy "most" is marad. És megnyugtatóbb is. Nincsen aggódás, félelem, semmi. Egy baj van: a jövő elől nem lehet elmenekülni, legfeljebb dolgozni azon, hogy jobb legyen. Persze, ez igencsak nehéz, mikor valakit ez esetben pl., azzal győzködnek, hogy a probléma nem is genetikai probléma. Mondjuk mit is várna valakitől az ember, aki a könyvei között Théta-healing könyvet mutogat. Végül is ugye a géneket, csak úgy lehet módosítgatni. Elegendő radioaktív anyaggal persze nincsen lehetetlen...

KalmanBlog 2016.03.31. 14:45:51

@KisKirály: Én úgy tudom, hogy semmilyen módszer nem ígér biztos javulást. A diéta egy módszer, amivel talán eredményt lehet elérni. Azt senki sem bizonyította, hogy ha abbahagyják, akkor rosszabb lesz mint előtte. Azt sem bizonyította senki, hogy nem folytatható akármeddig a diéta, vagy hogy csökken a hatása. Szóval feltételezésekre építve azt harsogod, hogy a diétát "hazárdjáték" kipróbálni is.

Én amúgy szerencsére nem vagyok érintett autizmus témájában, és nem is ismerek olyat, aki kipróbált volna étrendi alapú kezelést. De a cikkedet elolvasva én pont az ellenkező következtetésre jutnék: érdemes kipróbálni, mert van remény arra, hogy segít, és szinte semmit nem kockáztatok.

Amúgy ha megnézi az ember ezeket az étrendi javaslatokat, általában a szemét kerülését, és a mikrotápanyagokban gazdag dolgok fogyasztását írják elő. Nem valami ördögi egysíkú kúrák ezek. Legalábbis amit én olvastam, az nem az volt.

december6 2016.03.31. 15:42:30

@KalmanBlog: Mindamellett, hogy jónak tartom KisKirály írását, inkább veled értek egyet. Aki bármilyen panasztól szenved - legyen az betegség vagy állapot - sok mindent megtesz, hogy könnyítsen a kellemetlenségein. Ha a diéta enyhíti az autizmus tüneteit, hát csinálják. Persze nem kizárólagosan, nem elvetve az elismert fejlesztéseket. Nagyon fontos, hogy bármi kiegészítő vagy alternatív módszert választunk, az NE ártson. Ezért kell elolvasni az ilyen cikkeket és ésszel tájékozódni. Az alternatív módszerek veszélye nemcsak az esetleges kártételben rejlik, hanem abban is, ha kizárólagosságot hirdetnek.
Szerintem, aki autista gyermeket nevel, annak mindenképpen használnia kell az elismert fejlesztéseket. Ha mellette diétáztat, ám tegye, amennyiben az egy biztonságos diéta.
Csak a diétára hagyatkozni ostobaság, mert akkor elmondható, hogy nem tett meg minden lehetséges dolgot. Oké, hogy diétázik, de miért nem fejleszt mellette?
Csak a fejlesztésre hagyatkozni? De hát miért ne próbáljuk meg mellette a diétát?
Azt eldönteni, hogy vajon mi használ, az a kutatók és orvosok dolga. A fejlesztő módszerek már bizonyítottak. Azt szerintem csinálni KELL. A diéta még nem, ezért egyeztetni kell az orvossal, hogy nem árthat-e.
Az MMS-es borzalmakról ne beszéljünk, én egy ésszerű diétát tartok elfogadhatónak.
Egy csomó olyan betegség, állapot van, amit nem tudnak meggyógyítani az orvosok. Akkor most hagyjuk szenvedni őket? A cukorbeteget sem gyógyítja meg a diétája, de jelentősen javul az életminősége, ha betartja. Ha abbahagyja, visszaesik az eredeti állapotába. Akkor most elvesztegetett idő volt a diéta? Kizárólagosan a diétára hagyatkozni, nem fejleszteni, esetleg még orvoshoz se menni szerintem felelőtlenség.

december6 2016.03.31. 16:01:03

@KisKirály: Jól értem? Te most gyógyszert szedsz (és diétázol) a betegséged miatt. És ettől jobban vagy. Persze, ha abbahagyod, rosszul leszel újra.
Azt nem értem, miért hangsúlyozod, hogy nincs értelme gyógyszerezned magad. Akkor mégis miért teszed?

Az írásod jó, kell, szükséges. Még akkor is, ha süket fülekre talál, téged meg támadnak miatta. Ha csak egyetlen bizonytalant is megingatsz és gondolkodásra késztetsz ezzel, már megérte. Aki meg ezután kerül hasonló sajnálatos helyzetbe, annak meg most - még józan, nem elvakult állapotában - a fejébe ment a tény: ÉSSZEL!

Igen, érződik, hogy már eléggé ingerült vagy a süket fülek és az olvasott sületlenségek miatt. Semmi esetre sem tanácsos a megtévedt harcosokat véglényeknek, szellemi amőbáknak nevezni (tudom, egyiket sem használtad) vagy leostobázni, mert a sértettség még inkább ellenállást szül. Aki után ők mennek, az szuperanyákként, angyalokként, minimum hétköznapi hősökként kezeli az általa megtévesztett szülőket. Ez jó nekik, mert erőre van szükségük a mindennapi, sokszor kilátástalan küzdelemhez.
Ezek a szülők elkeseredettek és tenni szeretnének valamit. Minél több mindent. Ezt becsülni kell.

Az, hogy valaki ezzel visszaél, anyagi hasznot húz egy nem igazolt módszerből, az csúnya dolog (bűncselekmény?).
Az, hogy ennek kizárólagosságát hirdeti, az gátolja a beteg megfelelő ellátását, mert megvonatja tőle a fejlesztést.
Az, hogy valaki 100%-os vagy jelentős hatékonyságát hirdeti egy nem igazolt módszernek, az szintén csúnya dolog (bűncselekmény?).

Szóval kitartás! És csak higgadtan! :)

KalmanBlog 2016.03.31. 16:05:42

@KisKirály: Ha a saját példa is érdekes, akkor elmondom a sajátomat is. Nekem asztmám volt mindenféle allergiákkal, és egyéb szenvedésekkel tarkítva. A szakértő orvos szipákolós gyógyszerrel és antihisztaminnal próbálta karbantartani, illetve szteroidos kezelést javasolt (amit más orvosok veszélyesnek ítéltek, ezért ebbe nem mentem bele). A gyógyszer átmeneti fellélegzést hozott, de aztán egyre rosszabbodott a helyzet, elég sokat szenvedtem, és már-már beletörődtem, hogy nem leszek hosszú életű, és addig is szenvedni fogok.
Aztán elkezdtem a paleolit étrendet, és csodák csodájára elmúlt az asztmám. Ezenkívül egyéb rendszeresen visszatérő problémáim is eltűntek. Amióta így kajálok egészségesnek érzem magam. Egyre erősebb lettem, egy félmaratont simán lefutottam, nem zihálok, ébredéskor is az orromon veszem a levegőt. Hosszú évek után ez volt az első tél, amit komoly légúti problémák nélkül átvészeltem. Ezek már gyerekkoromban is hihetetlennek tűntek, és 30 évesen varázsütésre megvalósultak. Gyógyszert nem szedek, csak egy marék vitamint. Berendeztem az életem úgy, hogy kizárólag biztonságos forrásból étkezem, és kész. Nem akkora kunszt. A fulladozásnál például sokkal egyszerűbb. Most akkor rettegjek, hogy ha egy nap újra elkezdem az átlag tápot zabálni, akkor vissza fogok esni? Inkább kezdjem el már ma az átlag tápot, nehogy elvesztegessem a drága időmet egészségesen? Vagy ugyan teljesen tünetmentes vagyok, de szipálkoljam tovább a hörghuruttágítót, nehogy kezelés nélkül elvesztegessem az időt? Mert nekem úgy tűnik, hogy neked ez a javaslatod.

Én a helyedben inkább tanulmányoznám ezeket a "gyógy"-étrendeket, és ki is próbálnám. Van aki szerint az SM-en is segíthet. Az elméletek szerint ezeknek a hátterében autoimmun folyamatok vannak, annyi a különbség, hogy van akinek a tüdejét támadja, van, akinek a hasnyálmirigyét, van akinek az agyát, és van akinek az ideg mielin-hüvelyét. Nem kell vakon elhinni ezeket az elméleteket, de ezekkel a mondvacsinált érvekkel lesöpörni az asztalról a gyógyulás egy esélyét szerintem botorság. Mit kockáztatsz?

És a kérdés másik oldala. Tegyük fel, hogy valakit lebeszélsz róla, hogy kipróbáljon egy gyógyétrendet, amivel mondjuk nyert volna 5 vagy 10 jó évet az életéhez. El tudnád viselni ennek a lelki tehernek a súlyát? Ennyire biztos vagy benne, hogy nem tévedhetsz?

KisKirály 2016.03.31. 17:31:38

@KalmanBlog: továbbra sem érted, az a baj. Megint leírom: autistákról van szó. Egy jó részük nem tud csak így úgy dönteni, hogy diétát kezd, vagy abbahagyja azt. Amint az ezt a folyamatot támogató erő eltűnik mögülük, vissza fognak esni. - Nem én vagyok benne biztos. Melyik a jobb? Kapni 10 év fellélegzést, majd utána még annyit keseregni azon, hogy volt úgy is, vagy csak 3/4 állapotra felhozva, de stabilan élni? Melyik a nehezebben elviselhető? Az, hogy a kezdetektől fogva nem stimmt valami, de egész jól vagyok, vagy az, hogy ugyan megpróbáltuk, de elveszett minden, különböző faktorok miatt? Én azt mondom, hogy alapos tudományos mérlegelés után, ha Nikoletta módszere igazolást nyer (márpedig úgy néz ki, hogy fog, legalábbis a mai kutatási eredmények alapján, ha csak részben is), akkor ez egy elismert dolog lesz, amit az ellátó rendszer be fog integrálni a jelenlegi praktikumba. Addig viszont, mint mondtam, hazárdjáték. Másfelől, így is rátelepedett a témára a pénzéhes Antal Valéria, és csodás üzleti alapot fog ezeknek a sarlatánoknak képezni az, hogy idő előtt van szétkürtölve a módszer esetleges hatékonysága. Ezzel, veszélybe sodorva annak jövőbeni létét is. Érted? Csinálja a csaj, hát egy tök jó dolog, de ésszel már könyörgöm... Egy haszon-esélyes dolog, olyan bugyutaságokkal van alátámasztva, hogy épeszű ember azonnal hanyatt homlok menekül. Piszok komplex a kérdéskör, és ha már a közönséget kizárta Nikolett egy bizonyos pontig a munkából (hiszen főhadiszállása egy zárt facebook csoport), akkor zárja ki a valóban negatív tényezőket is, mint az ilyen Vali féle pénzhajhász sarlatánokat. - amúgy amióta nem zabálok kenyeret, meg mindenféle tésztákat, én is jobban vagyok, szóval tiszta sor a diéta ereje. Szóval pls., értsétek már meg, hogy nem a módszert támadom, hanem annak a prezentálásának a módját, és azt a borzalmat, amit ha hagy Nikoletta, ki fog épülni körülötte. Ennek a munkának nem lehet ez a sorsa.

KalmanBlog 2016.03.31. 18:52:33

@KisKirály: Ezt továbbra sem tudom hova tenni, végiggondolod te amit írsz? "Melyik a jobb? Kapni 10 év fellélegzést, majd utána még annyit keseregni azon, hogy volt úgy is, vagy csak 3/4 állapotra felhozva, de stabilan élni?" - ha elhiszed, hogy 10 év fellélegzésre van esély, akkor miért gondolod, hogy utána szükségszerű a visszaesés? És miért lenne a 3/4 állapotra felhúzott állapot "biztonságosabb"? Nem vagyok szakértője a témának, de miért lenne a pillanatnyi jóllét ára a későbbi rosszabb állapot? Szerintem pont fordítva logikus. Ha valaki egy huzamosabb ideig jól van, annak jobbak az életkilátásai, mint annak, aki folyamatosan rosszul van. (Főleg, ha nem gyógyszerek okozzák a javulást, hanem egy ízletes és tápláló étrend)

KisKirály 2016.03.31. 19:04:35

@KalmanBlog: mert leírták, nem is egy ember. A vancomycines kezelés ötlete pont a béllel kapcsolatos feltételezésekkel kapcsolatban született. És nem jött be. Te is lehetsz "google okos" (ez nem szégyen, attól függ hogyan csinálod, szóval félre ne értsd): a scholar.google.com oldal kizárólag tudományos publikációk között keres. Rákeresel rajta szépen az "autism diet" vagy az "autism vancomycin" szókapcsolatra, és tucatjával kapsz tanulmányokat, melyek már részben, gyógyszerek esetében egészében beigazolták, hogy a kezelés csak ideiglenes eredményeket hoz. Sajnos itt logikával sokra nem mész. Én is 6 évig jól voltam, aztán gyógyszerváltáskor, mikor 3 hónapig nem kaptam semmit, úgy csuklottam meg 2 hónap alatt, mint még előtte soha. Sajnos, a genetikai eredetű betegségekben ez törvényszerű: egy ember génállománya ugyanis nem fog megváltozni, aki ezt mondja, az írjon sci-fit :/

KisKirály 2016.03.31. 19:13:55

És itt mondanám el neked, hogy inkább vállaltam volna 6 évig hogy kicsit szarabbul legyek, mint azt, hogy most megint ott tartok, ahol előtte. Most egy dolog, megbarátkoztam vele, csak hogy értsd amiről beszélünk. Néha célszerűbb a kisebb rosszat bevállalni a tökéletes helyett... Mert a tökéletes sokszor, igencsak délibáb. És azért egy ASD esetében, nagyon súlyos egyéni, és családi következményei lehetnek egy ilyen, évek múltán bekövetkező visszaesésnek.

ansha 2016.03.31. 19:33:45

@KisKirály: sok gyereknél úgy tudták elkezdeni a normális fejlesztést,hogy a diéta következtében jelentősen csökkentek a dührohamok, vagy megszünt a hiperaktivitás. Ezeket a tüneteket sokszor gyógyszerrel kezelik, amik meg leszedálják a gyereket. Akkor mi a jobb, a gyógyszer, vagy a diéta? Az viszont, hogy diétával gyógyítható az autizmus nem igaz, bár elvileg Nikolett sem arra gondol, hogy kvázi meggyógyul a gyerek. Csak hát ez így félrevezető és mint írtad jobb lenne inkàbb az a kifejezés, hogy jelentős javulás érhető el. Valamint az az irdatlan mennyiségű táplàlékkiegészítő tényleg túlzás és egy átlag magyar fizetésével ér fel az ára. Én biztos nem adnék ennyi cuccot a gyerekemnek, néhány vitamint, ezt azt kapott ugyan.

AluneLoup 2016.03.31. 19:57:34

Szerintem csak azt próbálta elmondani, hogy az ember képes hozzászokni, együtt élni betegségekkel, tehát hiába van rosszul "folyamatosan" még így is jobban jár, mint az aki egy darabig nagyon jól van aztán teljesen leépül. Én nem vagyok orvos, de szerintem mindennel meg lehet tanulni együtt élni és a posztnak annyi lenne a lényege, hogy ne áltassuk magunkat csodákkal, ahelyett, hogy elfogadnák (NEM BELETÖRŐDNÉNK!) ami van és megpróbálnánk belőle kihozni a legjobbat. Én még mindig nem hiszem, hogy a gyerekeknek akikről szó van jó az állandó nyúzás, kísérletezés, szerintem jóval több értelme van ha a szülő, szülőként foglalkozik a gyermekével és az orvosi részét meghagyja az orvosnak. Mondhatják, hogy naiv vagyok és álmodozó, de szerintem a gyereknek jóval többet ér és igen is előbb hoz pozitív történéseket ha foglalkoznak vele, mint az ha kísérleti nyúlként bánnak vele és ráerőltetnek dolgokat.

UI: Én nem látok semmi sértőt a posztban. Neveket említett meg akik nyilvánosság előtt vállalják fel akik és ami mellett kiállnak. Nem titkos üzeneteket hozott nyilvánosságra a poszt, hanem nyitott - bárki számára látható/hallható dolgokat. Mindenkinek lehet saját véleménye és ha a kedves Nikoletta és csapata nem szeretné, hogy negatív visszajelzéseket kapjon a tevékenységéről akkor nem kéne sajtó, nyilvánosság előtt csinálni.

Kalle 2016.03.31. 20:28:51

Én annyit még hozzá szeretnék tenni, hogy most ugyan nem volt időm irodalmazni az autizmus és a diéta kapcsolatát illetően, de van egy olyan sejtésem, hogy soha nem kizárólag a diétával próbálkozik a kedves szülő, de a jó öreg utána-tehát-miatta elv alapján a diétának tulajdonítják a javulást. Ez még sajnos akadémiai körökben is megesik, nem hogy egybites anyukáknál.

A választ néhány metaanalízis adhatja majd meg, amihez jó sok idő és jóminőségű, évtizedes utánkövetéses kontrollcsoportos kutatás kellene, és a táplálkozástudománynál az ilyen meg elég nehéz és ritka is, mert telistele önjelölt kuruzslóval.

Ha most a hasamra kellene ütni, inkább azt mondanám, hogy a javulás az egyéb fejlesztő terápia eredménye. Illetve van egy természetes fejlődési folyamat, amiről utólag ugye nem lehet megmondani, minek köszönhető, és hát nem is volna etkus a gyerekektől megtagadni a fejlesztést csak azért, hogy kiderüljön mi van a háttérben. Ez persze nem adhat okot arra, hogy valaki gátlástalanul hülyeséget terjesszen, felelősséget nem viselve.

ansha 2016.03.31. 20:36:57

@AluneLoup: Ne haragudj, de elég nehéz azzal együttélni, amikor a gyerek éjszakánként 3-4 órát fennt van. Vagy naponta órákat üvölt. Ez lelkileg, idegileg és fizikailag is kikészítő. És a neurológusunk számolt be róla, hogy volt olyan család, akik végre vidáman és kipihenten mentek a következő konzultációra, mert a tej megvonása után végre aludt a gyerek. Ez neki is jobb, mert milyen egy kialvatlan gyerek. Hisztis, az is aki nem auti. Mi próbáltuk a tejmentes diétát a dühkitörések miatt, nem jött be, hanem más, de lehet van akinek használ. Én azt mondom egy próbát megér. Hozzáteszem nekünk gasztoenterológus javasolta, mert tejfehérje allergia gyanú merült fel, ami aztán nem igazolódott, így felhagytunk vele, mert a fiam fejlődésére nem volt hatással.

ansha 2016.03.31. 20:41:31

@AluneLoup: És amúgy az igaz, diéta ide vagy oda az autista az autista marad, ezt csak az tagadja szerintem, aki nem fogadja el ezt az állapotot, ami tényleg nagyon nehéz, nekem kellett hozzá legalább egy év.

KalmanBlog 2016.03.31. 20:42:21

@KisKirály: Sajnálom, hogy ebben a helyzetben vagy. Azonban mégis kénytelen vagyok felhívni a figyelmedet arra, hogy még ha a gyógyszer esetén bizonyított is, hogy a rövidtávú jólét ára a hosszútávú rosszabb állapot, ezt nem lehet automatikusan alkalmazni az étrendre is. Ha van erre vonatkozólag kísérleti eredmény, azt szívesen elolvasnám. Ha esetleg tudsz konkrétat is linkelni, szívesen elolvasom. Az összes Scholar.google.com-os találat végigböngészésére nem vállalkoznék. De még ha van is 1-2 tanulmány, ami ezt állítja, az sem lenne bizonyító erejű, simán lehet tévedés, vagy szándékos csalás is. Egyelőre végső döntéshozónak marad a hit.

ansha 2016.03.31. 20:42:33

@Kalle: Ezzel én is egyetértek.

KisKirály 2016.03.31. 20:58:24

@KalmanBlog: igen, érdemes megnézni mindegyikről, kik publikálták, és hol, mikor, stb. 1970-es évekből azért már én sem vonok mondjuk le következtetéseket. Ne sajnáld, nincs rosszabb mint a sajnálat, fej fel, és menni előre, ember mást nem tehet. Természetesen, ezzel egyet kell értsek, a gyógyszer nem étrend. Ott van pl. egy amerikai hölgy, aki elmondása szerint (még nem néztem rá, hogyan, és miért állítja ezt, de) PP, tehát gyógyszerek által sem kordában tartható SM-től szabadult meg diétával. Lehet most ennek kapcsán belenézek. Igazából a tanulmányok zömével egy komoly gond merül fel: hogy aki kipróbálta a diétát, nem hajlandó lejönni róla, így nincsen kontrollcsoport, vagy csak nagyon kicsi. Ugye, ez predesztinálja azt, hogy valóban drasztikus változás érhető el talán vele, viszont azt egyértelművé teszi, hogy az esetek 30%-a ennyire látványos. Viszont a tartóssága a módszernek, ilyen formán, gyakorlatilag még tudományosan sem tudott bizonyítást nyerni, de annak nem-tartóssága sem. Jelenleg, mint azt írtam már egyszer, ez egy olyan szinten fluktuáló és pörgő terület a tudomány területén, hogy akár heti szinten is változhat a megítélés. Nem tudom ki hogyan van ezzel, de azért én személy szerint nem mennék bele bizonytalan dolgokba. Igen, a hit. Ezért akarnak "meggyilkolni" páran. Csak nem értem: én nem a hitüket akarom elvenni, hanem másnak is adni belőle, aki nem akar bizonytalan dolgokba ugrani. De hát ez van. Ki így, ki úgy.

AluneLoup 2016.03.31. 21:15:50

@ansha: Én egy szóval nem mondtam, hogy ne próbálkozzon az ember és azt sem, hogy kellemes lehet így élni. Én csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem jó ha szinte már erőszak szinten megy a dolog.
süti beállítások módosítása
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <data:blog.pageTitle/> <b:else/> <b:if cond='data:blog.pageType != "error_page"'> <data:blog.pageName/> - <data:blog.title/> <b:else/> ERROR 404 - <data:blog.title/> </b:if> </b:if> ----------------------- */ a,abbr,acronym,address,applet,b,big,blockquote,body,caption,center,cite,code,dd,del,dfn,div,dl,dt,em,fieldset,font,form,h1,h2,h3,h4,h5,h6,html,i,iframe,img,ins,kbd,label,legend,li,object,p,pre,q,s,samp,small,span,strike,strong,sub,sup,table,tbody,td,tfoot,th,thead,tr,tt,u,ul,var{padding:0;border:0;outline:0;vertical-align:baseline;background:0 0;margin:0} ins{text-decoration:underline} del{text-decoration:line-through} dl,ul{list-style-position:inside;font-weight:700;list-style:none;} ul li{list-style:none} caption,th{text-align:center} img{border:none;position:relative} .clear{clear:both} .section,.widget,.widget ul{margin:0;padding:0} h1,h2,h3,h4,h5,h6{padding:0;margin:0} a:link,a:hover,a:visited{color:$(color.theme);text-decoration:none} :focus{outline:0} a img{border:0} #navbar-iframe{display:none;height:0;visibility:hidden} span.item-control,a.quickedit{display:none!important} body{background:$(body.background);color:#222;font-size:14px;font-family:'Open Sans',sans-serif;line-height:22px;padding:0;word-wrap:break-word} .preload{display:none!important} code{padding:2px 4px;font-size:90%;color:#c7254e;background-color:#f9f2f4;border-radius:4px} .archive .home-link,.index .home-link{display:none} .uk-post-title,h2.post-title,h3.wrp-titulo,.PopularPosts ul li a,.item .post-title,.static_page .post-title,.related-title a,.cmmwidget a,ul.post-nav span,.comments h4,.comments .comments-content .comment-header a,ul.post-nav{font-family:'Roboto',sans-serif} p.recent-des,.resumo span,.resumo a,.item .post-body,.static_page .post-body{font-family:'Open Sans',sans-serif} .status-msg-body{font-size:13px} .status-msg-wrap{font-size:13px;margin:0 auto 25px} .status-msg-border{border:1px solid #f0f0f0;opacity:1} .status-msg-bg{background-color:#fff} .status-msg-wrap a:hover{text-decoration:underline} #outer-wrapper{max-width:1130px;margin:0 auto;background-color:#FFF;} .row{width:1055px} #topnav{width:100%;height:50px;margin:0} .tm-head{margin:0 auto;height:49px;line-height:49px; border-bottom: 1px solid #eee;} .tm-menu{float:left} ul#nav {text-align: center;} #nav1 li{float:left;display:inline-block;line-height:49px;padding:0;margin-right:15px} #nav1 li a{ margin-right: 10px; font-family: 'Montserrat'; position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 400; text-decoration: none; text-transform: uppercase; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; color: #444;} #nav1 li a:hover,.tn-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} .tm-menu ul li a .fa{margin-right:5px} .tn-right{float:right;height:50px} .social-area{float:left;margin-right: 10px;} .tm-head #social-top{position:relative;display:block;margin-right:0} .tm-head #social-top ul{overflow:hidden} .tm-head #social-top ul li{line-height:50px;display:block;float:left;margin-left:15px;padding:0} .tm-head #social-top ul li a{display:block;float:left;text-decoration:none;font-size:14px;color:#222} .tm-head #social-top ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .tm-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} #social-top .facebook:before{content:"\f09a"} #social-top .reddit:before{content:"\f281"} #social-top .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-top .vk:before{content:"\f189"} #social-top .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-top .twitter:before{content:"\f099"} #social-top .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-top .rss:before{content:"\f09e"} #social-top .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-top .youtube:before{content:"\f167"} #social-top .skype:before{content:"\f17e"} #social-top .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-top .tumblr:before{content:"\f173"} #social-top .vine:before{content:"\f1ca"} #social-top .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-top .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-top .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-top .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-top .behance:before{content:"\f1b4"} #social-top .digg:before{content:"\f1a6"} #social-top .instagram:before{content:"\f16d"} #social-top .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-top .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-top .codepen:before{content:"\f1cb"} .uk-search-header{ position: relative; height: 49px; margin: 0; padding-left: 20px; border-left: 1px solid #f0f0f0; font-size: 12px; float: right; margin-left: 10px; background: #fff;} .uk-search-header .fa-search{ color: #222; position: absolute; line-height: 50px; font-size: 14px;} .uk-search-header .uk-searchbox-header{height: 50px; border: 0; background-color: transparent; padding-left: 24px; font-size: 12x; color: #000;} #header-blog{padding:50px 0;background-color:#fff;position:relative; text-align: center;} .header-content{margin:0 auto;overflow:hidden} .header-logo img{height:auto;margin:15px 0 0;max-width:100%;margin: 0 auto;} .Header h1{color:#171717;margin-bottom:10px;margin-top:15px;font-size:30px} .header-ads{width:729px;max-width:100%;max-height:90px;float:right;margin:0} #ads-content .widget h2{display:none} #header-navigation{margin:0 auto;top:0;height:55px} .nav-wrapper{font-family:'Montserrat',sans-serif; width: 100%; margin: 0 auto; box-sizing: border-box; height: 55px; border-bottom: 1px solid #eee; border-top: 1px solid #eee;} .header-menu li.home-child{float:left;background-color:#000;height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;width:50px;text-align:center;margin-top:-1px;} .header-menu li.home-child a{height:50px;line-height:51px;font-size:22px;font-weight:400;color:#FFF} .header-menu li.home-child a:before{content:'\f015';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:normal} .header-menu li.home-child:hover{} #menu{display:none} #menu ul li{height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important; margin-top: -1px;} #menu ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li:hover a{color:#fff} #menu ul li a{height: 55px; line-height: 55px; padding: 18px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul > li > a .fa{margin-right:8px} #menu ul li.hasSub a:after{margin-left:8px;margin-top:0px;position:relative;display:inline-block;content:'\f107';font-family:FontAwesome;font-weight:400;font-size:11px;text-rendering:auto;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important} #menu ul li.hasSub ul li a:after{display:none!important} #menu ul li:hover ul{left:auto;z-index:9999} #menu ul li ul{position:absolute;left:-9999px;z-index:9999;width:170px;margin:0;padding:0; text-align: left;box-shadow:0 1px 3px rgba(0,0,0,.3)} #menu ul li ul li{background-color:#fff;float:none!important;display:block;padding:0;margin-right:0;height:auto} #menu ul li ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li ul#sub-menu li a{ line-height: 36px; text-decoration: none; height: auto; padding: 12px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul li ul#sub-menu li:hover a{color:#FFF!important} #menu ul li ul li:hover a{color:$(color.theme)!important} #menu ul li,#menu ul li ul,#menu ul li a,#menu ul li ul#sub-menu li a i{outline:0;transition:all 0s ease!important;-webkit-transition:all 0s ease!important;-moz-transition:all 0s ease!important;-o-transition:all 0s ease!important} .selectnav{display:none} #selectnav1{margin-top:10px} select.selectnav{color:#fff;padding:6px 5px 5px;border:0;background-color:#292929;font:14px Roboto,sans-serif;cursor:pointer;width:100%;height:30px} .header-random{position:relative;float:right} .header-random li{list-style:none} .header-random a.rdn-icon{-webkit-transition:all .3s ease-out 0;-moz-transition:all .3s ease-out 0;transition:all .3s ease-out 0;background-color:#000;cursor:pointer;display:block;height:50px;text-align:center;position:relative;right:0;top:-1px;width:50px;border-radius:0} .header-random a.rdn-icon:before{color:#fff;content:'\f074';font-family:FontAwesome;font-size:16px;text-rendering:auto;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;line-height:50px} #content-wrapper{margin:40px auto;overflow:hidden} .error_page #main-wrapper{width:100%!important;margin:0!important} .error_page .sidebar-wrapper,.error_page .status-msg-wrap{display:none} #error-wrap{color:$(main.text.color);text-align:center;padding:60px 0 80px} .error-item{font-size:160px;line-height:1;margin-bottom:20px} #error-wrap h2{font-size:25px;padding:20px 0 10px} #error-wrap .homepage{padding-top:10px;display:block} #error-wrap .homepage i{font-size:20px} #error-wrap .homepage:hover{text-decoration:underline} #main-wrapper{float:left;overflow:hidden;width:700px;word-wrap:break-word} #feat-sec h2,#feat-sec .widget-content{display:none} div#feat-sec h2.title { display: none!important; } .box-title h2{display:block!important;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;margin-bottom:15px} .box-title h2 a{color:#222} .uk-featured-post{overflow:hidden;display:block;margin-bottom:25px} .uk-featured-post .uk-column1{float:left;width:67%;box-sizing:border-box;padding-right:20px} .uk-featured-post .uk-column2{float:right;width:32%} .uk-featured-post .uk-column2 .item2{margin-bottom:15px} .uk-featured-item{overflow:hidden;position:relative;padding:0} .uk-post-thumb{width:100%;height:150px;display:block;overflow:hidden;position:relative} .uk-post-thumb .uk-image{display:block;height:150px;overflow:hidden} .uk-column1 .uk-post-thumb,.uk-column1 .uk-post-thumb .uk-image{height:308px} .uk-post-caption{position:relative;width:100%;padding:10px 0 0;box-sizing:border-box} .uk-column1 .uk-post-caption{padding:18px 0 0} .uk-post-title{ margin-bottom: 5px; font-size: 16px; line-height: 22px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-column1 .uk-post-title{ font-size: 22px; font-family: 'Montserrat'; line-height: 28px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-post-title a{color:#222} .uk-post-title a:hover{color:$(color.theme)} .uk-post-meta{font-weight:400;display:inline-block} .uk-snippet span{margin-top: 0; color: #666666; font-size: 13px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px; font-family: 'Open Sans',sans-serif;} .uk-post-meta span{float:left; padding: 0; margin: 0; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .uk-column1 .uk-post-meta span{font-size:11px;line-height:1.3em} .uk-post-meta span strong{color:#222} .uk-post-meta span:after{content:"-";margin:0 8px} .uk-post-meta span.uk-date:after{display:none} .uk-column1 .meta-border{margin:3px 0 8px} .uk-post-thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .uk-post-thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } ul.roma-widget li { padding: 0!important; } ul.roma-widget { border: 1px solid #eee; } .about-me-widget { overflow: hidden; max-width: 100%; display: block; } .author-img { height: 150px; width: 150px; border-radius: 100%; margin: 0 auto 15px; overflow: hidden; text-align: center; } .author-img img { width: auto; } .author-description { margin: 0 2.5% 15px; text-align: center;} .author-description h3 { font-size: 16px; font-weight: bold; margin: 0 0 10px; text-transform: Capitalize; } .author-intro { font-size: 13px; line-height: 1.65; margin: 0 0 15px; } .about-me-widget .social-icons { font-size: 14px; text-align: center; } .about-me-widget .social-icons p { display: none; } .about-me-widget .social-icons a { color: #333; display: inline-block; font-size: 12px; width: 20px; height: 30px; margin: 0 1px; padding: 0; } .about-me-widget .social-icons a, .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #333333; } .side-menu .about-me-widget .social-icons a, .side-menu .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #999999; } #ads-home{width:728px;max-width:100%;max-height:90px;margin:0 auto 25px;overflow:hidden} #ads-home .widget{line-height:0} #ads-home .widget h2{display:none} .post{display:block;overflow:hidden;word-wrap:break-word} .index .post,.archive .post{ margin-bottom: 40px; padding-bottom: 40px; border-bottom: 1px double #ebebeb} .index .post-outer:nth-of-type(1) .post{padding-top:0} .block-image{float:left;width:34%;position:relative;padding-right:20px;} .block-image .thumb{width:100%;position:relative;display:block;overflow:hidden} .block-image .thumb a{width:100%;display:block;height:250px} .block-image .thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .block-image .thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } .postags a{ font-family: Montserrat; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; font-weight: 400; font-style: normal; font-size: 11px; opacity: 1; visibility: visible; position:relative; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear;} .postags a{display:none} .postags a:first-child{display:inline-block} .postags {margin-bottom: 12px; } /*** About Widget ***/ .about-widget { float: left; text-align: center; width: 100%; } .about-widget > img { display: inline-block; margin-bottom: 25px; -webkit-border-radius: 50%; -moz-border-radius: 50%; -ms-border-radius: 50%; -o-border-radius: 50%; border-radius: 50%; } .about-widget > p { float: left; width: 100%; } .postags a:after { content: ''; display: block; position: absolute; width: 0%; left: 0; height: 1px; background-color: rgba(26,26,26,.6); bottom: -1px; -webkit-transition: width .3s linear; -moz-transition: width .3s linear; -ms-transition: width .3s linear; -o-transition: width .3s linear; transition: width .3s linear; } .postags a:hover:after { width: 100%; } div#meta-post { display: inline-block; } .published.timeago { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; } .post:nth-child(2) .postags a{background-color: #000000 !important; color: #fff !important;} div#meta-post:before { display: inline-block; content: '|'; margin-left: 7px; margin-right: 7px; height: -5px; color: #bbb; } .post-outer .postags a { color:#a77158 !important; } .post-outer .postags a:after { background-color: #a77158; } .retitle h2{margin:8px 0;display:block} .post h2 a {font-size: 22px; line-height: 28px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none;color:#000; background-image: linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -webkit-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -moz-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom left; -webkit-background-size: 0% 1px; background-size: 0% 1px; -webkit-transition: background .2s linear; -moz-transition: background .2s linear; -ms-transition: background .2s linear; -o-transition: background .2s linear; transition: background .2s linear;} .post h2 a:hover{ -webkit-background-size: 100% 1px; background-size: 100% 1px;} .post_author_date{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-weight:400;line-height:23px;margin:0 0 25px;text-transform:uppercase} .post_author{font-weight:600;margin-right:5px} div.post_author_date a{text-decoration:none} .resumo{ color: #666666; font-family: 'Droid Serif'; font-size: 14px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px;} .resumo span{display:block;margin-bottom:10px} .resumo a{background-color:#171717;color:#fff!important;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .resumo a:hover{background-color:$(color.theme)} .post .post-bottom { position: relative; font-size: 10px; padding: 10px 0 0; } .post .post-bottom .post-comment, .post .post-bottom .post-views { position: relative; display: inline-block; margin: 0 15px 0 0; text-transform: uppercase; } .post .post-bottom .post-comment a,.post .post-bottom .post-views { color: #B7B7B7; line-height: 1.42857143; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; font-family: 'Montserrat', sans-serif; } .post-views i, .post-comment a i { display: inline-block; margin: 0 1px 0 0; } .post-share-bar { display: block; text-align: left; line-height: 0; } .post-share-bar-inner { position: relative; display: inline-block; cursor: pointer; height: 32px; width: 32px; border: 1px solid #cbcbcb; border-radius: 50%; } .post-share-bar-inner:before { display: block; position: absolute; left: 0; top: 0; content: "\f064"; font-family: FontAwesome; line-height: 33px; width: 32px; text-align: center; font-size: 14px; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner:hover:before { opacity: .5; } .share-bar-total { display: inline-block; z-index: -1; pointer-events: none; line-height: 33px; white-space: nowrap; vertical-align: top; margin-left: 10px; color: #cbcbcb; -webkit-transition: all .2s linear; -moz-transition: all .2s linear; -ms-transition: all .2s linear; -o-transition: all .2s linear; transition: all .2s linear; } .post-share-bar .share-bar-el { display: block; background-color: #fff; padding-left: 2px; padding-right: 2px; position: absolute; opacity: 0; visibility: hidden; left: 0; top: 0; text-align: center; z-index: 1; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; backface-visibility: hidden; -webkit-backface-visibility: hidden; transition-delay: 0s; -webkit-transition-delay: 0s; } .share-bar-el i { display: block; text-align: center; font-size: 14px; height: 32px; width: 32px; line-height: 32px; border-radius: 50%; color: #fff; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; transition-delay: 0s !important; -webkit-transition-delay: 0s !important; } .share-bar-el:hover i, .share-bar-icon:hover i { background-color: #111; border-color: #111; color: #fff; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el { visibility: visible; pointer-events: auto; opacity: 1; z-index: 0; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(2) { z-index: 2; -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(2) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); transition-delay: .1s; -webkit-transition-delay: .1s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(3) { z-index: 3; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(3) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); transition-delay: .2s; -webkit-transition-delay: .2s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); z-index: 4; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); transition-delay: .3s; -webkit-transition-delay: .3s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); z-index: 5; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); transition-delay: .4s; -webkit-transition-delay: .4s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); z-index: 6; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); z-index: 7; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); z-index: 8; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); transition-delay: .6s; -webkit-transition-delay: .6s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); z-index: 9; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(320px); -moz-transform: translateX(320px); -ms-transform: translateX(320px); -o-transform: translateX(320px); transform: translateX(320px); transition-delay: .7s; -webkit-transition-delay: .7s; } /* social color */ .icon-facebook i, .bg-facebook { background-color: #899DCE; } .icon-twitter i, .bg-twitter { background-color: #60D2F5; } .icon-google i, .bg-google { background-color: #DC4047; } .icon-youtube i, .bg-youtube { background-color: #EF464B; } .icon-linkedin i, .bg-linkedin { background-color: #007BB6; } .icon-pinterest i, .bg-pinterest { background-color: #F74C53; } .icon-flickr i, .bg-flickr { background-color: #FF0082; } .icon-tumblr i, .bg-tumblr { background-color: #32506D; } .icon-skype i { background-color: #00AAE1; } .icon-reddit i { background-color: #F16A5A; } .icon-email i { background-color: #ffcf51; } .icon-digg i { background-color: #505050; } .icon-vimeo i, .bg-vimeo { background-color: #44BBE1; } .icon-rss i { background-color: #F4A62A; } .icon-dribbble i, .bg-dribbble { background-color: #FB70A6; } .icon-instagram i, .bg-instagram { background-color: #709CBF; } .icon-500px i { background-color: #222222; } .icon-vk i { background-color: #4C66A4; } .icon-soundcloud i, .bg-soundcloud { background-color: #fd794a; } span.share-bar-total { /* font-family: "Noto Sans"; */ text-transform: capitalize; font-weight: 400; font-style: normal; color: #bbb; font-size: 12px; opacity: 1; visibility: visible; -webkit-transition: opacity .24s ease-in-out; -moz-transition: opacity .24s ease-in-out; transition: opacity .24s ease-in-out; } .meta-border{display:block;width:60px;height:1px;background-color:#f0f0f0;margin:6px 0 10px} .widget iframe,.widget img{max-width:100%} .index .post-footer,.archive .post-footer{display:none!important} .index .post h2,.archive .post h2{margin:0 0 8px;padding:0} .item .post,.static_page .post{padding:0 0 25px} .date-header{color:#222;display:block;overflow:hidden;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0!important;padding:0} .date-header a{color:#222} #meta-post a { font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 11px; text-transform: uppercase; color: #666;} #meta-post a:after{content:"-";margin:0 8px} .post-meta{color:#222;display:block;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0;padding:0} .hreview{display:none!important} .breadcrumbs .fa-angle-right:before{margin:0 5px} .breadcrumbs{ margin: 0; margin-bottom: 10px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .breadcrumbs i{color:#888} .breadcrumbs span a{color:#222} .breadcrumbs span{color:#888} .breadcrumbs span a:hover{color:$(color.theme)} .item article{margin-top:20px} .item .post-head,.static_page .post-head{ position: relative; margin: 0 0 10px; border-top: 1px solid #f8f8f8; padding-top: 15px;} .item .post-title,.static_page .post-title{display: inline-block; position: relative; font-size: 32px; line-height: 40px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none; color: #000;} .item .post-body,.static_page .post-body{width:100%;font-size:15px;line-height:1.5em;overflow:hidden} .item .post-outer{padding:0} .item .post-body img{max-width:100%} .post-meta a,.post-meta i{color:#222} .post-meta .post-author a:after{content:"-";margin:0 6px 0 8px} .post-timestamp{margin-left:0} .label-head{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin-top:20px;padding:0} .label-head span{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#f0f0f0;color:#222;padding:0 8px} .label-head a{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#222;color:#fff;padding:0 8px;margin-left:3px;margin-bottom:3px} .label-head a:hover{background-color:$(color.theme)} .main .widget{margin:0} .main .Blog{border-bottom-width:0} .share-art{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin:30px 0;padding:15px 0;border-top:1px dotted #f0f0f0;border-bottom:1px dotted #f0f0f0} .sa-title{display:block;float:left;height:30px;line-height:30px;margin:8px 15px 8px 0;padding:0} .sa-title strong{font-size:16px;display:block} .share-art a{float:left;font-size:12px;line-height:30px;color:#fff;-webkit-border-radius:2px;-moz-border-radius:2px;border-radius:2px;margin:8px 3px;padding:0 20px;height:30px;min-width:30px;text-align:center} .share-art a:hover{background-color:#222;color:#fff} .share-art a i.fa{margin-right:7px;font-size:15px} .share-art .facebook{background-color:#003471} .share-art .twitter{background-color:#00BFF3} .share-art .googleplus{background-color:#EA4D29} .share-art .pinterest{background-color:#C6393D} .share-art .linkedin{background-color:#0077B5} #related-posts{margin-bottom:10px} .related-headline{display:block;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;overflow:hidden;margin-bottom:15px} .hide-label{display:none} .related li{width:31%;position:relative;overflow:hidden;float:left;display:block;box-sizing:border-box;margin:0 0 0 3.5%;padding:0} .related-thumb{width:100%;height:200px;overflow:hidden} .related li .related-img{width:100%;height:200px;display:block} .related-title a{ padding: 10px 5px 10px 0; color: #222; display: block; color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;} .related-title a:hover{color:$(color.theme)} .related li:nth-of-type(1),.related li:nth-of-type(4),.related li:nth-of-type(7){margin-left:0} .static_page .post-meta,.static_page .old_new{display:none} .firstcharacter{float:left;color:$(color.theme);font-size:75px;line-height:60px;padding-top:4px;padding-right:8px;padding-left:3px} .post-body h1,.post-body h2,.post-body h3,.post-body h4,.post-body h5,.post-body h6{margin-bottom:15px;color:#222} blockquote{font-style:italic;border-left:5px solid #222;font-size:18px;line-height:1.3em;margin:15px;padding:10px 15px} blockquote:before{content:'\f10d';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-right:10px} blockquote:after{content:'\f10e';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-left:10px} .widget .post-body ul,.widget .post-body ol{line-height:1.5;font-weight:400} .widget .post-body ul li{font-size:13px;margin:5px 0;padding:0;line-height:1.5} .post-body ul li:before{content:"\f105";margin-right:5px;font-family:fontawesome} .blogger-tab{display:block} .comments{clear:both;margin-top:0;margin-bottom:0;color:#222} .comments h4{font-size:13px;text-transform:capitalize;font-weight:400;padding:10px 0;margin:0;border-bottom:1px solid #eee} .comments .comments-content{padding:10px 0} .comments .comments-content .comment{margin-bottom:0;padding-bottom:8px} .comments .comments-content .comment:first-child{padding-top:0} .cmm-tabs .content-tab{background-color:transparent;padding:0} .cmm-tabs-header{background-color:#171717;height:32px;margin-bottom:0px;position:relative} .cmm-tabs-header h3 {display:inline-block;margin:0;color:#fff;font-family:'Montserrat',sans-serif;font-weight:500;text-transform:uppercase;font-size:13px;height:32px;line-height:32px;padding-left:10px} .cmm-tabs-header h3 h9{display:none} .simplyTab .cmm-tabs-header .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs-header .wrap-tab a{height:auto;line-height:32px;padding:0px 10px;font-size:14px;display:inline-block} .cmm-tabs-header .wrap-tab li{float:left;width:auto} .facebook-tab,.fb_iframe_widget_fluid span,.fb_iframe_widget iframe{width:100%!important} .comments .item-control{position:static} .comments .avatar-image-container{float:left} .comments .avatar-image-container,.comments .avatar-image-container img{height:35px;max-height:35px;width:35px;max-width:35px;border-radius:2px} .comments .comment-block{padding:10px;box-shadow:none;border:1px solid #eee;border-radius:2px} .comments .comment-block,.comments .comments-content .comment-replies{margin-left:47px;margin-top:0} .comments .comments-content .inline-thread{padding:0} .comments .comments-content .comment-header{font-size:14px;border-bottom:1px solid #eee;padding:0 0 3px} .comments .comments-content .user{font-style:normal;font-weight:500} .comments .comments-content .icon.blog-author{font-weight:400} .comments .comments-content .comment-content{text-align:justify;font-size:13px;color:#444;line-height:1.4em} .comments .comment .comment-actions a{margin-right:5px;color:#fff;background-color:#171717;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .comments .comment .comment-actions a:hover{background-color:$(color.theme);text-decoration:none} .comments .comments-content .datetime{margin-left:0;float:right;font-size:11px} .comments .comments-content .comment-header a{color:inherit} .comments .comments-content .comment-header a:hover{color:$(color.theme)} .comments .comments-content .icon.blog-author:before{content:"\f007";font-size:12px;font-family:FontAwesome} .comments .thread-toggle{margin-bottom:4px;font-size:13px} .comments .comments-content .comment-thread{margin:4px 0} .comments .continue a{padding:0;padding-top:10px;font-size:13px;padding-left:47px;font-weight:700} .comments .comments-content .loadmore.loaded{margin:0;padding:0} .comments .comment-replybox-thread{margin:0} iframe.blogger-iframe-colorize,iframe.blogger-comment-from-post{height:283px!important} .cmm-tabs.simplyTab .content-tab{background-color:transparent;padding:0;margin-top:0} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a{font-family:'Roboto',sans-serif;text-transform:uppercase;color:#fff;font-weight:400;background-color:#222;height:32px;font-size:10px;letter-spacing:1px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a.activeTab{background-color:$(color.theme);color:#fff} .posts-title h2 a:before{margin-right:10px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li{padding:0;line-height: 0;margin-left:0} .wrap-tab{list-style:none} .content-tab{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} #blog-pager{clear:both;text-align:center;margin:0;font-family:'Montserrat',sans-serif} .index .blog-pager,.index #blog-pager{display:block} .index .blog-pager,.index #blog-pager,.archive .blog-pager,.archive #blog-pager{text-align: left; color: #a0a0a0; padding: 1rem 2rem; border: 3px #ebebeb solid; display: inline-block; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 700; font-size: 16px; line-height: 1; letter-spacing: -1px; text-transform: none;} .showpageNum a,.showpage a,#blog-pager-newer-link a,#blog-pager-older-link a{ display: inline-block; padding: 0 .5rem;color:#000} .showpageNum a:hover,.showpage a:hover,#blog-pager-newer-link a:hover,#blog-pager-older-link a:hover{decoration:none;color:$(color.theme)} .showpageOf{display:none;font-size:0} .showpagePoint { margin-right: .5em; margin-left: 0.5em; } span.showpageNum:last-child a:after { content: '\f178'; font-family: 'FontAwesome'; margin-left: .8em; font-weight: 100; } span.showpageNum:last-child:before { content: '...'; margin: 0 0.4em; } span.showpage:before { content: '\f177'; font-family: 'FontAwesome'; margin-right: .8em; font-weight: 100; } .feed-links{clear:both;display:none;line-height:2.5em} .sidebar-wrapper{float:right;overflow:hidden;width:300px;padding-top:0;padding-bottom:20px;word-wrap:break-word;color:#666;line-height:1.5em} .sidebar-wrapper .widget{ overflow: hidden; margin: 0 0 50px; } .sidebar h2{ margin: 0 0 20px; font-style: normal; line-height: 1.45; letter-spacing: -0.15px; color: #333333; border: 1px solid #ebebeb; font-family: Montserrat, sans-serif; font-weight: bold; font-size: 12px; margin-bottom: 30px; padding: 10px 0; position: relative; text-align: center; text-transform: uppercase;} .sidebar-wrapper .widget h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; background-color: #fff; padding: 0 0px 0 0; z-index: 1; color:#000; } .sidebar ul{list-style:none} .sidebar li{margin:0;padding-bottom:.25em;padding-right:0;padding-top:0} .sidebar .widget-content{margin:0} #sidebar_tabs .widget h2{display:none} #tab1,#tab2,#tab3{transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} .tab-opt{padding:0} .tab-opt li{width:33.3333%;background-color:#171717;display:inline-block;padding:0;float:left} .tab-opt{overflow:hidden;clear:both;margin:0 0 10px} .tab-opt li.active,.tab-opt li.active a{background-color:$(color.theme)} .tab-opt li a{text-align:center;padding:0;color:#fff;font-weight:500;font-size:11px;text-transform:uppercase;height:32px;line-height:32px;letter-spacing:1px;font-family:'Montserrat',sans-serif;display:block} .tab-opt li:hover{background-color:#222} #sidebar_tabs .cmmwidget{margin-bottom:20px} .sidebar .roma-widget li:first-child,.sidebar .cmmwidget li:first-child{padding-top:0} .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 15px; margin-bottom: 15px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} #footer .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 20px; margin-bottom: 20px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} .list-label-widget-content li:last-child{padding-bottom:0;border-bottom:0} .list-label-widget-content li a,.list-label-widget-content li span:first-child{color:#222;font-size:13px;font-weight:400} #footer .list-label-widget-content li a,#footer .list-label-widget-content li span:first-child{color:#fff;font-size:13px;font-weight:400} .list-label-widget-content li a:hover,.list-label-widget-content li span:first-child{color:$(color.theme)} .list-label-widget-content li span:last-child{color:#aaa;font-size:13px;font-weight:400;float:right} .cloud-label-widget-content{margin-top:10px} .cloud-label-widget-content span a{font-size:12px;color:#999;border:1px solid #eee;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 1px 1px 0;text-transform:capitalize} #footer .cloud-label-widget-content span a{border:none;} .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#fff;background-color:$(color.theme)} .cloud-label-widget-content span span{font-size:13px;color:#757575;background-color:#f9f9f9;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 5px 5px 0;text-transform:capitalize;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px} .label-size-1,.label-size-2{opacity:100} .FollowByEmail td{width:100%;float:left} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit{margin-left:0;width:100%;border-radius:0;height:30px;font-size:11px;font-family:'Montserrat',sans-serif;color:#fff;background-color:$(color.theme);text-transform:uppercase;letter-spacing:1px} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#171717;color:#FFF} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{padding-left:10px;height:32px;border:1px solid #EEE;margin-bottom:5px;font:normal normal 13px Roboto;font-size:12px;box-sizing:border-box} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address:focus{border:1px solid #EEE} .FollowByEmail .widget-content{background:#f0f0f0;padding:10px} .FollowByEmail .widget-content:before{content:"Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.";font-size:12px;color:#222;line-height:1.4em;margin-bottom:5px;padding:0 3px;display:block} .flickr_widget .flickr_badge_image{float:left;margin-bottom:5px;margin-right:10px;overflow:hidden;display:inline-block} .flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(4),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(8),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(12){margin-right:0} .flickr_widget .flickr_badge_image img{max-width:67px;height:auto} .flickr_widget .flickr_badge_image img:hover{opacity:.5} #ArchiveList select{border:1px solid #EEE;padding:6px;width:100%;cursor:pointer;font:normal normal 13px Roboto} .PopularPosts .item-thumbnail{ margin: 0 10px 0 0 !important; width: 85px; height: 80px; float: left; overflow: hidden;} .PopularPosts .item-snippet{display:none} .PopularPosts ul li img{ padding: 0; width: 80px; height: 80px; border-radius: 50%;} .PopularPosts .widget-content ul li{overflow:hidden;padding:15px 0; } .sidebar .PopularPosts .widget-content ul li:first-child{padding-top:0; border-top:none;} .PopularPosts ul li a{ color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; line-height: 18px; font-size: 14px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.15px; margin: 0; margin-bottom: 10px; text-transform: capitalize;} .PopularPosts ul li a:hover{color:$(color.theme)} .PopularPosts .item-title{margin:0;padding:0} .PopularPosts .item-title .popular_span{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-style:normal;line-height:21px;margin-top:3px} li.postz img { height:auto; width: 100%; } ul.roma-widget li { position: relative; overflow: hidden; background-size: cover!important; background-position: center center!important; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; padding:0px; } ul.roma-widget li~li { border-top:1px solid #eee; } ul.roma-widget li a { position: relative; display: block; padding:20px; text-decoration: none; background-color: rgba(255, 255, 255, 1); -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { position: relative; font-size: 15px; line-height: 22px; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; z-index: 1; margin: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { margin:0; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { line-height: 19px; } ul.roma-widget .post-meta { margin:0; padding:0; border:0; } ul.roma-widget li .post-meta .post-date:before { content: ''; } ul.roma-widget li a .post-date { position: relative; z-index: 1; } ul.roma-widget li a span { display: none; } ul.roma-widget li:first-child a { padding:0; background-color: #000; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { opacity: 0.6; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { margin: 0;line-height: 0; } ul.roma-widget li:first-child .post-title { position: absolute; bottom: 35px; } ul.roma-widget li:first-child .post-title h6 { font-size: 15px; line-height: 21px; color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child .post-meta { position: absolute; padding: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 0.4); } ul.roma-widget li a:hover .post-title h6 { color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 1); } ul.roma-widget li:first-child a .post-title h6 { padding: 0 0 0 25px; } .post-date { font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; margin-top: 7px; } .box-title h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; background-color: #fff; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; color: #000; } .box-title h2:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 2px; background-color: #eee; top: 5px; z-index: 0; } .box-title h2 { position: relative; margin: 0 0 30px; } .cmmwidget li .avatarImage{position:relative;overflow:hidden;padding:0} .cmmwidget li{background:none!important;clear:both;list-style:none;word-break:break-all;display:block;overflow:hidden;margin:0;padding:10px 0} .cmmwidget li span{margin-top:4px;color:#aaa;display:block;font-family:'Open Sans',sans-serif,sans-serif;line-height:1.3em;text-transform:lowercase;font-size:12px;font-weight:400} .avatarRound{width:45px;height:45px} img.rc-img{width:100%} .cmmwidget a{color:#222;position:relative;font-size:14px;text-transform:capitalize;display:block;overflow:hidden;font-weight:500} .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .cmmwidget{list-style:none;padding:0} .cmmwidget li .avatarImage{float:left;margin:0 10px 0 0} .post-nav li{padding:0;display:inline-block;width:50%} .post-nav li strong{display:block;padding:0 0 5px;font-weight:700;letter-spacing:1px;font-size:13px} .post-nav li strong i{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li.previous a strong:before,.post-nav li.next a strong:after{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400} .post-nav li.previous a strong:before{content:"\f104";margin-right:8px} .post-nav li.next a strong:after{content:"\f105";margin-left:8px} ul.post-nav{background-color:#FFF;border-top:1px dotted #f0f0f0;display:block;width:100%;overflow:hidden; margin: 30px 0 0;} .post-nav li a{color:#222;line-height:1.33;display:block;padding:15px 0 0;transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li:hover a{color:$(color.theme)} ul.post-nav span{font-size: 13px; font-weight: 400; padding: 10px 5px 10px 0; display: block; color: #000; font-size: 15px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;0} .post-nav .previous{float:left;box-sizing:border-box;padding-right:10px} .post-nav .next{text-align:right;padding-left:10px;box-sizing:border-box} h2{margin:0} .footer-column .roma-widget li{overflow:hidden;border-bottom:1px solid #eee;padding:10px 0} #footer-wrapper{background-color:#1E1E21;} #footer{display:block;overflow:hidden;width:100%;border-bottom: 1px solid #0e0e0e;} .footer-sections{overflow:hidden;margin:0 auto;padding:50px 0} .sect-left{display:inline-block;float:left;width:30%;margin-right:5%} .sect-left .widget:nth-child(2){margin-top:15px} .sect-left:nth-child(3){margin-right:0} .sect-left .widget-title{position:relative;margin-bottom:25px;} .sect-left h2{ color: #aaa; margin-bottom: 8px; font-family: 'Montserrat',sans-serif; position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; } .sect-left h2 a{color:#fff} .sect-left .PopularPosts ul li a,.sect-left .cmmwidget a,.sect-left .roma-widget .wrp-titulo a{color:#fff} .sect-left .roma-widget li{overflow:hidden;padding:10px 0} .sect-left .PopularPosts .widget-content ul li:first-child,.sect-left .roma-widget li:first-child{padding-top:0} .sect-left .roma-widget .wrp-titulo a:hover,.sect-left .PopularPosts ul li a:hover,.sect-left .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper{color:#aaa;display:block;overflow:hidden;padding:15px 0 13px;width:100%; border-top: 1px solid rgba(255, 255, 255, .1); padding-top: 40px; padding-bottom: 40px; } .footer-wrapper .footer-sec{margin:0 auto} .footer-wrapper .copyright{font-size: 14px; line-height: 40px;} .footer-wrapper .copyright a{color:#fff} .footer-wrapper .copyright a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer{float:right;position:relative;display:block;margin-right:-12px} .footer-wrapper #social-footer ul{overflow:hidden} .footer-wrapper #social-footer ul li{ font-size: 18px; padding: 0; display: block; height: 40px; float: left; text-align: center; margin-right: 10px; width: 40px; line-height: 40px; border-radius: 50%; color: #111; background-color: rgba(0, 0, 0, .05); -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; color: #fff; background-color: rgba(255, 255, 255, .1);} .footer-wrapper #social-footer ul li a{display:block;text-decoration:none;color:#aaa} .footer-wrapper #social-footer ul li a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .footer-wrapper a:active,.footer-wrapper #social-footer ul li a:active{color:$(color.theme)} #social-footer .facebook:before{content:"\f09a"} #social-footer .reddit:before{content:"\f281"} #social-footer .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-footer .vk:before{content:"\f189"} #social-footer .twitter:before{content:"\f099"} #social-footer .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-footer .rss:before{content:"\f09e"} #social-footer .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-footer .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-footer .youtube:before{content:"\f167"} #social-footer .skype:before{content:"\f17e"} #social-footer .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-footer .tumblr:before{content:"\f173"} #social-footer .vine:before{content:"\f1ca"} #social-footer .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-footer .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-footer .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-footer .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-footer .behance:before{content:"\f1b4"} #social-footer .digg:before{content:"\f1a6"} #social-footer .instagram:before{content:"\f16d"} #social-footer .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-footer .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-footer .codepen:before{content:"\f1cb"} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{border:1px solid #333;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .widget-content{background-color:#222} .sect-left .FollowByEmail .widget-content:before{color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#333} .sect-left #ArchiveList select{border:1px solid #272727;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left #ArchiveList select option{color:#ddd} .sect-left .cloud-label-widget-content span a{color:#ddd;background-color:#101010} .sect-left .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#999;} #back-to-top{ color: #fff;background:#111; padding: 7px 10px; font-size: 14px; text-align: center; border: 3px solid #111;transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} #back-to-top:hover{transition:all .3s ease;-webkit-transition:all .3s ease;-moz-transition:all .3s ease;-o-transition:all .3s ease} .back-to-top{position:fixed!important; bottom: 70px; right: 34px; z-index: 999; width: 40px;z-index:9999} div#hague_widget_social-2 li { padding: 0px; } .social-media-widget ul { border-top: 1px solid #eee; border-bottom: 1px solid #eee; border-right: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li~li { border-top: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a{ display: block; font-size: 9px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; font-weight: 500; letter-spacing: 0.3px; text-transform: uppercase; text-decoration: none; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .social-media-widget ul li a i{ position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; width: 40px; height: 40px; text-align: center; line-height: 42px; margin: 0 10px 0 0; z-index: 1; border-right: 1px solid #eee; border-left: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a span{ display: inline-block; float: right; font-size: 9px; text-transform: uppercase; margin: 0 30px 0 0; line-height: 40px; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover{ background-color: #3b5998; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.twitter:hover{ background-color: #00aced; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.dribble:hover{ background-color: #ed689b; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.linkedin:hover{ background-color: #0077b5; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.flickr:hover{ background-color: #ff0084; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.tumblr:hover{ background-color: #3d5a70; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.vimeo:hover{ background-color: #1ab7ea; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.youtube:hover { background-color: #dd1a2a; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.instagram:hover{ background-color: #125688; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.google:hover{ background-color: #dd4b39; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.foursquare:hover, .sidebar-social ul li a.foursquare:hover { background-color: #f94877; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.pinterest:hover { background-color: #cb2027; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.deviantart:hover{ background-color: #04cc47; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.behance:hover{ background-color: #005cff; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover i, .social-media-widget ul li a.twitter:hover i, .social-media-widget ul li a.dribbble:hover i, .social-media-widget ul li a.linkedin:hover i, .social-media-widget ul li a.flickr:hover i, .social-media-widget ul li a.tumblr:hover i, .social-media-widget ul li a.vimeo:hover i, .social-media-widget ul li a.youtube:hover i, .social-media-widget ul li a.instagram:hover i, .social-media-widget ul li a.google:hover i, .social-media-widget ul li a.foursquare:hover i, .social-media-widget ul li a.pinterest:hover i, .social-media-widget ul li a.deviantart:hover i, .social-media-widget ul li a.behance:hover i{ border-color: #fff; } .cmm-tabs.simplyTab { margin-top: 30px; } span.reading-time { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #757575; } a.timestamp-link:after { content: "-"; margin: 0 6px 0 8px; } span.uk-date { color: #B7B7B7; } .footerwidget .widget h2 { display: block; position: relative; text-align: center; } div#footer-instagram { position: relative; margin-top: 0px; } .my-insta-box { position: absolute; z-index: 99; opacity: 0.95; padding: 10px; top: 50%; left: 50%; transform: translate(-50%, -50%); margin-bottom: 14px; } a.btn-style { background: rgb(255, 255, 255); padding: 10px 20px; color: #000; } div#footer-instagram h2 { display: none; } #instafeed{width:100%;display:block;margin:0;padding:0;line-height:0;} #instafeed img{height:auto;width:100%} #instafeed a{padding:0;margin:0;display:inline-block;position:relative} #instafeed li{ width: 30.3%; padding: 4px!important;float:left; -webkit-transition: all ease-in-out .5s; -moz-transition: all ease-in-out .5s; -ms-transition: all ease-in-out .5s; -o-transition: all ease-in-out .5s; transition: all ease-in-out .5s;list-style: none;} #instafeed .insta-likes{width:100%;height:100%;margin-top:-100%;opacity:0;text-align:center;letter-spacing:1px;background:rgba(255,255,255,0.4);position:absolute;text-shadow:2px 2px 8px #fff;font:normal 400 11px Montserrat,sans-serif;color:#222;line-height:normal;transition:all .35s ease-out;-o-transition:all .35s ease-out;-moz-transition:all .35s ease-out;-webkit-transition:all .35s ease-out} #instafeed a:hover .insta-likes{opacity:1} .group-share.pull-right li span { font-family: Istok Web,sans-serif; color: #4F5152; text-transform: uppercase; font-size: 12px; /* line-height: 1px; */ letter-spacing: 0.8px; } /*---Flicker Image Gallery-----*/ .flickr_plugin { width: 100%; } .flickr_badge_image { float: left; height: 68px; margin: 8px 5px 0px 5px; width: 62px; } .flickr_badge_image a { display: block; } .flickr_badge_image a img { display: block; width: 100%; height: auto; -webkit-transition: opacity 100ms linear; -moz-transition: opacity 100ms linear; -ms-transition: opacity 100ms linear; -o-transition: opacity 100ms linear; transition: opacity 100ms linear; } .flickr_badge_image a img:hover { opacity: .5; } /* Slider */ .slick-slider { position: relative; display: block; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -webkit-user-select: none; -moz-user-select: none; -ms-user-select: none; user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -khtml-user-select: none; -ms-touch-action: pan-y; touch-action: pan-y; -webkit-tap-highlight-color: transparent; } .slick-list { position: relative; display: block; overflow: hidden; margin: 0; padding: 0; } .slick-list:focus { outline: none; } .slick-list.dragging { cursor: pointer; cursor: hand; } .slick-slider .slick-track, .slick-slider .slick-list { -webkit-transform: translate3d(0, 0, 0); -moz-transform: translate3d(0, 0, 0); -ms-transform: translate3d(0, 0, 0); -o-transform: translate3d(0, 0, 0); transform: translate3d(0, 0, 0); } .slick-track { position: relative; top: 0; left: 0; display: block; } .slick-track:before, .slick-track:after { display: table; content: ''; } .slick-track:after { clear: both; } .slick-loading .slick-track { visibility: hidden; } .slick-slide { display: none; float: left; height: 100%; min-height: 1px; } [dir='rtl'] .slick-slide { float: right;