Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Régi Újra meg Újra blog

Régi Újra meg Újra blog

Gyermekkorunk felsejlik a kanyarban...

2016. július 28. - KisKirály

6ee36378c5957ed48ea716e26a5a4bfb.jpg

Azt hiszem elég sok ember emlékszik azokra a régi szép időkre, mikor anyu/apu a kezére csapott, hogy ne egyen homokot. Bármi hihetetlen is, de vannak emberek, akik ebből nem tudtak kinőni, és kisgyermeki szinten ragadtak földevés ügyileg. És vannak olyanok, akik ezt széles vigyorral ki is használják, és kovaföldet adnak el nekik.

Micsodát? Kovaföldet?

Igen, van ilyen. Más nevén, diatómföld. Lényegében a kovaföld nagyrészt a diatóm nevű algafajok vázából áll. Elsőként 1783-ban fedezték fel a diatómokat, később eredetüket egészen a Jura-korszakig vezették vissza. A témával kapcsolatos fontos dolog, a már említett vázszerkezet, mely nagyrészt szilícium-dioxidból áll, és haláluk után is egyben marad, jellemzően kétoldalú szimmetrikus formájú - innen ered a név is. Méretük igen eltérő lehet, 3 mikrométertől akár 1 milliméterig is terjedhet.

1280px-diatomaceous_earth_brightfield.jpg

Az úgynevezett kovaföldben jellegzetesen 10-200 mikrométeres vázakat találhatunk, melyek az anyag finomító darálása, és hevítése során egyben maradnak. Ilyen formán, a kovaföld jellemző összetétele 80-90% szilícium-dioxid, 2-4% alumínium-oxid, és 0,5-2% vas-oxid. Mikroszkóp alatt jól láthatóak az egész, és a töredék-vázak az anyagban. Minden korszakban, más és más diatóm-fajok vázai kezdték képezni a kovaföld-lerakatokat, így aztán a különböző területeken talált kovaföldeknek különbözik az összetétele is. Az első csapás itt éri a kovaföld-ingyenélőket. Alant látható a jellegzetes kép, amivel reklámozzák magukat. Ezt a diatómvázat szoktuk látni, amint ötletes rajzokon kering az erekben, jellemzően Perui kovaföldként reklámozva.

kovafold_x3500.jpg

Nos, akad egy kis probléma. A képen a Melosira granulata nevezetű faj vázait láthatjuk. Ez a faj jellemzően a miocén-korszakban képzett kova-lerakatokat, főként Kanada egyes területein. Tehát túl sok köze nincsen Peruhoz, de nagyon jól hangzik. Manapság is élnek ilyen kis jószágok, első sorban Belgium tengerpartjainak közelében. Az eladó valószínűleg azért választotta pont Perut, ugyanis az ottani partszakaszon irgalmatlan mennyiségű diatoóm él - 2000-ben jelentek meg az első publikációk, melyek Peru "barna tengervizeivel" foglalkoztak. Ekkor jöttek rá, hogy vasban nagyon gazdag vizeket hoztak a partok mentén egyes áramlatok, ami a diatómok robbanásszerű megszaporodásához vezet. A nagyon öreg diatóm-depozitok egyik jellemzője, hogy a vázakon lévő likacsok eltömődnek - lehetséges hogy arra akar utalni az ingyenélő eladó, hogy ez a viszonylag friss diatóm-váz még likacsos. Alant látható a Melosira granulata, melynek vajmi köze van Peruhoz.

granulata_1a.jpg

Magát a kovaföldet, Németországban fedezték fel 1836-ban. Peter Kasten élelmiszer-fuvaros Lüneburger Heide-ben a Haußelberg hegy északi oldalán ásott kutat, mikor rábukkant a különös állagú földre. Elsőnek mészkőnek hitték, melyet trágyázáshoz kívántak használni, így elkezdték a kitermelését. Az első világháborúig, diatómföldet szinte kizárólag ezen a területen termeltek ki. Az alsó képen, többféle diatóm-váz variáció látható. Peruhoz annyi érdekességgel kapcsolható még a diatóm téma, hogy néhány éve a La Calera magashegyi forrásaiban négy új fajukat is felfedezték.

1024px-diatoms.png

És mire használják, ha már bányásszák?

  • 1866-ban Alfred Nobel diatómittal tette stabilabbá a nitroglicerint, ezzel sokkal biztonságosabbá téve a dinamit szállítását és tárolását.
  • Wilhelm Berkefeld, mikor rájött mennyire hatékonyan alkalmazható mint szűrő a diatóm-föld, "szűrőgyertyákat" épített annak segítségével, melyek 1892-es Hamburgi kolerajárvány idején bizonyítottak is. Ezen szűrőképességét máig is használják. A vegyipar, a sör -és borgyártás is felhasználja. Legtöbbször manapság vízszűrésre használják medencékben. 
  • Legrégebbi felhasználási területén mint csiszolóanyag alkalmazták. így anno például fogkrémekben is megtalálható volt.
  • Inszekticidként is elkezdték használni - a nagyon finom por képes a lipideket megkötni egyes rovarok exoszkeletonjának külső rétegén, így azok kiszáradnak. Az ízeltlábúak, és a csigafajták ellen is bevethető, ugyanis azok belepusztulnak a víznyomás-hiányba mely fellép náluk, mikor dehidratálja őket az anyag. Mivel a poratkák, csótányok, és legyek ellen is hatékonynak bizonyult, így manapság főleg a gabona és egyéb élelmiszerraktárak alkalmazzák a kártevők távoltartására/irtására. 
  • A 12 mikrométer alatti szemcseméretű diatóm-földet a haszonállat-tartásban is megpróbálták alkalmazni, mint féregtelenítő szert, azonban először 1998-ban, majd 2004-ben készült két tanulmány is, mely azt bizonyítja, hogy sikertelen volt a próbálkozás.
  • Hőellenállása révén szigetelőanyagként alkalmazzák több területen is, a széfek gyártásától a krionikáig.
  • Csomósodást gátló anyagként az élelmiszeriparban megtaláljuk, keressük a címkéken E551 néven.
  • Mivel az állattartásban a diatóm-földet használják a takarmány csomósodásának gátlására, így megeshet hogy nem csak a gabona alapú élelmiszereinkben, de a hús alapú élelmiszereinkben is megtaláljuk.
  • Nagyon jó víztartó képességének okán, a perlit, és a vermikulit mellett, vagy főként bonsai fácskák esetében, helyett használják.
  • A téglagyártás a porozitás növelésére használja.

És mire nem lehet használni?

Nem lesz/lesznek tőle:

  • "tisztábbak" a beleid, az ereid, a nyirokkeringésed, a bőröd és minden egyes sejted
  • egészségesebb
  • kevesebb nehézfém (sic!!!) a szervezetedben

Van pár olyan kijelentés a kovafölddel kapcsolatban, mely egyenesen vérlázító. Alapvető biológiai és kémiai ismerethiányról (vagy az arra apellálásról) árulkodik, de hát aki a gyerekkorán túl is képes földet enni, attól mégis mit várunk? Hogy pont ezt ne nyelje be?

03c0f4ad641fe3e21803252ae249e3c3.jpg

Mióta a kemtréllel szórják ránk, és mindennel megesszük meg megisszuk a nehézfémeket (sic!), azóta minden humbug-táplálékkiegészítő alapvetése, hogy nehézfém-kivezet. Tekintsük ezt meg diatóm szempontból. Roppant mód érdekelne, hogy egy példának okáért 0,293 nanométeres rácsméretű vas-molekulát (helyreigazítás: a vasrács mérete ekkora, azonban a szervezetben a vas nem jelenik meg olyan formában, hogy ez a méret számítson. A dolgon nem változtat azonban, hogy...), hogy a fenében vezet ki egy egy 10 mikronos diatóm. Ugyanis az állítólagos cső formán, úgy átslisszolna a vas-molekula, ahogy az meg van írva a nagykönyvben. Valószínűsítem tehát, hogy kézen fogja, és az ajtóig vezeti a jó lelkű diatóm a nehézfémet. "Az apró hengerek erős negatív töltésükkel vonzzák és elnyelik a baktériumokat, gombákat, vírusokat, endotoxinokat, gyógyszer- és növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket. Csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a szervezetből." Tehát most már tudjuk, hogy egy baktérium, vagy vírus, negatív töltésű. Ugye az megvan, hogy az említett dolgok nem molekulák, hanem élőlények? Egy kutyának, vagy egy sündisznónak milyen töltése van? Mágnessel tudok vakondokot fogni?! És ez még csak egy abból a fogalomzavar-halmazból, ami kiüti az akár csak átlagosan művelt ember szemét. Ez kérem, a megtévesztés csúcsiskolája, ahol olyan zavarba merítik az embert, ami már egy kicsit sok talán...

A következő állítás nem kevésbé vérlázító: "...fő alkotóeleme az emberi szervezet számára hasznosítható amorf jellegű szilícium-dioxid (94%), ami részt vesz a csontok és a kötőszövet felépítésében, hiánya esetén nem szívódik fel megfelelően a kalcium." Bizonyítottan az emberi szervezet a szilícium-dioxidot sem felvenni, sem pedig hasznosítani nem tudja; átalakulás nélkül kiürül a szervezetből. Semmiféle felszívódással járó élettani hatása NINCSEN. NEM fogja megelőzni az ízületi gyulladást, a kötőszövet öregedését, a ráncok, és a narancsbőr kialakulását. Pont úgy ahogy bejutott a szervezetbe, úgy távozik is belőle! 

Nem lép reakcióba semmivel sem, a szájon át bekerült mennyiség általában minden mellékhatás nélkül, a széklettel távozik.

Nagy mennyiségben megkötheti a vizet, ezáltal enyhe székrekedést okoz. És ennyi. Szinte minden kovaföld-forgalmazó azzal turnézik, hogy Adolf Butenant 1939-ben azt mondta, hogy szilícium-dioxid nélkül nem lenne élet a Földön. Azonban ennél gusztustalanabbul kiragadott mondatot is ritkán látni. Való és igaz, hogy nem lenne élet, de nem azért, mert annak bevitele nélkül nem lenne élet, hanem mert egy sejten belül ezrelékben ugyan, de  előfordulnak elő a mikroelemek vagy nyomelemek, melyek nélkülözhetetlenek, hiszen legtöbbjük az életfolyamatokhoz szükséges makromolekulák egy-egy alkotója. Hiányuk esetén a sejt képtelen felépíteni néhány fontos vegyületét. És ilyen a szilícium is. A növények közül a kovamoszatok és a zsurlók sok szilíciumot építenek be sejtjeik falába. Az állatok közül a kovavázas egysejtű eukarióták és szivacsok életműködéseihez szükséges.

És mi emberek vagyunk, nem kovamoszatok, sem pedig eukarióták, még akkor sem, ha egyesek  szellemi színvonala nagyon hasonlatos amazokéhoz.

De akkor mégis, honnan lesz bennünk szilícium?

Ez igen bonyolult, ugyanis a táplálékokkal kovasav formájában bejutó szilíciumot sem tudja a szervezet feldolgozni, viszont a sokféle ételben és italban előforduló metakovasav formájában érkezve könnyen felszívódik. A bór, a kalcium, a magnézium, a mangán és a kálium jelenléte növeli a szervezet metakovasav-felszívódás képességét. A legfőbb metakovasav-forrásunk a hagymafélék, de tény (tudományos tény, nem TÉNY!!44!44) hogy a növényi eredetű táplálkozás több szilícium felvételére vezet, mint az állati eredetű. Kimutatták, hogy a rostszegény, főként állati eredetű élelmiszereket fogyasztók napi szilíciumfelvétele 21 mg, míg a rostban gazdag étrend átlagosan 46 mg szilíciumot tartalmaz. Hazánkban szilíciumellátottságra vonatkozó vizsgálatokat még nem végeztek, mindazonáltal a honi táplálkozási szokások figyelembevételével nem zárható ki a csökkent szilíciumfelvétel és a következményes szilíciumhiány. 

Szóval csókolom, nem pörköltet meg rántott húst kéne enni minden nap, aztán arccal és nyitott szájjal beleállni a homokozóba, hanem étrendünkbe be kell iktatni a rendszeres zöldség -és gyümölcsfogyasztást is!

Most akkor robottá alakulok ha arccal beleesek egy homokozóba?

"Rendszeres használat során a szilícium-dioxid beépül az artériák (falába)..." Ennél felháborítóbb dumát is ritkán találni az interneten. Ha ez még így is lenne, a szilícium-dioxid vajon honnan tudja, hogy nem kell tovább épüljön az artériák falába, és zárja el azokat idővel? Hogyan épülne az érfalakba egy az erek számára idegen anyag? Csakmert a szervezetünk tartalmaz szilíciumot (egy 70 kg tömegű felnőtt szervezete mintegy 1,4 g szilíciumot tartalmaz, amelynek legnagyobb része az emberi kötőszövetben található), akkor már azt megpróbálja mindenhova begyömöszölni ha találkozik vele? Ez nem így megy. Tekintve hogy a szervezetünk, mint azt fentebb írtam, NEM tudja közvetlen, szilícium-dioxidból hasznosítani a szilíciumot, így aztán azt ha ilyen formában kapja, nem fogja beépíteni sem. Mint írtam korábban: a kovaföld SiO2-je nem lép reakcióba semmivel sem, a szájon át bekerült mennyiség általában minden mellékhatás nélkül, a széklettel távozik.

A Nyák

És végül, de nem utolsó sorban, jön a nyák. A hazugság szerint, a bélfalakra lerakódott nyák miatt, a táplálék nem tud felszívódni, de ezt a nyákot ledörzsöli a diatóm. Megsúgom, a bélfalakra SEMMIFÉLE nyák nem rakódik le. Ha nem tudna felszívódni a táplálék, akkor hova lenne? Kiizzadjuk? Tegnap is pacalpörköltet izzadtam meg kovászos uborkát... A másik problematika, hogy az emberek nem tudják, de immunrendszerünk egy roppant fontos része a belek falánál helyezkedik el, melyet sűrűn behálóz a nyirokrendszerünk. Ha igaz lenne a gonosz nyák létezése, relatíve hamar olyan szinten elmérgesedne a szervezetünk, hogy annak élettani hatása nem pusztán a gyomorrontás vagy a nem elég fényes haj és köröm lenne. De az a helyzet, hogy a Nyák nem több mint legenda. És a tisztelt vevő, simán elhiszi egy ingyenélőnek, mert félti a kis egészségét, életét. Magyarázatot nem kapunk arra, hogy honnan is keletkezik a Nyák, hogyan kapcsolódik a bélfalakhoz, és hogyan képes ott maradni.

Ugyanis a kitalált baromságot nem kell megmagyarázni, csak eladni.

Átverlek, ha addig élek is! Nézd, itt ez a tanulmány!

Tovább gurulván az átverés sztrádáján, a kovaföld esetében találkozunk a lehető legvisszataszítóbb cselekedettel. Mikor az ingyenélő tudományos cikkeket lobogtat, bizonyítandó elvetemült ökörségeit. A legtöbb kovaföld-árús ezt a publikációt linkelgeti előszeretettel, mely a diatómföld fogyasztásának esetleges pozitív élettani hatásait kutatta. Azonban sokaknak, elég is az bizonyítékként, hogy ez publikálva lett. Az írás utolsó mondatát idézve: "Placebo-controlled studies will be necessary to confirm our findings." Nem várom el senkitől, hogy tudjon angolul, de a földkereskedő számít rá, hogy még megnyitni is lusták lesznek az áldozatai a linket, nem hogy beleolvasni, vagy tudni idegen nyelveket. Szóval tessék: "Placebo-kontrollált kutatások szükségesek, hogy igazolják amit felfedeztünk".

347399_1291650291_280x210.jpg

Elárulom: a publikáció, sosem vett részt nyílt bírálati eljárásban, és az említett kutatások azóta sem történtek meg. Ez nem bizonyíték, hanem papírfecnire körmölt vélemény ilyen formában. Egy földárús cég azt a pofátlanságot meri állítani, hogy a kovaföld segít az Alzheimer-kóron. És mindehhez linkeli ezt a tanulmányt bőszen. Amely a nehézfémek az ivóvízből való kinyerésének lehetőségével foglalkozik, diatóm-föld segítségével. Egyetlen szóval nem említ semmiféle betegséget. Főleg nem az Alzheimer-kórt. Viszont a GVH, na az nem lenne ennyire könnyen hülyére vehető...

A poszt elborzasztó apropója...

...az az volt, hogy egy ilyen hihetetlen szintű, pofátlan, és gusztustalan átverést, simán felkarolt az Origo portál a napokban. Újabb csapás, a théta-healinget, oltásellenességet, autizmus-gyógyítást reklámozó médiától. Gondolom nem keveset fizetett a megbízó az Origonak, hogy megszülessen a PR-cikk. De az internetet sokat használók elég gyakran találkoznak a TENMAG Perui kovafölddel. Elképesztő marketinggépezet működik az átverés mögött. Egy dolog hogy félhülyére keresi magát a Mindenség Kft., mikor 300 gramm, több szinten is bizonyítottan hatástalan földet ad el 3000 forintért (akciósan!), de még kijátszotta időközben a vallás és a MAG kártyát is. Sokan támadtak az utóbbi időben, hogy a MAGkodást pofátlanul, és jogtalanul támadom, pedig ismét megmutatkozott, hogy az átverések egyik legforróbb melegágya az embereket ezen az úton megvezetni. A banda által működtetett Facebook-csoportban, a TEN-ben, a megnyilvánulásait bármely hittérítő megirigyelné. 

lol.png

 

Ezen az ál-ájtatosságon keresztül (hiszen földet ad el embereknek) egész embertömegeket tud bevonzani a konteó-maffiába. Viszont hadd hagyjak itt pár idézetet:

    „Vigyázzatok, hogy senki meg ne tévesszen titeket” (Máté 24,4)  

„Avagy nem tudjátok, hogy a gonoszok nem öröklik Isten királyságát? Ne tévelyegjetek: sem a szexuálisan erkölcstelenek, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem férfi prostituáltak, sem homoszexuális bűnözők, sem tolvajok, sem kapzsik, sem iszákosok, sem rágalmazók, sem csalók nem öröklik Isten királyságát” (1Kor 6,9.10)

„A gonosz emberek és az ámítók rosszról rosszabbra jutnak, megtévednek és megtévesztenek” (2Tim 3,13)

Majd a vallás kártya után kijátssza a MAG-kártyát is.

lel.png

Sumer-magyar mi?

Erre tessék drága sumer istenfélő barátaim, itt az olcsó föld. Te csak zabáld, én majd elköltöm a pénzedet! Köszönet érte, áldás! <3 

 

És akkor még maradt pár elgondolkodtató kérdés. Ha a ma ismert kovaföldek legfeljebb 90%-ban tartalmaznak szilíciumot, és a vérMAG kft. forgalmazta kovaföld 94%-os tisztaságú, akkor:

  • A maradék 6%-ban még ha 2% vas-oxid is van, akkor a fennmaradó 2% alumínium-oxid. Nem úgy volt hogy ez eltávolítja az alumíniumot a szervezetből?!
  • A maradék 6% micsoda? Erről hol találok tájékoztatást? Miért ad el nekem valami olyat, amiről nem tudom hogy mi van benne?
  • Most akkor az Origo bűnpártol?

Ezen felül érdekesség, hogy Magyarország is rendelkezik kovafölddel. Például az Ediafilt Kft. foglalkozik annak kitermelésével, akiktől nagyon jó képet kapunk annak összetételéről, ha a fenti link aljára görgetünk. És valahogy így kéne kinézzen egy korrekt tájékoztató ebben az esetben.

Felhasznált anyagok:

http://www.tenmag.hu/kosarba/perui-kovafold-5

http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=1263

http://tudatosvasarlo.hu/eszam/e-551-szil-cium-dioxid

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0304420304001859

http://hol.sagepub.com/content/early/2015/11/30/0959683615612589.abstract

http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=149246

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujramegujraarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr7712492193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor 2016.07.28. 12:55:03

Porból lettünk, porrá leszünk,
kovaföldet porként eszünk!

KisKirály 2016.07.28. 13:09:41

Igazából belélegezve elég veszélyes a tüdőre ez a finom por. De mivel kötve hiszem hogy a föld-evők kitartóan inhalálnák a dolgot, ezért nem került bele az anyagba. De van aki macskaalomként használja. Nem érdemes. Annyira finom por, hogy simán belengi a légteret, és akkor már szipákolja a közelében élő ember (és állat).

vanvelemenyem 2016.07.28. 16:22:26

Bennem pont ez merult fel: a belegzes. Vegulis, lehet, hogy ez az uj, rejtett, Nemzeti Nepessegszabalyozo Hivatal, mas neven. Az emberek onkent megveszik, es mivel belelegezve "jobb" de legalabb azonos hatasu mint az azbeszt, ezert remekul megoldodik a nyugdijfizetes-kerdes. Ha az origo hajlando volt igy lehozni...en el tudom kepzelni, hogy ez a cel.
:)

KisKirály 2016.07.28. 17:22:32

@vanvelemenyem: a lesz-e zombi apokalipszis című írást ajánlom figyelmedbe :D

vanvelemenyem 2016.07.28. 17:35:17

@KisKirály: nem regota kovetlek, de azt hiszem, mar a legtobb posztodat elolvastam. Igen, kovetlek, mint az nsa. Vagy kgb. Vagy izeee.
Halabol az irasaidert, mert tetszenek, kuldenek egy kis oceani levegot befottesuvegben. Tudod, tisztitja a horgoket, meg a sejteket, es csak neked es csak most felaron, igy tiszta lesz a zsebed is. De kapcsold ki a mobilodat mert akkor a sugarzas rontja a hatast. Vagy mit. :-D

na__most__akkor 2016.07.30. 06:13:14

Egyetek szart. A legyek is milyen jól megvannak vele.

Te meg, ""@vanvelemenyem"": írjál MAGYAR ékezeteket. Merthogy magyarevagy vagy mialófaszevagy...

-Halabol az irasaidert- -horgoket- -sugarzas- -regota- -Vegulis- -belelegezve- stb...

Wernher von Braun 2016.07.30. 06:39:45

Nekem sincs ekezet pl mert nem magyar a kis eszkoz...te gyoker paraszt

Hóhér az utolsó barátod 2016.07.30. 07:12:11

MAG, az a román webáruház, aminek nincs magyarországi irodája sem?
Origo meg egy ideje a fideSS szócsöve, semmi meglepő nincs abban, hogy ilyen baromságokat is lehoznak.

Hóhér az utolsó barátod 2016.07.30. 07:14:14

@Wernher von Braun: van mobilod? Írjál arról, ne a céges gépről te gyökér paraszt! Azon be lehet állítani ékezetes billentyűzetet is.

wmiki 2016.07.30. 07:57:46

Fikázza az index, lehet én is kipróbálom.
Hiszen tudjuk jól:
Tudomány = folyamatos hazugságok sorozata.

enigma.enigmaticus 2016.07.30. 08:02:22

Ritka, amikor egy cikknek igaza van. Most ez az. És amit kovaföld címen művel a reklám gépezet, az azonos a mágneses matrac és társaival. Lehúzó átverés, a hülyeségre építve.

Boka1 2016.07.30. 09:07:19

Köszönjük a cikket. A gyógyszergyárunk felajánl a szerzőnek egy ingyenes tanzániai " orvos kongresszust". Szafari ruháról, költőpénzről gondoskodunk. Természetesen reklám szerződést is kötünk egy vitamin készítményünk hirdetésére. Köszönjük együttműködésüket!

VálaszdaJövőt 2016.07.30. 09:26:42

A cikk jó. DE azért érdekelne, hogy honnan ered az a makacs hit a szerzőben, hogy az áru, árus, árul szavakat bárhol, bármikor is hosszú ú-val kellene írni...

Artie 2016.07.30. 09:27:26

Sokkal hitelesebb lenne, ha nem ötven helyesírási hiba lenne benne, csak mondjuk tíz.

Dr_utcai_arcos 2016.07.30. 09:54:44

Ezzel is csak egy a baj, hogy nem én találtam ki, hogy a sok baromnak homokot adjak el zsacskóban :(...

mindenannyi 2016.07.30. 10:13:02

Köszönet a cikkért, nagyon jó lett!
Kár, hogy ez is csak egy gondolkodó kisebbséget fog megtalálni, mint az összes többi ilyen cikk. Cáfoljatok meg, de nekem az a tapasztalatom, hogy aki hinni akar a csodaszerekben, azt észérvekkel nem lehet meggyőzni. Melóhelyen olyan emberek vesznek körül, akik az egészséges szkepticizmust hírből sem ismerik. Az egyik mindenben összeesküvés-elméleteket lát (fujjfujj gyógyszergyárak) a másik jósnőhöz jár, a harmadik fülgyertyázik (igen, elmondtam neki, hogy átverés de nem érdekli), a negyedik szerint minden betegség lelki eredetű, stb. Na ők inkább hinni akarnak, mint gondolkodni. Egy ilyen cikket el se olvasnának, mert kirántaná őket a valóságba.

Zsolt01 2016.07.30. 10:26:31

"0,293 nanométeres rácsméretű vas-molekulát" Tessék?
(Nincs olyan, hogy vas-molekula. A vas ionok formájában szokott oldatban lenni, molekulákat (önmagában) nem alkot. A 0,293 nm pedig a fémes vas elemi cellájának élhosszúsága, ami pedig szilárd vas esetén érdekes.)
Az oldatban lévő vas ionok mérete ennél sokkal kisebb, a lényegen így nem sokat változtat, csak elég ciki hülyeségeket írni egy ilyen cikkbe...

Boka1 2016.07.30. 10:28:15

@mindenannyi: van egy orvos/ gyógyszer fétis Magyarországon. Aki rögtön gyógyszert vesz be egy fejfájásra vagy derék fájásra, az az a népréteg, akinek az Aldi olcsó. Aki gondolkodik, az előbb az okokat keresi meg ( többnyire lelki, fizikai). Nézd meg pl. a környezetetben a rák betegeket! Menj bele az életükbe, milyen lelki trauma érte őket? Azt gyógyszerekkel gyógyítani nem lehet. Az orvos is csak kezeli a betegséget, nem gyógyítja. A kezelés szó eredete a kéz rátétel ...

Boka1 2016.07.30. 10:33:47

@Zsolt01: az csoda, hogy szkeptikusok eljutottak odáig, hogy vas van a vérben. Amikor a mágneses karkötőt fikázó cikk jelent meg itt, akkor a parasztja azt kérdezte, ugyan má' mi a fenét mágnesez?

Hóhér az utolsó barátod 2016.07.30. 10:37:35

@Boka1: rajtad sem végeztek még MRI vizsgálatot, ugye? Mi is lenne veled... az MRI-ben nagyon erős mágnesek vannak, kiszívnák a vasat a véredből. (Meg esetleg kimutatná, hogy nincs agyműködésed :D)

Hóhér az utolsó barátod 2016.07.30. 10:38:56

@Zsolt01: Köszi. Éreztem én, hogy ez nem stimmel, de azt hittem, én tudom rosszul (elég rég tanultam ilyesmit)

HgGina 2016.07.30. 10:46:10

@Hóhér az utolsó barátod: az eMAG, szerintem kevered valamivel.

Egyébként nem értem, mi a szerző baja a nehézfém kifejezéssel? Vagy csak nem érti a (sic!) kifejezést se.

@Zsolt01: és akkor a különböző rácsszerkezeteket még nem is említetted. De lehet, hogy a szerző a piritet oldott föl lúgosított ásványvízben. :D

HgGina 2016.07.30. 10:53:44

@Wernher von Braun: csak szerényen említeném, hogy az eszköz és a magyar ékezet nem összefüggő két dolog. A progi, az ige. Ilyen alapon magyarul, mint magyar eszközön legfeljebb a Primo vagy a Proper gépeken írhattál volna. Bár azok is japán, tajvan, szovjet és amerikai alkatrészekből álltak.
Ezt ügy 1982 óta illene tudnod.

HgGina 2016.07.30. 10:56:20

Klassz a válaszmezőben a fehér alapon világosszürke betűket olvasni hibakereséskor. A kedves szerzőnek inkább gondolkodnia kellene hülyeségek firkálása helyett!

Boka1 2016.07.30. 11:04:48

@Hóhér az utolsó barátod: szegény Galilei milyen csúnya égési sérüléseket szenvedett, amikor a hivatalos tudománnyal szemben előállt azzal a baromsággal, hogy a Föld gömbölyű..,

qwertzu 2016.07.30. 11:27:54

@Boka1: Na ez sokat elmond rólad. A hivatalos tudomány soha nem állította, hogy a föld ne lenne gömbölyű.

qwertzu 2016.07.30. 11:30:33

@Boka1: Jah és nem is égették meg, kevered Giordano Brunoval. Akit nem a csillagászati tanai miatt égettek el.

Boka1 2016.07.30. 11:33:46

@qwertzu: azt nem, csak, hogy lapos... Azért emlékszem, hogy 20 éve a paraszt még bunkofonnak hivta a mobil telefont, most meg már az állami alkalmazottaknak is meg a nyugdíjasoknak is az van. A világ fejlődik...sajnos....

Boka1 2016.07.30. 11:34:37

@qwertzu: lehet, hogy meg sem halt...

KisKirály 2016.07.30. 11:49:28

@HgGina: az hogy nincsen konszenzus arról, hogy mi is az a köznyelvbéli nehézfém fogalom. Idézek csak neked: "Magát a „nehézfém” elnevezést az IUPAC egy technikai jelentésében „téves értelmezésnek” nevezi az egymásnak ellentmondó meghatározások és a „koherens tudományos alap” hiánya miatt." Egyébiránt semmi több nem vagy, mint random kötekedő. Tanulj, alkoss, utána beszélj. Addig meg edd csak a földet ;) És nekem te ne siccegj.

Minden más hiba elég gáz, kémiabeli végzettséggel a vas téma tényleg elcsúszott kicsit. De aki dolgozik hibázik is - majd javítom. Nem mintha változtatna a helyzeten, hogy tényleg nem fémdarabok úszkálnak a vérünkben. Bár nem kevésbé irreális elképzelés, mint amiből kiindultunk :V

KisKirály 2016.07.30. 11:55:41

@Boka1: nem ajánlanám a spirituális rákgyógyászatot. Nem túl hatékony tudod. Ez az állandó vergődésetek, hogy a modern orvostudomány csak tüneteket kezel, okot nem, ez nagyon tré. Orvost, kórházat, rendelőt (szerencsére) még gondolom te sem láttál. Az, hogy a nép zabálja a kódrexet, mert az immunrendszere úgyis legyőzi majd a nyűgöt, de addig sem prüszköl meg folyik az orra, megint más tészta.

qwertzu 2016.07.30. 12:03:53

@Boka1: Soha nem állították hogy lapos. 1490 körül is csak a kerületéről volt vita.

wmiki 2016.07.30. 20:59:35

@KisKirály: jogos, elvégre csakis az akadémikus orvoslás rákgyógyítása a jó.
A tévedhetetlen tudománynak hála, a kemoterápia hatékonysága 100%-os, igaz?
Lesz majd erről is cikk?
Mert vannak hülyék, akik ebben is kételkednek :(

butyko 2016.07.31. 01:20:19

@Boka1: Galilei ágyban,párnák közt hunyt el.Giordano Bruno-re gondolsz,akit tényleg megégettek eretneknek bélyegzett tanai miatt.

eßemfaßom meg áll 2016.07.31. 12:58:50

ha wmiki egy vagyonért elkezd földet zabálni, már megérte a posztot megírni :)

KisKirály 2016.07.31. 16:40:37

Bírom ahogy 100%-os hatékonyságot remélnek bármitől is. Ilyenekor általában felhozom a saját gyógyszeremet, amibe még bele is dögölhetek. De viszont tök jól érzem magamat tőle. Másik opció: egy hit/homeo/ezo/angyal/varázs/növény/masszír-gyógyító kezei alatt relatíve hamar megdögölhetek. A választás adott. Ha az emberek elégedetten és nyugalommal halnak meg korábban, hát, gratulálnék hozzá, de ez undorító.

eßemfaßom meg áll 2016.08.01. 01:14:44

@Boka1: " lehet, hogy meg sem halt... "

de meghalt ágyban párnák közt jómódúan és ünnepélyes keretek közt temették el egy templomi kriptában

Gondolom te büszkén vallod "a tudatlanság áldás" elvét.

wmiki 2016.08.01. 07:57:23

@eßemfaßom meg áll: elvégre a szent tudományban csak a hülyék kételkednek **

@KisKirály: te hülye vagy?
A tévedhetetlen tudomány eljárásai, hogyan NE lennének 100%-os hatékonyságúak?
Ami sziklaszilárd bizonyítékokon alapul, annak csak biztos kimenetele lehet, nem?
A kórházakban, az ingyenes kezelések, teljesen veszélytelenek, és megmentik a pórnép életét.
Különösen igaz ez a kemoterápiára!
Vagy nem így van?
Szerinted a szent tudomány, emberek életét veszélyezteti????

KisKirály 2016.08.01. 08:35:22

@wmiki: el kell keserítselek, nem csak biztos kimenetele lehet. Nem ismerjük máig sem 100% az emberi testet. Ironizálhatsz itt, de ez nem változtat a dolgon, hogy a tudomány jó esélyt ad hogy túlélj, az áltudomány pedig jó esélyt ad hogy megmurdelj. Senki sem állította a tudomány tévedhetetlenségét. Mindennek van mellékhatása. A kórházi kezelésnek ez, az, amaz. Amiről tájékoztatnak. Magyar egészségügyben ugyan ez sem feltétlen igaz, de ez nem Az egészségügy hibája. Az áltudománynak két mellékhatása van: az egyik hogy fáj a pénztárcádnak. A másik hogy eltolja a hatásos kezelés igénybevételének időpontját. Tudod te hány meg hány ember állít be a kórházakba, remegve a félelemtől, hogy meg fog halni, mert a <ide illeszd be a random humbug nevét> nem hatott, és nagyon rosszul van? És ilyenkor jön általában az, hogy az effektív kezelés már nem is effektív, mert nem egy végstádiumú betegre lett kifejlesztve. És már lehet is akkor hőbörögni, hogy mer' a zorvostudomány nem is hatásos! Persze hogy nem. Ha évekig húzod a betegséged kezelését, minden szarral, azt haluzva, hogy te jobban vagy, akkor nem az. Tovább megyek. Az áltudományt zabálók erre várnak. Hogy végre kimondhassák, az addigra valóban megcáfolhatatlan valóságot, verhessék a mellüket, hogy miközben méretet vesznek róluk a koporsóhoz, hogy "naugyehogyigazamvolt?"...

wmiki 2016.08.01. 08:44:15

@KisKirály: igazad van, ironizálok.
Az elvakult hitedet gúnyolom ki.
Tehát az államilag támogatott, dogmáit magoltató, pénzzel tömött tudomány nem tud megoldást adni betegség esetén, de azért ne keressünk más (spirituális) megoldást, mert az tudománykáromlás, és kinevetnek minket az internetes bölcsek.
Röhejes.

Hóhér az utolsó barátod 2016.08.01. 08:51:39

@wmiki: szánalmas, hogy pont egy ilyen ostoba féreg pofázik elvakultságról. :D

wmiki 2016.08.01. 09:01:58

@Hóhér az utolsó barátod: megértelek :(
Elvégre ti, indexes kommentelők nagy szakértői vagytok az ostobaságnak...
Csak az a baj, hogy továbbmennek, nem?

Hóhér az utolsó barátod 2016.08.01. 09:26:09

@wmiki: javasolnám, hogy a prosztata rákoddal se menj orvoshoz! Vagy ha beteg vagy, akkor azért mégis jó az a tudomány? (Jó, az elmebajoddal nem mész dokihoz, ez látszik, de amikor már fáj... :D)

wmiki 2016.08.01. 09:48:16

@Hóhér az utolsó barátod: miért ne mennék, hiszen a tévedhetetlen tudomány rák gyógyítási rátája 90% feletti!
Legalábbis az itteni prédikátor "jó esély"-űnek nevezte, akkor nyilván a rákból 90%, hogy meggyógyulnak, szent kórházainkban.
Minimum.
Mi más lenne a "jó"?

KisKirály 2016.08.01. 10:22:16

@wmiki: nem azért mert tudománykáromlás. Manapság, pontosan a tudomány az, ami saját hitelességét azzal építi fel, hogy önkritikát gyakorol. Egy-egy tanulmány hitelességét a szakértői bírálatok számával és minőségével mérik. A kérdés adott: az alterok is felülbírálják egymás hatásosságát, tehát ott miért nincsen konszenzus 1-1 módszer alkalmasságáról? Azért, mert a tudomány tényekkel foglalkozik. Kimutatható, mérhető tényekkel. Amik lehet egyes esetekben csak mondjuk 80%-osak, de abban a 80%-ban bízni lehet. Míg az alternatív tudományok nem rendelkeznek bizonyossággal. Főleg a gyógyászat területén. Az alternatív tudományok gyakorlatilag egyfajta pszichológiai kezelések, ahol a betegben nem az okot, hanem a tüneteket szűntetik meg, alkalmazván a placebó-effektust. Azonban az ok ott marad, a placebó által megnyugodott elmétől függetlenül ott dolgozik tovább a szervezetben. A tudomány a testtel, az alternatív izék az elmével foglalkoznak. És az emberek nem szeretnek kockáztatni. A megnyugtató tudat, számukra egyelő a gyógyulással. Kár, hogy a testük számára nem. Tehát most akkor vessük össze a kettőt. Míg a tudomány 80% eséllyel megszünteti az okot, ami a tüneteidet, és a fizikumod romlását okozza. Az áltudomány 100% eséllyel jobb hangulatba hoz, de nem szünteti meg az okot. És most ezzel lehet vitatkozni, hogy az ok inkább mentális, mint fizikai. A gond ezzel az, hogy ez egyszerűen nem így van.

KisKirály 2016.08.01. 10:30:03

Érdekelne mondjuk egy statisztika, hogy mentális betegséggel élők hány százaléka él valamely súlyosnak tekinthető fizikai betegséggel. A világ egy tizede paranoiás. Zabálják a hasztalan táplálékkiegészítőket, és közben hiszik, hogy ATTÓL egészségesek. Pedig valójában kutya bajuk azon túl, hogy paranoidok. Pedig hát az alter elv szerint, nettó rákosok kéne hogy legyenek, vagy más halálos betegek, ha már az elméjük ennyire beteg. Igen, tudom, most valaki mindjárt levezeti, hogy egy csomó élen járó tudós terminális betegséggel él, tehát tuti ők az őrültek. Így szülitek meg a saját világotokat, ahol az őrület a normális állapot. A szcientológusok is azzal kampányolnak, hogy nincs is mentális betegség. Azok a szcientológusok, akik szerint egy űrlény fingotta az emberiséget a szét-atombombázott Föld vulkánjaiból életre. Lol.

wmiki 2016.08.01. 10:30:56

@KisKirály: világos:
most arról prédikálsz, hogy bár a (pénzel tömött) tudomány folyamatosan hazudik, és gyógyítási hatékonysága a 80%-ot sem éri el, de azért ne foglalkozzunk más módszerekkel, mert ott nincs (pénz) konszenzus...
Aham... értem...
Elárulnád te mely alternatív területekbe ástad bele magad, és mennyit foglalkoztál a témával?

Amúgy azt is ironikusnak tartom, hogy bár elismered, hogy a tudomány folyamatosan téved, de azért te ex catedra kijelentéseket teszel.
Persze a hívek minden szektában így viselkednek.

eßemfaßom meg áll 2016.08.01. 10:33:06

@wmiki: Egyél földet miki én nem irigylem tőled

eßemfaßom meg áll 2016.08.01. 12:38:01

@wmiki: " a tudomány folyamatosan téved"

a tudomány legnagyobb tévedése jelenleg az, hogy olyan jól megcsinálták az informatikát azok a hülye tudósok, hogy még az ilyen teféle elmebetegek is képesek használni.

Persze ha kiderül, hogy te nem mindenféle tudósok kemény munkájával létrehozott számítógép segítégével irod a baromságaidat hanem egy szeretetből és szivárványból manifesztálódott spirital-comuteren és nem az interneten keresztül töltöd fel a hozzászólásaidat hanem az Isteni Gondviselés Uploaderét használod akkor nem szóltam.

KisKirály 2016.08.01. 12:40:23

@wmiki: Látom egy kicsit téveszmés vagy. Példaszámokat használtam, feltételeztem azt, hogy meg szeretnéd érteni a mondandómat, és nem csak fröcsögni. De látom csak fröcsögni jöttél. Ezért nem szeretek beszélgetni veletek - mert nem lehet. Ha felül tudnál kerekedni a paranoiádon (nyugi, tudom, nincsen betegségtudatotok, és hogy feleslegesen írok, de azért ezt még lekörmölöm), nem ezt fölözted volna le a mondandómból. De nem baj. Éljetek a másik világban, kiszelektáljátok magatokat a társadalomból. Egy teherrel kevesebb. Legalább a sok rosszindulatú, vagy téveszmés kuruzsló is éhen murdel. Bármely alternatív területbe ásom bele magamat, ott megállok a vele való foglalkozásba, mikor egyértelműen a természet rendjének ellentmondó állításokat tesz. Tudod, ez egy kognitív funkció, hogy az ember az egyértelmű irrealitásokat képes-e a helyén kezelni, vagy benyeli mint egyesek a kovaföldet. Tévedésből tanulunk drága barátom. Vagy azt hiszed, kigördül valami, és instant működik? Látom fogalmad sincsen arról, mi az az in vitro/in vivo. A fő probléma ezen a területen, hogy bár minden szervezet más, mégis egyengyógyszereket készítünk. Ez az orvoslás jövője, a személyre szabott gyógyászat, ami a hibaszázalékokat a nulla felé fogja közelíteni. Amúgy azt is ironikusnak tartom, hogy az általad (gondolom) ajnározott spiritualitás helyett, melyben az angyalok keverednek a szellemekkel, rezgésekkel, energiákkal, mágiával, és hittel, még te szektázod le a tudományt. Ezen gondolkodj el talán. Nagyon kifordult a világnézeted, a szektáns te vagy, bármennyire is kellemetlen ezt "hallanod". Ott vannak például az oltásellenes szekták, melyeknek tagjai a hű vezérüket követik akár a gyermekük halálába is. Ennyit erről. A pénzzel tömött tudományról annyit, hogy az a tudomány nagyon nagy részt hatékony. Amerikában a homeopátiás szerek és gyógynövények az elmúlt években lassan több profitot termelnek, mint a gyógyszeripar (amennyiben igényled, erről mutatok anyagot neked), nulla hatásfok mellett. A betegségeiktől agyonterhelt, de legalább tünetmentes emberek aztán szépen produkálják a legkülönbözőbb autoimmun folyamatokat, miközben jólelkű gyógyászaik összerogynak a lóvé alatt. Ennyit erről.

KisKirály 2016.08.01. 12:45:15

@eßemfaßom meg áll: ceep calm, Wmiki pusztán a spirituális erők segítségével manifesztálja ide a kommentjeit. Nincs szüksége a velejéig romlott tudomány PC-jére, hogy a szektáns tudományb**iknak jólmegaszonnya a frankót.

wmiki 2016.08.01. 13:20:27

@KisKirály: :(
Beszélj lassabban (kevesebbet), tudod, mi buták nem értünk meg egyszerre sok dolgot.
Itt el is akadtam a kommentedben, amikor arról prédikálsz, hogy: "egyértelműen a természet rendjének ellentmondó állításokat tesz."
ezek szerint a te vallásod, a tévedhetetlen tudomány, ami sosem téved, már mindent is tud a világról?
Vagy hogy határoztad meg, hogy mi a természet rendje?
A szokásos, hasra ütéses módszerrel?

@eßemfaßom meg áll: honnan veszed, hogy én létezem?
Nem is lehet látni, akkor nyilván nem vagyok.
Sokkal logikusabb, hogy a kommentem véletlenül jelent meg.
Percenként több milliárd bit áramlik át a szervereken, a véletlen a leglogikusabb magyarázat.
A szent evolúció elmélet a teljes földi életet ezzel magyarázza, azt bekajálod?

KisKirály 2016.08.01. 14:26:18

@wmiki: nem. Fogom magam, és addig járok utána a dolognak, amíg a kritikát kiálló meglátásokat nem találok a dologgal kapcsolatban. Prédikálni nem szoktam, csak közlöm az álláspontomat. Nem tud mindent a világról (legalábbis szerintem), de bizonyítható módszerekkel a tudomány áll elő az eddig nem ismertről. A bizonyítás fontos része a talált dolog reprodukálásának, és annak a közösség számára átadhatóvá tétele szempontjából. És a tudomány (mint azt korábban írtam) jelenlegi célja a tömegek számára átadott megoldások, és nem a személyre szabott megoldások. Amint a <random dolgok összedarálva-ital> esetén bárki bizonyítja (!), és reprodukálja (!!), majd leírja, és képalkotói módszerekkel is bizonyítja, hogy a rákos sejtek elpusztultak maradéktalanul, a <random dolgok összedarálva-ital> legnagyobb támogatója leszek. Nem mellesleg, míg az evolúció a Föld tekintetében egy nyílt rendszer, addig a kommentek áramlása egy szervercsoporton belül zárt. Ne keverd a szezont a fazonnal, ez elég tré módja a csakazértisigazamlesz kiharcolásának :/

Hurri Kán 2016.08.01. 14:31:03

Hát én csak nézek itt, mint Braco!

wmiki 2016.08.01. 14:45:57

@KisKirály: Állj, állj, állj!
Ne ilyen gyorsan, mondtam, mi egyszerű elmék lassan fogjuk fel a dolgokat.
Tehát azt mondod, a szent tudomány, az bizonyít.
Előtte meg arról papoltál, hogy néha téved, akkor...
Ti, a tudomány nevű szektában, mit neveztek bizonyítéknak?
Ha valami bizonyítékokon alapszik, akkor hogyan tévedhet?

És ha nem tud mindent a világról (ráadásul a bizonyítékok terén is hazudozik), akkor amit "tud", azt honnan veszed, hogy tényleg úgy van?
Vagy csak ilyen erős a hited?

KisKirály 2016.08.01. 17:21:42

@wmiki: látom az egyszerű 1x1 elmék közé tartozol, akik számára fekete van és fehér, fenn és lenn, igen vagy nem. A hírneved általában megelőz, a blog egyfajta kitüntetésének tekintem, hogy megjelentél rajta. Vérkonteós figyelmét nehéz felkelteni. De nem tudok az egyszerűségeddel tovább diskurálni, mert nem fogok lemenni 1x1 szintre. Gondolom hiszel a homeopátiában. Úgyhogy kérlek, ültess egy okos embert egy kád vízbe, aztán hörpölgesd azt egy ideig, hátha az esze beléd száll. Szólj majd, ha a gondolkodásod nem korlátolt. Köszönöm szépen.

wmiki 2016.08.01. 18:08:59

@KisKirály: értem, tehát nem tudod elmagyarázni azt a vallást, amiben oly fanatikusan hiszel.
No mind1, a többi szektában ugyanígy viselkednek az elvakult fanatikusok, ahogyan te....

"Gondolom hiszel a homeopátiában."
Nyilván, ez tudományos tény, ahogy az atom egy és oszthatatlan.
Ha ilyen hittérítő vagy, akkor én sem zavarom tovább az eklézsiát az áhítatban.

wmiki 2016.08.01. 18:15:30

@KisKirály: (egyébként a Homoeopátia nem úgy működik, ahogy lefestett, de azok után, hogy a saját hitedet sem tudod elmagyarázni, miért pont ahhoz értenél, nem igaz?
Azért írjál csak arról is, mint a vas molekulákról...)

eßemfaßom meg áll 2016.08.01. 19:02:45

@wmiki: "A szent evolúció elmélet a teljes földi életet ezzel magyarázza, azt bekajálod? "

majd ha évmilliók alatt megjelenik egy wmiki komment akkor azt betudjuk a véletlenek összjátékának. Napi tucatnyi baromságot csak egy teremtő kéz billentyűzhet be a tudomány jelen állása szerint, vagyis létezel.

eßemfaßom meg áll 2016.08.01. 19:10:30

@wmiki: "egyébként a Homoeopátia nem úgy működik"

Ez tény a homeopátia nem úgy müködik. Meg máshogy sem.

KisKirály 2016.08.02. 08:34:58

@wmiki: el tudnám, de tök felesleges. Szalmabábokkal nem társalgok. Pontosan annyira értelmes veled kommunikálni, mint mondjuk sajtreszelővel maszturbálni. Érdekes, csak piszok mód kellemetlen és értelmetlen. Legyen hát tiéd az utolsó szó. És most mehetsz maszturbálni hogy lekommunikáltál egy szkeptikus kutyát. Örülök hogy örömet okoztam :) Te kis szektáns billentyűzetharcos :D Nekem száz meg száz jobb dolgom van, mint az egyértelműről vitatkozni valakivel, akinek az értelmi színvonala nem haladja meg egy döglődő cserebogárét. Nem azért nem válaszolok, mert nem tudok, hanem mert felesleges. Mivel Te tényleg egy fanatikus szektáns kisi izé vagy, mondhatok én amit akarok. Ugyan olyan értelmi terrorista vagy mint a többi. Sajnálatos módon szólásszabadság címszó alatt még nem vagytok a közösségekből eltávolíthatóak. Minek írnék a homeopátiáról? De most komolyan. Ha egy ember annyira ostoba buta eltévelyedett hülye, hogy azt hiszi a víznek van emlékezete, akkor arra már nem lehet mit mondani. Ezzel az erővel, a levegőnek miért nincsen emlékezete? Sőt, minden szervetlen vegyület emlékezik. A nátrium például emlékezik, hányszor össze lett vagdosva, meg megégetve lángfestés címszó alatt a kémiaórákon. És a nátrium dühös. Nagyon.

Hóhér az utolsó barátod 2016.08.02. 08:49:07

@KisKirály: többször felmerült, hogy csak troll, mert egy ennyire buta élőlény még a lélegzés megtanulására is képtelen, de minden jel arra mutat, hogy wmiki a kivételes biológiai csoda, bizonyíték a kreacionista világnézet igazságára vagy épp a Mátrix létére. Egyébként nem élte volna túl a születését követő 5. percet. :D
Ahhoz túl régi, hogy mesterséges (un)intelligencia legyen. ;)

KisKirály 2016.08.02. 09:38:10

@Hóhér az utolsó barátod: tudod kétféle konteós van. Az egyik, amelyik képes logikusan érvelni, nem személyeskedik, és elgondolkodtatóan lehet vele beszélgetni. Őket szeretem nagyon is. Képviselnek egy álláspontot, ami nem feltétlen mentális instabilitásukból született, egyszerűen másképpen gondolkodnak - ami számomra lenyűgöző. És ott vannak a vérkonteósok, a személyeskedő, logikátlan, szajkózó és sulykoló (mint ez a koma - nem akarom megszámolni hányszor írta le a szekta szót), igen/nem gondolkodású prokarióták. Nem szokásom senkit sem moderálni. Pont azért, amit Wmiki csinál itt; monumentumot állít saját szűklátókörűségüknek, nekem meg sem kell szólalni :)

Hóhér az utolsó barátod 2016.08.02. 09:48:24

@KisKirály: a konteost nem keverném a mentálisan sérült (n)agybetegekkel ;)
Bár kétségtelen, hogy van némi átfedés a két csoport között. Wmiki szimplán elmebeteg.

fordulo_bogyo 2016.08.22. 12:59:55

Nagyon jo es aktualis cikk, csak egy dolg fajdalmas benne egy biologus szamara. Kovetkezetesen "diatom"-ot irsz. Kerlek javitsd at "diatoma"-ra esetleg "diatóma"-ra.

KisKirály 2016.08.22. 13:05:35

@fordulo_bogyo: azon én is vakartam a fejemet, hogy ez úgy elég gyanúsan hangzik. Hiszen nem két atom méretűek a vázak. Megerősítettél a gyanúmban, köszönöm, javítva lesz amint akad időm rá.

fordulo_bogyo 2016.08.22. 15:45:47

@KisKirály:
Diatóma-föld
A diatómák (bacillariaceák) vagyis a kovasavtól áthatott sejtfalú moszatok, melyek a kovapáncélú radioláriakkal (protozoák) és kevés spongyatűkkel együtt néhol tetemes vastagságú telepeket alkotnak, úgy a legmélyebb tengerek fenekén, mint félig sós vagy édesvizekben is. Ilyen diatóma-telepek előfordulnak Franzensbad, Lüneburg és Planitz (Szászoszág) mocsáros turfás vidékein 2-30 méteres vastagságban, továbbá Berlin közelében, Auvergne, de kivált Columbiában Oregon tartományban, ahol eléri a 150 m. is. A földes, eldörzsölhető, liszt alakú agyag, kovasav vagy szenes (tőzeges) anyag által összetartott féleségűeket D.-nek; ha tiszta és porszerű, hegyi lisztnek (Bergmehl); ha finom palás Fripolinak (csiszoló-pala, ragadó-pala) nevezik; ebben több a radiolária és spongyatű, mint a diatómák váza. (Tokaj-Hegyalján, Mátrában mint

Read more: www.kislexikon.hu/diatoma-fold.html#ixzz4I4JZiRVC
süti beállítások módosítása
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <data:blog.pageTitle/> <b:else/> <b:if cond='data:blog.pageType != "error_page"'> <data:blog.pageName/> - <data:blog.title/> <b:else/> ERROR 404 - <data:blog.title/> </b:if> </b:if> ----------------------- */ a,abbr,acronym,address,applet,b,big,blockquote,body,caption,center,cite,code,dd,del,dfn,div,dl,dt,em,fieldset,font,form,h1,h2,h3,h4,h5,h6,html,i,iframe,img,ins,kbd,label,legend,li,object,p,pre,q,s,samp,small,span,strike,strong,sub,sup,table,tbody,td,tfoot,th,thead,tr,tt,u,ul,var{padding:0;border:0;outline:0;vertical-align:baseline;background:0 0;margin:0} ins{text-decoration:underline} del{text-decoration:line-through} dl,ul{list-style-position:inside;font-weight:700;list-style:none;} ul li{list-style:none} caption,th{text-align:center} img{border:none;position:relative} .clear{clear:both} .section,.widget,.widget ul{margin:0;padding:0} h1,h2,h3,h4,h5,h6{padding:0;margin:0} a:link,a:hover,a:visited{color:$(color.theme);text-decoration:none} :focus{outline:0} a img{border:0} #navbar-iframe{display:none;height:0;visibility:hidden} span.item-control,a.quickedit{display:none!important} body{background:$(body.background);color:#222;font-size:14px;font-family:'Open Sans',sans-serif;line-height:22px;padding:0;word-wrap:break-word} .preload{display:none!important} code{padding:2px 4px;font-size:90%;color:#c7254e;background-color:#f9f2f4;border-radius:4px} .archive .home-link,.index .home-link{display:none} .uk-post-title,h2.post-title,h3.wrp-titulo,.PopularPosts ul li a,.item .post-title,.static_page .post-title,.related-title a,.cmmwidget a,ul.post-nav span,.comments h4,.comments .comments-content .comment-header a,ul.post-nav{font-family:'Roboto',sans-serif} p.recent-des,.resumo span,.resumo a,.item .post-body,.static_page .post-body{font-family:'Open Sans',sans-serif} .status-msg-body{font-size:13px} .status-msg-wrap{font-size:13px;margin:0 auto 25px} .status-msg-border{border:1px solid #f0f0f0;opacity:1} .status-msg-bg{background-color:#fff} .status-msg-wrap a:hover{text-decoration:underline} #outer-wrapper{max-width:1130px;margin:0 auto;background-color:#FFF;} .row{width:1055px} #topnav{width:100%;height:50px;margin:0} .tm-head{margin:0 auto;height:49px;line-height:49px; border-bottom: 1px solid #eee;} .tm-menu{float:left} ul#nav {text-align: center;} #nav1 li{float:left;display:inline-block;line-height:49px;padding:0;margin-right:15px} #nav1 li a{ margin-right: 10px; font-family: 'Montserrat'; position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 400; text-decoration: none; text-transform: uppercase; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; color: #444;} #nav1 li a:hover,.tn-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} .tm-menu ul li a .fa{margin-right:5px} .tn-right{float:right;height:50px} .social-area{float:left;margin-right: 10px;} .tm-head #social-top{position:relative;display:block;margin-right:0} .tm-head #social-top ul{overflow:hidden} .tm-head #social-top ul li{line-height:50px;display:block;float:left;margin-left:15px;padding:0} .tm-head #social-top ul li a{display:block;float:left;text-decoration:none;font-size:14px;color:#222} .tm-head #social-top ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .tm-head #social-top ul li a:hover{color:$(color.theme)} #social-top .facebook:before{content:"\f09a"} #social-top .reddit:before{content:"\f281"} #social-top .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-top .vk:before{content:"\f189"} #social-top .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-top .twitter:before{content:"\f099"} #social-top .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-top .rss:before{content:"\f09e"} #social-top .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-top .youtube:before{content:"\f167"} #social-top .skype:before{content:"\f17e"} #social-top .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-top .tumblr:before{content:"\f173"} #social-top .vine:before{content:"\f1ca"} #social-top .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-top .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-top .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-top .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-top .behance:before{content:"\f1b4"} #social-top .digg:before{content:"\f1a6"} #social-top .instagram:before{content:"\f16d"} #social-top .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-top .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-top .codepen:before{content:"\f1cb"} .uk-search-header{ position: relative; height: 49px; margin: 0; padding-left: 20px; border-left: 1px solid #f0f0f0; font-size: 12px; float: right; margin-left: 10px; background: #fff;} .uk-search-header .fa-search{ color: #222; position: absolute; line-height: 50px; font-size: 14px;} .uk-search-header .uk-searchbox-header{height: 50px; border: 0; background-color: transparent; padding-left: 24px; font-size: 12x; color: #000;} #header-blog{padding:50px 0;background-color:#fff;position:relative; text-align: center;} .header-content{margin:0 auto;overflow:hidden} .header-logo img{height:auto;margin:15px 0 0;max-width:100%;margin: 0 auto;} .Header h1{color:#171717;margin-bottom:10px;margin-top:15px;font-size:30px} .header-ads{width:729px;max-width:100%;max-height:90px;float:right;margin:0} #ads-content .widget h2{display:none} #header-navigation{margin:0 auto;top:0;height:55px} .nav-wrapper{font-family:'Montserrat',sans-serif; width: 100%; margin: 0 auto; box-sizing: border-box; height: 55px; border-bottom: 1px solid #eee; border-top: 1px solid #eee;} .header-menu li.home-child{float:left;background-color:#000;height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;width:50px;text-align:center;margin-top:-1px;} .header-menu li.home-child a{height:50px;line-height:51px;font-size:22px;font-weight:400;color:#FFF} .header-menu li.home-child a:before{content:'\f015';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:normal} .header-menu li.home-child:hover{} #menu{display:none} #menu ul li{height:55px;display:inline-block;padding:0;margin-right:1px;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important; margin-top: -1px;} #menu ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li:hover a{color:#fff} #menu ul li a{height: 55px; line-height: 55px; padding: 18px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul > li > a .fa{margin-right:8px} #menu ul li.hasSub a:after{margin-left:8px;margin-top:0px;position:relative;display:inline-block;content:'\f107';font-family:FontAwesome;font-weight:400;font-size:11px;text-rendering:auto;transition:all .3s ease-out!important;-webkit-transition:all .3s ease-out!important;-moz-transition:all .3s ease-out!important;-o-transition:all .3s ease-out!important} #menu ul li.hasSub ul li a:after{display:none!important} #menu ul li:hover ul{left:auto;z-index:9999} #menu ul li ul{position:absolute;left:-9999px;z-index:9999;width:170px;margin:0;padding:0; text-align: left;box-shadow:0 1px 3px rgba(0,0,0,.3)} #menu ul li ul li{background-color:#fff;float:none!important;display:block;padding:0;margin-right:0;height:auto} #menu ul li ul li:hover{background-color:#000} #menu ul li ul#sub-menu li a{ line-height: 36px; text-decoration: none; height: auto; padding: 12px; color: #000; transition: all .3s ease-out!important; -webkit-transition: all .3s ease-out!important; -moz-transition: all .3s ease-out!important; -o-transition: all .3s ease-out!important; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 400; font-size: 13px; letter-spacing: 1px; text-transform: uppercase;} #menu ul li ul#sub-menu li:hover a{color:#FFF!important} #menu ul li ul li:hover a{color:$(color.theme)!important} #menu ul li,#menu ul li ul,#menu ul li a,#menu ul li ul#sub-menu li a i{outline:0;transition:all 0s ease!important;-webkit-transition:all 0s ease!important;-moz-transition:all 0s ease!important;-o-transition:all 0s ease!important} .selectnav{display:none} #selectnav1{margin-top:10px} select.selectnav{color:#fff;padding:6px 5px 5px;border:0;background-color:#292929;font:14px Roboto,sans-serif;cursor:pointer;width:100%;height:30px} .header-random{position:relative;float:right} .header-random li{list-style:none} .header-random a.rdn-icon{-webkit-transition:all .3s ease-out 0;-moz-transition:all .3s ease-out 0;transition:all .3s ease-out 0;background-color:#000;cursor:pointer;display:block;height:50px;text-align:center;position:relative;right:0;top:-1px;width:50px;border-radius:0} .header-random a.rdn-icon:before{color:#fff;content:'\f074';font-family:FontAwesome;font-size:16px;text-rendering:auto;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;line-height:50px} #content-wrapper{margin:40px auto;overflow:hidden} .error_page #main-wrapper{width:100%!important;margin:0!important} .error_page .sidebar-wrapper,.error_page .status-msg-wrap{display:none} #error-wrap{color:$(main.text.color);text-align:center;padding:60px 0 80px} .error-item{font-size:160px;line-height:1;margin-bottom:20px} #error-wrap h2{font-size:25px;padding:20px 0 10px} #error-wrap .homepage{padding-top:10px;display:block} #error-wrap .homepage i{font-size:20px} #error-wrap .homepage:hover{text-decoration:underline} #main-wrapper{float:left;overflow:hidden;width:700px;word-wrap:break-word} #feat-sec h2,#feat-sec .widget-content{display:none} div#feat-sec h2.title { display: none!important; } .box-title h2{display:block!important;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;margin-bottom:15px} .box-title h2 a{color:#222} .uk-featured-post{overflow:hidden;display:block;margin-bottom:25px} .uk-featured-post .uk-column1{float:left;width:67%;box-sizing:border-box;padding-right:20px} .uk-featured-post .uk-column2{float:right;width:32%} .uk-featured-post .uk-column2 .item2{margin-bottom:15px} .uk-featured-item{overflow:hidden;position:relative;padding:0} .uk-post-thumb{width:100%;height:150px;display:block;overflow:hidden;position:relative} .uk-post-thumb .uk-image{display:block;height:150px;overflow:hidden} .uk-column1 .uk-post-thumb,.uk-column1 .uk-post-thumb .uk-image{height:308px} .uk-post-caption{position:relative;width:100%;padding:10px 0 0;box-sizing:border-box} .uk-column1 .uk-post-caption{padding:18px 0 0} .uk-post-title{ margin-bottom: 5px; font-size: 16px; line-height: 22px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-column1 .uk-post-title{ font-size: 22px; font-family: 'Montserrat'; line-height: 28px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px;} .uk-post-title a{color:#222} .uk-post-title a:hover{color:$(color.theme)} .uk-post-meta{font-weight:400;display:inline-block} .uk-snippet span{margin-top: 0; color: #666666; font-size: 13px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px; font-family: 'Open Sans',sans-serif;} .uk-post-meta span{float:left; padding: 0; margin: 0; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .uk-column1 .uk-post-meta span{font-size:11px;line-height:1.3em} .uk-post-meta span strong{color:#222} .uk-post-meta span:after{content:"-";margin:0 8px} .uk-post-meta span.uk-date:after{display:none} .uk-column1 .meta-border{margin:3px 0 8px} .uk-post-thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .uk-post-thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } ul.roma-widget li { padding: 0!important; } ul.roma-widget { border: 1px solid #eee; } .about-me-widget { overflow: hidden; max-width: 100%; display: block; } .author-img { height: 150px; width: 150px; border-radius: 100%; margin: 0 auto 15px; overflow: hidden; text-align: center; } .author-img img { width: auto; } .author-description { margin: 0 2.5% 15px; text-align: center;} .author-description h3 { font-size: 16px; font-weight: bold; margin: 0 0 10px; text-transform: Capitalize; } .author-intro { font-size: 13px; line-height: 1.65; margin: 0 0 15px; } .about-me-widget .social-icons { font-size: 14px; text-align: center; } .about-me-widget .social-icons p { display: none; } .about-me-widget .social-icons a { color: #333; display: inline-block; font-size: 12px; width: 20px; height: 30px; margin: 0 1px; padding: 0; } .about-me-widget .social-icons a, .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #333333; } .side-menu .about-me-widget .social-icons a, .side-menu .about-me-widget .social-icons a:hover { color: #999999; } #ads-home{width:728px;max-width:100%;max-height:90px;margin:0 auto 25px;overflow:hidden} #ads-home .widget{line-height:0} #ads-home .widget h2{display:none} .post{display:block;overflow:hidden;word-wrap:break-word} .index .post,.archive .post{ margin-bottom: 40px; padding-bottom: 40px; border-bottom: 1px double #ebebeb} .index .post-outer:nth-of-type(1) .post{padding-top:0} .block-image{float:left;width:34%;position:relative;padding-right:20px;} .block-image .thumb{width:100%;position:relative;display:block;overflow:hidden} .block-image .thumb a{width:100%;display:block;height:250px} .block-image .thumb > a:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 100%; background-color: #000; opacity: 0; left: 0; top: 0; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .block-image .thumb:hover > a:before { opacity: 0.3; } .postags a{ font-family: Montserrat; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; font-weight: 400; font-style: normal; font-size: 11px; opacity: 1; visibility: visible; position:relative; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear;} .postags a{display:none} .postags a:first-child{display:inline-block} .postags {margin-bottom: 12px; } /*** About Widget ***/ .about-widget { float: left; text-align: center; width: 100%; } .about-widget > img { display: inline-block; margin-bottom: 25px; -webkit-border-radius: 50%; -moz-border-radius: 50%; -ms-border-radius: 50%; -o-border-radius: 50%; border-radius: 50%; } .about-widget > p { float: left; width: 100%; } .postags a:after { content: ''; display: block; position: absolute; width: 0%; left: 0; height: 1px; background-color: rgba(26,26,26,.6); bottom: -1px; -webkit-transition: width .3s linear; -moz-transition: width .3s linear; -ms-transition: width .3s linear; -o-transition: width .3s linear; transition: width .3s linear; } .postags a:hover:after { width: 100%; } div#meta-post { display: inline-block; } .published.timeago { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; } .post:nth-child(2) .postags a{background-color: #000000 !important; color: #fff !important;} div#meta-post:before { display: inline-block; content: '|'; margin-left: 7px; margin-right: 7px; height: -5px; color: #bbb; } .post-outer .postags a { color:#a77158 !important; } .post-outer .postags a:after { background-color: #a77158; } .retitle h2{margin:8px 0;display:block} .post h2 a {font-size: 22px; line-height: 28px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none;color:#000; background-image: linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -webkit-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-image: -moz-linear-gradient(0,transparent 0%,rgba(26,26,26,.6) 0); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom left; -webkit-background-size: 0% 1px; background-size: 0% 1px; -webkit-transition: background .2s linear; -moz-transition: background .2s linear; -ms-transition: background .2s linear; -o-transition: background .2s linear; transition: background .2s linear;} .post h2 a:hover{ -webkit-background-size: 100% 1px; background-size: 100% 1px;} .post_author_date{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-weight:400;line-height:23px;margin:0 0 25px;text-transform:uppercase} .post_author{font-weight:600;margin-right:5px} div.post_author_date a{text-decoration:none} .resumo{ color: #666666; font-family: 'Droid Serif'; font-size: 14px; line-height: 22px; margin: 0 0 10px;} .resumo span{display:block;margin-bottom:10px} .resumo a{background-color:#171717;color:#fff!important;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .resumo a:hover{background-color:$(color.theme)} .post .post-bottom { position: relative; font-size: 10px; padding: 10px 0 0; } .post .post-bottom .post-comment, .post .post-bottom .post-views { position: relative; display: inline-block; margin: 0 15px 0 0; text-transform: uppercase; } .post .post-bottom .post-comment a,.post .post-bottom .post-views { color: #B7B7B7; line-height: 1.42857143; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; font-family: 'Montserrat', sans-serif; } .post-views i, .post-comment a i { display: inline-block; margin: 0 1px 0 0; } .post-share-bar { display: block; text-align: left; line-height: 0; } .post-share-bar-inner { position: relative; display: inline-block; cursor: pointer; height: 32px; width: 32px; border: 1px solid #cbcbcb; border-radius: 50%; } .post-share-bar-inner:before { display: block; position: absolute; left: 0; top: 0; content: "\f064"; font-family: FontAwesome; line-height: 33px; width: 32px; text-align: center; font-size: 14px; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner:hover:before { opacity: .5; } .share-bar-total { display: inline-block; z-index: -1; pointer-events: none; line-height: 33px; white-space: nowrap; vertical-align: top; margin-left: 10px; color: #cbcbcb; -webkit-transition: all .2s linear; -moz-transition: all .2s linear; -ms-transition: all .2s linear; -o-transition: all .2s linear; transition: all .2s linear; } .post-share-bar .share-bar-el { display: block; background-color: #fff; padding-left: 2px; padding-right: 2px; position: absolute; opacity: 0; visibility: hidden; left: 0; top: 0; text-align: center; z-index: 1; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; backface-visibility: hidden; -webkit-backface-visibility: hidden; transition-delay: 0s; -webkit-transition-delay: 0s; } .share-bar-el i { display: block; text-align: center; font-size: 14px; height: 32px; width: 32px; line-height: 32px; border-radius: 50%; color: #fff; -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; transition-delay: 0s !important; -webkit-transition-delay: 0s !important; } .share-bar-el:hover i, .share-bar-icon:hover i { background-color: #111; border-color: #111; color: #fff; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el { visibility: visible; pointer-events: auto; opacity: 1; z-index: 0; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(1) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(2) { z-index: 2; -webkit-transform: translate3d(32px, 0, 0); -moz-transform: translate3d(32px, 0, 0); -ms-transform: translate3d(32px, 0, 0); -o-transform: translate3d(32px, 0, 0); transform: translate3d(32px, 0, 0); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(2) { -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); transition-delay: .1s; -webkit-transition-delay: .1s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(3) { z-index: 3; -webkit-transform: translateX(68px); -moz-transform: translateX(68px); -ms-transform: translateX(68px); -o-transform: translateX(68px); transform: translateX(68px); } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(3) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); transition-delay: .2s; -webkit-transition-delay: .2s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(104px); -moz-transform: translateX(104px); -ms-transform: translateX(104px); -o-transform: translateX(104px); transform: translateX(104px); z-index: 4; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(4) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); transition-delay: .3s; -webkit-transition-delay: .3s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(140px); -moz-transform: translateX(140px); -ms-transform: translateX(140px); -o-transform: translateX(140px); transform: translateX(140px); z-index: 5; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(5) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); transition-delay: .4s; -webkit-transition-delay: .4s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(176px); -moz-transform: translateX(176px); -ms-transform: translateX(176px); -o-transform: translateX(176px); transform: translateX(176px); z-index: 6; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(6) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(212px); -moz-transform: translateX(212px); -ms-transform: translateX(212px); -o-transform: translateX(212px); transform: translateX(212px); z-index: 7; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(7) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); transition-delay: .5s; -webkit-transition-delay: .5s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(248px); -moz-transform: translateX(248px); -ms-transform: translateX(248px); -o-transform: translateX(248px); transform: translateX(248px); z-index: 8; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(8) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); transition-delay: .6s; -webkit-transition-delay: .6s; } .post-share-bar-inner .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(284px); -moz-transform: translateX(284px); -ms-transform: translateX(284px); -o-transform: translateX(284px); transform: translateX(284px); z-index: 9; } .post-share-bar-inner:hover .share-bar-el:nth-child(9) { -webkit-transform: translateX(320px); -moz-transform: translateX(320px); -ms-transform: translateX(320px); -o-transform: translateX(320px); transform: translateX(320px); transition-delay: .7s; -webkit-transition-delay: .7s; } /* social color */ .icon-facebook i, .bg-facebook { background-color: #899DCE; } .icon-twitter i, .bg-twitter { background-color: #60D2F5; } .icon-google i, .bg-google { background-color: #DC4047; } .icon-youtube i, .bg-youtube { background-color: #EF464B; } .icon-linkedin i, .bg-linkedin { background-color: #007BB6; } .icon-pinterest i, .bg-pinterest { background-color: #F74C53; } .icon-flickr i, .bg-flickr { background-color: #FF0082; } .icon-tumblr i, .bg-tumblr { background-color: #32506D; } .icon-skype i { background-color: #00AAE1; } .icon-reddit i { background-color: #F16A5A; } .icon-email i { background-color: #ffcf51; } .icon-digg i { background-color: #505050; } .icon-vimeo i, .bg-vimeo { background-color: #44BBE1; } .icon-rss i { background-color: #F4A62A; } .icon-dribbble i, .bg-dribbble { background-color: #FB70A6; } .icon-instagram i, .bg-instagram { background-color: #709CBF; } .icon-500px i { background-color: #222222; } .icon-vk i { background-color: #4C66A4; } .icon-soundcloud i, .bg-soundcloud { background-color: #fd794a; } span.share-bar-total { /* font-family: "Noto Sans"; */ text-transform: capitalize; font-weight: 400; font-style: normal; color: #bbb; font-size: 12px; opacity: 1; visibility: visible; -webkit-transition: opacity .24s ease-in-out; -moz-transition: opacity .24s ease-in-out; transition: opacity .24s ease-in-out; } .meta-border{display:block;width:60px;height:1px;background-color:#f0f0f0;margin:6px 0 10px} .widget iframe,.widget img{max-width:100%} .index .post-footer,.archive .post-footer{display:none!important} .index .post h2,.archive .post h2{margin:0 0 8px;padding:0} .item .post,.static_page .post{padding:0 0 25px} .date-header{color:#222;display:block;overflow:hidden;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0!important;padding:0} .date-header a{color:#222} #meta-post a { font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 11px; text-transform: uppercase; color: #666;} #meta-post a:after{content:"-";margin:0 8px} .post-meta{color:#222;display:block;font-size:12px;font-weight:400;line-height:1.3em;margin:0;padding:0} .hreview{display:none!important} .breadcrumbs .fa-angle-right:before{margin:0 5px} .breadcrumbs{ margin: 0; margin-bottom: 10px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; display: inline-block; font-size: 10px; text-transform: uppercase; color: #666;} .breadcrumbs i{color:#888} .breadcrumbs span a{color:#222} .breadcrumbs span{color:#888} .breadcrumbs span a:hover{color:$(color.theme)} .item article{margin-top:20px} .item .post-head,.static_page .post-head{ position: relative; margin: 0 0 10px; border-top: 1px solid #f8f8f8; padding-top: 15px;} .item .post-title,.static_page .post-title{display: inline-block; position: relative; font-size: 32px; line-height: 40px; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; margin: 0 0 5px; text-transform: none; color: #000;} .item .post-body,.static_page .post-body{width:100%;font-size:15px;line-height:1.5em;overflow:hidden} .item .post-outer{padding:0} .item .post-body img{max-width:100%} .post-meta a,.post-meta i{color:#222} .post-meta .post-author a:after{content:"-";margin:0 6px 0 8px} .post-timestamp{margin-left:0} .label-head{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin-top:20px;padding:0} .label-head span{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#f0f0f0;color:#222;padding:0 8px} .label-head a{float:left;display:inline-block;font-size:10px;height:20px;line-height:19px;background-color:#222;color:#fff;padding:0 8px;margin-left:3px;margin-bottom:3px} .label-head a:hover{background-color:$(color.theme)} .main .widget{margin:0} .main .Blog{border-bottom-width:0} .share-art{position:relative;display:block;overflow:hidden;margin:30px 0;padding:15px 0;border-top:1px dotted #f0f0f0;border-bottom:1px dotted #f0f0f0} .sa-title{display:block;float:left;height:30px;line-height:30px;margin:8px 15px 8px 0;padding:0} .sa-title strong{font-size:16px;display:block} .share-art a{float:left;font-size:12px;line-height:30px;color:#fff;-webkit-border-radius:2px;-moz-border-radius:2px;border-radius:2px;margin:8px 3px;padding:0 20px;height:30px;min-width:30px;text-align:center} .share-art a:hover{background-color:#222;color:#fff} .share-art a i.fa{margin-right:7px;font-size:15px} .share-art .facebook{background-color:#003471} .share-art .twitter{background-color:#00BFF3} .share-art .googleplus{background-color:#EA4D29} .share-art .pinterest{background-color:#C6393D} .share-art .linkedin{background-color:#0077B5} #related-posts{margin-bottom:10px} .related-headline{display:block;color:#222;font-family:"Montserrat",sans-serif;text-transform:uppercase;font-size:13px;font-weight:500;line-height:13px;overflow:hidden;margin-bottom:15px} .hide-label{display:none} .related li{width:31%;position:relative;overflow:hidden;float:left;display:block;box-sizing:border-box;margin:0 0 0 3.5%;padding:0} .related-thumb{width:100%;height:200px;overflow:hidden} .related li .related-img{width:100%;height:200px;display:block} .related-title a{ padding: 10px 5px 10px 0; color: #222; display: block; color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;} .related-title a:hover{color:$(color.theme)} .related li:nth-of-type(1),.related li:nth-of-type(4),.related li:nth-of-type(7){margin-left:0} .static_page .post-meta,.static_page .old_new{display:none} .firstcharacter{float:left;color:$(color.theme);font-size:75px;line-height:60px;padding-top:4px;padding-right:8px;padding-left:3px} .post-body h1,.post-body h2,.post-body h3,.post-body h4,.post-body h5,.post-body h6{margin-bottom:15px;color:#222} blockquote{font-style:italic;border-left:5px solid #222;font-size:18px;line-height:1.3em;margin:15px;padding:10px 15px} blockquote:before{content:'\f10d';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-right:10px} blockquote:after{content:'\f10e';display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;line-height:1;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale;margin-left:10px} .widget .post-body ul,.widget .post-body ol{line-height:1.5;font-weight:400} .widget .post-body ul li{font-size:13px;margin:5px 0;padding:0;line-height:1.5} .post-body ul li:before{content:"\f105";margin-right:5px;font-family:fontawesome} .blogger-tab{display:block} .comments{clear:both;margin-top:0;margin-bottom:0;color:#222} .comments h4{font-size:13px;text-transform:capitalize;font-weight:400;padding:10px 0;margin:0;border-bottom:1px solid #eee} .comments .comments-content{padding:10px 0} .comments .comments-content .comment{margin-bottom:0;padding-bottom:8px} .comments .comments-content .comment:first-child{padding-top:0} .cmm-tabs .content-tab{background-color:transparent;padding:0} .cmm-tabs-header{background-color:#171717;height:32px;margin-bottom:0px;position:relative} .cmm-tabs-header h3 {display:inline-block;margin:0;color:#fff;font-family:'Montserrat',sans-serif;font-weight:500;text-transform:uppercase;font-size:13px;height:32px;line-height:32px;padding-left:10px} .cmm-tabs-header h3 h9{display:none} .simplyTab .cmm-tabs-header .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs-header .wrap-tab a{height:auto;line-height:32px;padding:0px 10px;font-size:14px;display:inline-block} .cmm-tabs-header .wrap-tab li{float:left;width:auto} .facebook-tab,.fb_iframe_widget_fluid span,.fb_iframe_widget iframe{width:100%!important} .comments .item-control{position:static} .comments .avatar-image-container{float:left} .comments .avatar-image-container,.comments .avatar-image-container img{height:35px;max-height:35px;width:35px;max-width:35px;border-radius:2px} .comments .comment-block{padding:10px;box-shadow:none;border:1px solid #eee;border-radius:2px} .comments .comment-block,.comments .comments-content .comment-replies{margin-left:47px;margin-top:0} .comments .comments-content .inline-thread{padding:0} .comments .comments-content .comment-header{font-size:14px;border-bottom:1px solid #eee;padding:0 0 3px} .comments .comments-content .user{font-style:normal;font-weight:500} .comments .comments-content .icon.blog-author{font-weight:400} .comments .comments-content .comment-content{text-align:justify;font-size:13px;color:#444;line-height:1.4em} .comments .comment .comment-actions a{margin-right:5px;color:#fff;background-color:#171717;font-size:11px;font-weight:700;line-height:19px;display:inline-block;padding:0 6px} .comments .comment .comment-actions a:hover{background-color:$(color.theme);text-decoration:none} .comments .comments-content .datetime{margin-left:0;float:right;font-size:11px} .comments .comments-content .comment-header a{color:inherit} .comments .comments-content .comment-header a:hover{color:$(color.theme)} .comments .comments-content .icon.blog-author:before{content:"\f007";font-size:12px;font-family:FontAwesome} .comments .thread-toggle{margin-bottom:4px;font-size:13px} .comments .comments-content .comment-thread{margin:4px 0} .comments .continue a{padding:0;padding-top:10px;font-size:13px;padding-left:47px;font-weight:700} .comments .comments-content .loadmore.loaded{margin:0;padding:0} .comments .comment-replybox-thread{margin:0} iframe.blogger-iframe-colorize,iframe.blogger-comment-from-post{height:283px!important} .cmm-tabs.simplyTab .content-tab{background-color:transparent;padding:0;margin-top:0} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a{font-family:'Roboto',sans-serif;text-transform:uppercase;color:#fff;font-weight:400;background-color:#222;height:32px;font-size:10px;letter-spacing:1px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li a.activeTab{background-color:$(color.theme);color:#fff} .posts-title h2 a:before{margin-right:10px} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab{float:right} .cmm-tabs.simplyTab .wrap-tab li{padding:0;line-height: 0;margin-left:0} .wrap-tab{list-style:none} .content-tab{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} #blog-pager{clear:both;text-align:center;margin:0;font-family:'Montserrat',sans-serif} .index .blog-pager,.index #blog-pager{display:block} .index .blog-pager,.index #blog-pager,.archive .blog-pager,.archive #blog-pager{text-align: left; color: #a0a0a0; padding: 1rem 2rem; border: 3px #ebebeb solid; display: inline-block; font-family: Montserrat, Helvetica, Arial, sans-serif; font-weight: 700; font-size: 16px; line-height: 1; letter-spacing: -1px; text-transform: none;} .showpageNum a,.showpage a,#blog-pager-newer-link a,#blog-pager-older-link a{ display: inline-block; padding: 0 .5rem;color:#000} .showpageNum a:hover,.showpage a:hover,#blog-pager-newer-link a:hover,#blog-pager-older-link a:hover{decoration:none;color:$(color.theme)} .showpageOf{display:none;font-size:0} .showpagePoint { margin-right: .5em; margin-left: 0.5em; } span.showpageNum:last-child a:after { content: '\f178'; font-family: 'FontAwesome'; margin-left: .8em; font-weight: 100; } span.showpageNum:last-child:before { content: '...'; margin: 0 0.4em; } span.showpage:before { content: '\f177'; font-family: 'FontAwesome'; margin-right: .8em; font-weight: 100; } .feed-links{clear:both;display:none;line-height:2.5em} .sidebar-wrapper{float:right;overflow:hidden;width:300px;padding-top:0;padding-bottom:20px;word-wrap:break-word;color:#666;line-height:1.5em} .sidebar-wrapper .widget{ overflow: hidden; margin: 0 0 50px; } .sidebar h2{ margin: 0 0 20px; font-style: normal; line-height: 1.45; letter-spacing: -0.15px; color: #333333; border: 1px solid #ebebeb; font-family: Montserrat, sans-serif; font-weight: bold; font-size: 12px; margin-bottom: 30px; padding: 10px 0; position: relative; text-align: center; text-transform: uppercase;} .sidebar-wrapper .widget h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; background-color: #fff; padding: 0 0px 0 0; z-index: 1; color:#000; } .sidebar ul{list-style:none} .sidebar li{margin:0;padding-bottom:.25em;padding-right:0;padding-top:0} .sidebar .widget-content{margin:0} #sidebar_tabs .widget h2{display:none} #tab1,#tab2,#tab3{transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} .tab-opt{padding:0} .tab-opt li{width:33.3333%;background-color:#171717;display:inline-block;padding:0;float:left} .tab-opt{overflow:hidden;clear:both;margin:0 0 10px} .tab-opt li.active,.tab-opt li.active a{background-color:$(color.theme)} .tab-opt li a{text-align:center;padding:0;color:#fff;font-weight:500;font-size:11px;text-transform:uppercase;height:32px;line-height:32px;letter-spacing:1px;font-family:'Montserrat',sans-serif;display:block} .tab-opt li:hover{background-color:#222} #sidebar_tabs .cmmwidget{margin-bottom:20px} .sidebar .roma-widget li:first-child,.sidebar .cmmwidget li:first-child{padding-top:0} .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 15px; margin-bottom: 15px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} #footer .list-label-widget-content li{display:block;padding:6px 0; padding-bottom: 20px; margin-bottom: 20px; border-bottom: 1px solid rgba(255, 255, 255, .05);position:relative} .list-label-widget-content li:last-child{padding-bottom:0;border-bottom:0} .list-label-widget-content li a,.list-label-widget-content li span:first-child{color:#222;font-size:13px;font-weight:400} #footer .list-label-widget-content li a,#footer .list-label-widget-content li span:first-child{color:#fff;font-size:13px;font-weight:400} .list-label-widget-content li a:hover,.list-label-widget-content li span:first-child{color:$(color.theme)} .list-label-widget-content li span:last-child{color:#aaa;font-size:13px;font-weight:400;float:right} .cloud-label-widget-content{margin-top:10px} .cloud-label-widget-content span a{font-size:12px;color:#999;border:1px solid #eee;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 1px 1px 0;text-transform:capitalize} #footer .cloud-label-widget-content span a{border:none;} .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#fff;background-color:$(color.theme)} .cloud-label-widget-content span span{font-size:13px;color:#757575;background-color:#f9f9f9;padding:7px 14px;float:left;position:relative;display:inline-block;margin:0 5px 5px 0;text-transform:capitalize;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px} .label-size-1,.label-size-2{opacity:100} .FollowByEmail td{width:100%;float:left} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit{margin-left:0;width:100%;border-radius:0;height:30px;font-size:11px;font-family:'Montserrat',sans-serif;color:#fff;background-color:$(color.theme);text-transform:uppercase;letter-spacing:1px} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#171717;color:#FFF} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{padding-left:10px;height:32px;border:1px solid #EEE;margin-bottom:5px;font:normal normal 13px Roboto;font-size:12px;box-sizing:border-box} .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address:focus{border:1px solid #EEE} .FollowByEmail .widget-content{background:#f0f0f0;padding:10px} .FollowByEmail .widget-content:before{content:"Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.";font-size:12px;color:#222;line-height:1.4em;margin-bottom:5px;padding:0 3px;display:block} .flickr_widget .flickr_badge_image{float:left;margin-bottom:5px;margin-right:10px;overflow:hidden;display:inline-block} .flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(4),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(8),.flickr_widget .flickr_badge_image:nth-of-type(12){margin-right:0} .flickr_widget .flickr_badge_image img{max-width:67px;height:auto} .flickr_widget .flickr_badge_image img:hover{opacity:.5} #ArchiveList select{border:1px solid #EEE;padding:6px;width:100%;cursor:pointer;font:normal normal 13px Roboto} .PopularPosts .item-thumbnail{ margin: 0 10px 0 0 !important; width: 85px; height: 80px; float: left; overflow: hidden;} .PopularPosts .item-snippet{display:none} .PopularPosts ul li img{ padding: 0; width: 80px; height: 80px; border-radius: 50%;} .PopularPosts .widget-content ul li{overflow:hidden;padding:15px 0; } .sidebar .PopularPosts .widget-content ul li:first-child{padding-top:0; border-top:none;} .PopularPosts ul li a{ color: #000; font-size: 14px!important; font-family: 'Montserrat'; line-height: 18px; font-size: 14px; font-weight: 700; letter-spacing: -0.15px; margin: 0; margin-bottom: 10px; text-transform: capitalize;} .PopularPosts ul li a:hover{color:$(color.theme)} .PopularPosts .item-title{margin:0;padding:0} .PopularPosts .item-title .popular_span{color:#C4C4C4;font-size:13px;font-style:normal;line-height:21px;margin-top:3px} li.postz img { height:auto; width: 100%; } ul.roma-widget li { position: relative; overflow: hidden; background-size: cover!important; background-position: center center!important; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; padding:0px; } ul.roma-widget li~li { border-top:1px solid #eee; } ul.roma-widget li a { position: relative; display: block; padding:20px; text-decoration: none; background-color: rgba(255, 255, 255, 1); -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { position: relative; font-size: 15px; line-height: 22px; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; z-index: 1; margin: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { margin:0; } ul.roma-widget li a .post-title h6 { line-height: 19px; } ul.roma-widget .post-meta { margin:0; padding:0; border:0; } ul.roma-widget li .post-meta .post-date:before { content: ''; } ul.roma-widget li a .post-date { position: relative; z-index: 1; } ul.roma-widget li a span { display: none; } ul.roma-widget li:first-child a { padding:0; background-color: #000; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { opacity: 0.6; } ul.roma-widget li:first-child a .post-image { margin: 0;line-height: 0; } ul.roma-widget li:first-child .post-title { position: absolute; bottom: 35px; } ul.roma-widget li:first-child .post-title h6 { font-size: 15px; line-height: 21px; color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child .post-meta { position: absolute; padding: 0 0 0 25px; } ul.roma-widget li a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 0.4); } ul.roma-widget li a:hover .post-title h6 { color: #fff; } ul.roma-widget li:first-child a:hover { background-color: rgba(0, 0, 0, 1); } ul.roma-widget li:first-child a .post-title h6 { padding: 0 0 0 25px; } .post-date { font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #B7B7B7; margin-top: 7px; } .box-title h2 span { position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; background-color: #fff; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; color: #000; } .box-title h2:before { position: absolute; content: ''; width: 100%; height: 2px; background-color: #eee; top: 5px; z-index: 0; } .box-title h2 { position: relative; margin: 0 0 30px; } .cmmwidget li .avatarImage{position:relative;overflow:hidden;padding:0} .cmmwidget li{background:none!important;clear:both;list-style:none;word-break:break-all;display:block;overflow:hidden;margin:0;padding:10px 0} .cmmwidget li span{margin-top:4px;color:#aaa;display:block;font-family:'Open Sans',sans-serif,sans-serif;line-height:1.3em;text-transform:lowercase;font-size:12px;font-weight:400} .avatarRound{width:45px;height:45px} img.rc-img{width:100%} .cmmwidget a{color:#222;position:relative;font-size:14px;text-transform:capitalize;display:block;overflow:hidden;font-weight:500} .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .cmmwidget{list-style:none;padding:0} .cmmwidget li .avatarImage{float:left;margin:0 10px 0 0} .post-nav li{padding:0;display:inline-block;width:50%} .post-nav li strong{display:block;padding:0 0 5px;font-weight:700;letter-spacing:1px;font-size:13px} .post-nav li strong i{transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li.previous a strong:before,.post-nav li.next a strong:after{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400} .post-nav li.previous a strong:before{content:"\f104";margin-right:8px} .post-nav li.next a strong:after{content:"\f105";margin-left:8px} ul.post-nav{background-color:#FFF;border-top:1px dotted #f0f0f0;display:block;width:100%;overflow:hidden; margin: 30px 0 0;} .post-nav li a{color:#222;line-height:1.33;display:block;padding:15px 0 0;transition:all .0s ease;-webkit-transition:all .0s ease;-moz-transition:all .0s ease;-o-transition:all .0s ease} .post-nav li:hover a{color:$(color.theme)} ul.post-nav span{font-size: 13px; font-weight: 400; padding: 10px 5px 10px 0; display: block; color: #000; font-size: 15px!important; font-family: 'Montserrat'; font-weight: 700; letter-spacing: -0.4px; line-height: 18px;0} .post-nav .previous{float:left;box-sizing:border-box;padding-right:10px} .post-nav .next{text-align:right;padding-left:10px;box-sizing:border-box} h2{margin:0} .footer-column .roma-widget li{overflow:hidden;border-bottom:1px solid #eee;padding:10px 0} #footer-wrapper{background-color:#1E1E21;} #footer{display:block;overflow:hidden;width:100%;border-bottom: 1px solid #0e0e0e;} .footer-sections{overflow:hidden;margin:0 auto;padding:50px 0} .sect-left{display:inline-block;float:left;width:30%;margin-right:5%} .sect-left .widget:nth-child(2){margin-top:15px} .sect-left:nth-child(3){margin-right:0} .sect-left .widget-title{position:relative;margin-bottom:25px;} .sect-left h2{ color: #aaa; margin-bottom: 8px; font-family: 'Montserrat',sans-serif; position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; font-weight: 900; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; padding: 0 10px 0 0; z-index: 1; } .sect-left h2 a{color:#fff} .sect-left .PopularPosts ul li a,.sect-left .cmmwidget a,.sect-left .roma-widget .wrp-titulo a{color:#fff} .sect-left .roma-widget li{overflow:hidden;padding:10px 0} .sect-left .PopularPosts .widget-content ul li:first-child,.sect-left .roma-widget li:first-child{padding-top:0} .sect-left .roma-widget .wrp-titulo a:hover,.sect-left .PopularPosts ul li a:hover,.sect-left .cmmwidget a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper{color:#aaa;display:block;overflow:hidden;padding:15px 0 13px;width:100%; border-top: 1px solid rgba(255, 255, 255, .1); padding-top: 40px; padding-bottom: 40px; } .footer-wrapper .footer-sec{margin:0 auto} .footer-wrapper .copyright{font-size: 14px; line-height: 40px;} .footer-wrapper .copyright a{color:#fff} .footer-wrapper .copyright a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer{float:right;position:relative;display:block;margin-right:-12px} .footer-wrapper #social-footer ul{overflow:hidden} .footer-wrapper #social-footer ul li{ font-size: 18px; padding: 0; display: block; height: 40px; float: left; text-align: center; margin-right: 10px; width: 40px; line-height: 40px; border-radius: 50%; color: #111; background-color: rgba(0, 0, 0, .05); -webkit-transition: all .3s linear; -moz-transition: all .3s linear; -ms-transition: all .3s linear; -o-transition: all .3s linear; transition: all .3s linear; color: #fff; background-color: rgba(255, 255, 255, .1);} .footer-wrapper #social-footer ul li a{display:block;text-decoration:none;color:#aaa} .footer-wrapper #social-footer ul li a:hover{color:$(color.theme)} .footer-wrapper #social-footer ul li a:before{display:inline-block;font-family:FontAwesome;font-style:normal;font-weight:400;-webkit-font-smoothing:antialiased;-moz-osx-font-smoothing:grayscale} .footer-wrapper a:active,.footer-wrapper #social-footer ul li a:active{color:$(color.theme)} #social-footer .facebook:before{content:"\f09a"} #social-footer .reddit:before{content:"\f281"} #social-footer .snapchat:before{content:"\f2ac"} #social-footer .vk:before{content:"\f189"} #social-footer .twitter:before{content:"\f099"} #social-footer .gplus:before{content:"\f0d5"} #social-footer .rss:before{content:"\f09e"} #social-footer .bloglovin:before{content:"\f004"} #social-footer .vimeo:before{content:"\f27d"} #social-footer .youtube:before{content:"\f167"} #social-footer .skype:before{content:"\f17e"} #social-footer .stumbleupon:before{content:"\f1a4"} #social-footer .tumblr:before{content:"\f173"} #social-footer .vine:before{content:"\f1ca"} #social-footer .stack-overflow:before{content:"\f16c"} #social-footer .linkedin:before{content:"\f0e1"} #social-footer .dribbble:before{content:"\f17d"} #social-footer .soundcloud:before{content:"\f1be"} #social-footer .behance:before{content:"\f1b4"} #social-footer .digg:before{content:"\f1a6"} #social-footer .instagram:before{content:"\f16d"} #social-footer .pinterest:before{content:"\f0d2"} #social-footer .delicious:before{content:"\f1a5"} #social-footer .codepen:before{content:"\f1cb"} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-address{border:1px solid #333;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .widget-content{background-color:#222} .sect-left .FollowByEmail .widget-content:before{color:#ddd} .sect-left .FollowByEmail .follow-by-email-inner .follow-by-email-submit:hover{background-color:#333} .sect-left #ArchiveList select{border:1px solid #272727;background-color:#222;color:#ddd} .sect-left #ArchiveList select option{color:#ddd} .sect-left .cloud-label-widget-content span a{color:#ddd;background-color:#101010} .sect-left .cloud-label-widget-content span a:hover{color:#999;} #back-to-top{ color: #fff;background:#111; padding: 7px 10px; font-size: 14px; text-align: center; border: 3px solid #111;transition:all 0s ease;-webkit-transition:all 0s ease;-moz-transition:all 0s ease;-o-transition:all 0s ease} #back-to-top:hover{transition:all .3s ease;-webkit-transition:all .3s ease;-moz-transition:all .3s ease;-o-transition:all .3s ease} .back-to-top{position:fixed!important; bottom: 70px; right: 34px; z-index: 999; width: 40px;z-index:9999} div#hague_widget_social-2 li { padding: 0px; } .social-media-widget ul { border-top: 1px solid #eee; border-bottom: 1px solid #eee; border-right: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li~li { border-top: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a{ display: block; font-size: 9px; font-family: 'Montserrat', sans-serif; font-weight: 500; letter-spacing: 0.3px; text-transform: uppercase; text-decoration: none; color: #000; -webkit-transition: all 0.35s ease-in-out; -moz-transition: all 0.35s ease-in-out; -ms-transition: all 0.35s ease-in-out; -o-transition: all 0.35s ease-in-out; transition: all 0.35s ease-in-out; } .social-media-widget ul li a i{ position: relative; display: inline-block; font-size: 12px; width: 40px; height: 40px; text-align: center; line-height: 42px; margin: 0 10px 0 0; z-index: 1; border-right: 1px solid #eee; border-left: 1px solid #eee; } .social-media-widget ul li a span{ display: inline-block; float: right; font-size: 9px; text-transform: uppercase; margin: 0 30px 0 0; line-height: 40px; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover{ background-color: #3b5998; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.twitter:hover{ background-color: #00aced; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.dribble:hover{ background-color: #ed689b; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.linkedin:hover{ background-color: #0077b5; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.flickr:hover{ background-color: #ff0084; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.tumblr:hover{ background-color: #3d5a70; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.vimeo:hover{ background-color: #1ab7ea; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.youtube:hover { background-color: #dd1a2a; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.instagram:hover{ background-color: #125688; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.google:hover{ background-color: #dd4b39; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.foursquare:hover, .sidebar-social ul li a.foursquare:hover { background-color: #f94877; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.pinterest:hover { background-color: #cb2027; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.deviantart:hover{ background-color: #04cc47; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.behance:hover{ background-color: #005cff; color:#fff; } .social-media-widget ul li a.facebook:hover i, .social-media-widget ul li a.twitter:hover i, .social-media-widget ul li a.dribbble:hover i, .social-media-widget ul li a.linkedin:hover i, .social-media-widget ul li a.flickr:hover i, .social-media-widget ul li a.tumblr:hover i, .social-media-widget ul li a.vimeo:hover i, .social-media-widget ul li a.youtube:hover i, .social-media-widget ul li a.instagram:hover i, .social-media-widget ul li a.google:hover i, .social-media-widget ul li a.foursquare:hover i, .social-media-widget ul li a.pinterest:hover i, .social-media-widget ul li a.deviantart:hover i, .social-media-widget ul li a.behance:hover i{ border-color: #fff; } .cmm-tabs.simplyTab { margin-top: 30px; } span.reading-time { position: relative; display: inline-block; font-size: 11px; font-weight: 300; text-transform: uppercase; font-family: 'Montserrat', sans-serif; color: #757575; } a.timestamp-link:after { content: "-"; margin: 0 6px 0 8px; } span.uk-date { color: #B7B7B7; } .footerwidget .widget h2 { display: block; position: relative; text-align: center; } div#footer-instagram { position: relative; margin-top: 0px; } .my-insta-box { position: absolute; z-index: 99; opacity: 0.95; padding: 10px; top: 50%; left: 50%; transform: translate(-50%, -50%); margin-bottom: 14px; } a.btn-style { background: rgb(255, 255, 255); padding: 10px 20px; color: #000; } div#footer-instagram h2 { display: none; } #instafeed{width:100%;display:block;margin:0;padding:0;line-height:0;} #instafeed img{height:auto;width:100%} #instafeed a{padding:0;margin:0;display:inline-block;position:relative} #instafeed li{ width: 30.3%; padding: 4px!important;float:left; -webkit-transition: all ease-in-out .5s; -moz-transition: all ease-in-out .5s; -ms-transition: all ease-in-out .5s; -o-transition: all ease-in-out .5s; transition: all ease-in-out .5s;list-style: none;} #instafeed .insta-likes{width:100%;height:100%;margin-top:-100%;opacity:0;text-align:center;letter-spacing:1px;background:rgba(255,255,255,0.4);position:absolute;text-shadow:2px 2px 8px #fff;font:normal 400 11px Montserrat,sans-serif;color:#222;line-height:normal;transition:all .35s ease-out;-o-transition:all .35s ease-out;-moz-transition:all .35s ease-out;-webkit-transition:all .35s ease-out} #instafeed a:hover .insta-likes{opacity:1} .group-share.pull-right li span { font-family: Istok Web,sans-serif; color: #4F5152; text-transform: uppercase; font-size: 12px; /* line-height: 1px; */ letter-spacing: 0.8px; } /*---Flicker Image Gallery-----*/ .flickr_plugin { width: 100%; } .flickr_badge_image { float: left; height: 68px; margin: 8px 5px 0px 5px; width: 62px; } .flickr_badge_image a { display: block; } .flickr_badge_image a img { display: block; width: 100%; height: auto; -webkit-transition: opacity 100ms linear; -moz-transition: opacity 100ms linear; -ms-transition: opacity 100ms linear; -o-transition: opacity 100ms linear; transition: opacity 100ms linear; } .flickr_badge_image a img:hover { opacity: .5; } /* Slider */ .slick-slider { position: relative; display: block; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -webkit-user-select: none; -moz-user-select: none; -ms-user-select: none; user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -khtml-user-select: none; -ms-touch-action: pan-y; touch-action: pan-y; -webkit-tap-highlight-color: transparent; } .slick-list { position: relative; display: block; overflow: hidden; margin: 0; padding: 0; } .slick-list:focus { outline: none; } .slick-list.dragging { cursor: pointer; cursor: hand; } .slick-slider .slick-track, .slick-slider .slick-list { -webkit-transform: translate3d(0, 0, 0); -moz-transform: translate3d(0, 0, 0); -ms-transform: translate3d(0, 0, 0); -o-transform: translate3d(0, 0, 0); transform: translate3d(0, 0, 0); } .slick-track { position: relative; top: 0; left: 0; display: block; } .slick-track:before, .slick-track:after { display: table; content: ''; } .slick-track:after { clear: both; } .slick-loading .slick-track { visibility: hidden; } .slick-slide { display: none; float: left; height: 100%; min-height: 1px; } [dir='rtl'] .slick-slide { float: right;